pedronx 20.09.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Hej, Proszę o ew. uwagi i sugestie czy wsio jest ok. Dom 210m2; pełne piętro; wysokość parteru 3m; wysokość piętra 2,6m; 5 mieszkańców (+ ew. pies ). parter https://picasaweb.google.com/lh/photo/YrpyWpNR_3dzL7lCxED4ShRmAc8VLiDghrHmhA7u8P8?feat=directlink piętro https://picasaweb.google.com/lh/photo/zSNhlNG8jUF5CVqxv0dvZhRmAc8VLiDghrHmhA7u8P8?feat=directlink ps. po otwarciu linków obrazki można powiększyć klikając w lupkę w prawym górnym rogu ekranu. Dzięki Edytowane 24 Września 2011 przez pedronx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 21.09.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Hej, Podbijam prośbę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 21.09.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 hej...a jakiej wydajności masz dobrane urządzenie i jakie wydatki są na poszczególnych anemostatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 22.09.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wydajność rekuperatora to 400 m3/h. Niestety nie wiem nic o żadnych wydatkach na anemostatach? Czy to jest ilość powietrza, która się przez nie przetacza? Jeśli tak, to nie definiują ich średnice rur doprowadzających powietrze do pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.09.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wydatek centrali to tak na styk, przy 5 osobach i takiej kubaturze 500-tka była by lepsza a koszt niewiele wyższy . Zapas się przydaje więc przemyśl to jeszcze ,,, Co do rozprowadzenia kanałów to mam kilka zastrzeżeń : 1. W Salonie zmieniłbym umiejscowienie jednego z anemostatów, co prawda zróżnicuje to ich długości za trójnikiem ale tu akurat nie ma to znaczenia, regulacja anemosatem dla dociekliwego albo bez regulacji a wszystko będzie ok. 2. Na parterze w "pokoju do pracy" masz wyciąg, Ja bym to potraktował jako pomieszczenie czyste a nie brudne . 3. Natomiast w pralni dałbym sam wyciąg, nawiew niepotrzebny, nawet jeśli chcesz tam suszyć ubrania . Tak ogólnie to wygląda że będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 22.09.2011 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Przemyślę 500tkę. ad1. A gdzie byś przesunął ten anemostat?ad2. chyba chodziło Ci o piętro i antresolkę. Koncepcja była taka, że tam ma być zbierana część powietrza, które uniesie się z dołu, ogrzane od dużych przeszkleń. Ponadto, jak zrobię z tego nawiew i wyrzucę nawiew z pralni to będzie więcej nawiewu niż wywiewu (4 do 3ech). Czy to nie będzie przeszkadzać? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arwent 05.10.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 cała instalacja jest na sztywno czy na końcówkach są flexy?? bo tak jak widzę na średnicach rur chyba są źle dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 19.10.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 cała instalacja jest na sztywno czy na końcówkach są flexy?? bo tak jak widzę na średnicach rur chyba są źle dobrane. Góra pójdzie na sztywnych (poddasze nieużytkowe - boję się, że ktoś podepcze mi flexy). Dół na flexach (sufit podwieszany). Nie do końca rozumiem pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikees 19.10.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 hej, pedronx mam podobny projekt domu (pietrowy okolo 200mkw z pustka) i wstepnie zaprojektowany system wentylacji. Z tego co widze u siebie to wydajnosc systemu zostala tak policzona ze do sumy zapotrzebowania z pomieszczen zostalo dodane 40% i wyszlo ogolem 600m3/h. mam miec wentylacje mech. z rekuperatorem. Jesli chodzi o sredni rur to mam dokladnie tak samo projektowane: od fi100 do fi250 na dojsciu do centrum.Faktycznie w pokoju na dole mam nawiew a nie wyciag. W projekcie mam mistrala G 650 firmy pro-vent. Ktos moze cos powiedziec o tej jednostce - jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts