sewerynslowi 20.09.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam, czym mozna ocieplić kocioł na paliwa stałe? mam nieocieplony kocioł i chciałbym go ocieplić na zimę. najlepiej wełną, tylko ze nie wiem jak ją przymocować do ściań zewnętrznych kotła. Blachą? tylko ze trzeba ją dobrze wygiąć. Wybudować ściankę wokół a w szczelinę włożyć wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 25.09.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Jeżeli kupiłeś nieocieplony kocioł to na Twoim miejscu bym go nie docieplała - może z tego być więcej kłopotu niż pożytku. Kotły na paliwo stałe są zwykle (mam na myśli te dobrej jakości) z grubej blachy z całkiem niezłą izolacją w środku. Jak dotkniesz takiego pieca kiedy działa na pełnych obrotach, powinien być ciepły, nie gorący. Nie możesz się nim poparzyć. Inaczej ma się sprawa z najtańszymi kotłami, zwłaszcza robionymi pokątnie przez "znawców". Te najczęściej są wykonane z cienkiej blachy, która zwyczajnie przepala się po jakimś czasie. I jakoś nie wyobrażam sobie żeby taki czymś ocieplać, bo katastrofa murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts