sewerynslowi 20.09.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam, czym mozna ocieplić kocioł na paliwa stałe? mam nieocieplony kocioł i chciałbym go ocieplić na zimę. najlepiej wełną, tylko ze nie wiem jak ją przymocować do ściań zewnętrznych kotła. Blachą? tylko ze trzeba ją dobrze wygiąć. Wybudować ściankę wokół a w szczelinę włożyć wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 20.09.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Myślisz, że kociołek zmarznie?Lepiej kup futro żonie - większy będzie pożytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 20.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 sprecyzuj czemu takie ocieplenie kotła miałoby służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 20.09.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 sprecyzuj czemu takie ocieplenie miałoby służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makol 20.09.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 sprecyzuj czemu takie ocieplenie miałoby służyć? Co za pytanie. Kolega chce grzać pokoje a nie urządzać saunę w kotłowni. W profesjonalnych rozwiązaniach wełna znajduje się pod blaszana obudową tylko czy masz sprzęt żeby taką "karoserię" zrobić w warunkach amatorskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 20.09.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 no własnie nie chcę aby ciepło marnowało się na ogrzewanie kotłowni, dlatego chcę zrobić ocieplenie kotła. No i własnie mam problem, bo szukam sposobu aby go ocieplić w warunkach amatorskich własnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 20.09.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Pewnie ma tam już wełnę tylko o tym nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.09.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jak to fajnie się dowartościować czyimś kosztem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 21.09.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Pewnie ma tam już wełnę tylko o tym nie wie. dobrze, że wogóle wiem ze mam kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 21.09.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 dobrze, że wogóle wiem ze mam kocioł kup takie maty z wełny na folii aluminiowej jak do kominków, do tego blacha, nawet ocynk jak na rynny, by łatwo dało się wygiąć i nitownica. Do płaszcza można przyspawać kilka szpilek i na nich zawiesić karoserie , albo po prostu jak zrobisz górę to do tej blachy górnej przynitujesz boki i będzie wisiało - łaski nie robi. Drzwiczki i wyczystki też dobrze by było odizolować, nawet poprzez dodatkowe osłony z izolacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 27.09.2011 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts