Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominy w krokwiach-pytanie.

Recommended Posts

Witam, początek wygląda tak że wymyśliliśmy sobie projekt indywidualny i źle wybraliśmy osobę ktora się za to zabrala.:p

Wszystkie kominy (są 3) zaprojektowali nam w krokwiach jeden w koszowej, drugi w narożnej, położenia trzeciego nie pamiętam.

Jako że jestem laikiem i nie bardzo orientuję się w konsekwencjach z położeniem tym związanych, czy ktoś z was może mi wytłumaczyć czy takie położenie kominów jest "normalne" czy lepiej nie zawracać sobie tym głowy i przesunąć je w jakieś mniej newralgiczne miejsca?

Pozdrawiam, Natalia.

Witam, początek wygląda tak że wymyśliliśmy sobie projekt indywidualny i źle wybraliśmy osobę ktora się za to zabrala.:p

Wszystkie kominy (są 3) zaprojektowali nam w krokwiach jeden w koszowej, drugi w narożnej, położenia trzeciego nie pamiętam.

Jako że jestem laikiem i nie bardzo orientuję się w konsekwencjach z położeniem tym związanych, czy ktoś z was może mi wytłumaczyć czy takie położenie kominów jest "normalne" czy lepiej nie zawracać sobie tym głowy i przesunąć je w jakieś mniej newralgiczne miejsca?

Pozdrawiam, Natalia.

Omijanie takich belek , to jak próba ominięcia po pijaku

patrolu policji. Jeśli możesz daj projekt do przerobienia

jakiemuś architektowi a nie szewcowi (z całym szacunkiem

dla tego ginącego zawodu :rolleyes:)

Gość elka51

Pozdrawiam, Natalia.

Z ciekawości... Jakimi kryteriami kierowałaś się wybierając architekta? :confused:

Komin w koszu lub w sąsiedztwie to zaleganie sniegu zima, a co za tym idzie zacieki, bo śniegu bedzie tam z metr.

Nie mozna przecinać krokwi naroznych lub koszowych bo one własciwie "trzymaja" dach (mozna podpierać, ale to nie jest rozwiązanie własciwe).

Komin przechodzący przez krokiew zwykła to nie jest problem , robisz wymian.