Gość 21.05.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Ahoy, mam pytanie: gdzie i za ile nabyć możliwie małą kamerę, nawet mikro? Czy obraz z nich nadaje się do czegokolwiek? Jak jest obrabiany - prosto do tv czy przez jakieś przetworniki? czy jest sens robić to po amatorsku? - kamera internetowa via Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.05.2002 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Kiedyś przypadkiem natrafiłem w internecie na strony poświecone miniaturowym kamerom TV. Były do kupienia za 150-200 zł. Dawały wyjście bezpośrednia kabelkiem do TV np. "czinczą", lub nadawały w paśmie fal odbieranych prze TV w zakresie kilkudziesięciu metrów. Chyba najlepiej wpisać w wyszukiwarkę "kamery tv" i się znajdzie co potrzeba.Zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 21.05.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 do czego ma służyć kamera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 22.05.2002 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Polecam nr 4/2002 PC World Komputer - jest tam artykuł "Oko w sieci" i zestawienie kamer oraz programów. Okazuje się , ze oprócz programów do wideokonferencji są programy do nadzoru i ochrony nieruchomości obsługujace kilka kamer z przekazywaniem alarmu telefonicznie, SMS, albo pocztą do wybranych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 22.05.2002 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Oczywiście kamerkę kupisz już za 150zł. Musisz pamiętać że posiada ona wyjście VIDEO. dosdatkowo można kupić modulator i wpuścic sygnał do sieci TV. przy takim rozwiązniu można zastosować wiele kamerek i na różnych programach przeglądać sytuację. Dobrym rozwiązaniem jest zakup karty do PC np z 4 wejściami video i zakup programiku (widziałem taki już za 30USD), który umożliwi rejestrację obrazów z kamer. Na 20GB HDD mozna zapisać miesiąc obrazu z kamerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 22.05.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Zapomniałem napisać, że obraz jest niezły. mam taką kamerkę wystawioną przed domem i nawet w nocy widze samochód na nieoświetlonym parkingu. Oczywiście za 150zł to kupisz kamerkę czarno-białą. kamerka taka widzi podczeriweń więć można teren doświtlić odpowiednia lampą której ludzkie oko nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.05.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Gdzie taki programik widziales ? Masz jakis namiar. Bylbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 24.05.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 Anonimowy wyślij mi adres mailowy na priva to dam Ci linka. P.S.Programik taki kosztuje 25USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2002 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 wyslalem Ci na priva moj adres. Dostales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 29.05.2002 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Widzę na moim privie, że temat ma wielu zwolenników. Jeszcze parę informacji dla zainteresowanych.Ja kupiłem kamerkę za niewielkie pieniądze więc nie wymagałem od niej zbyt wiele. Sprawdza się świetnie. Mój samochód i wejście na posesję (samochód stoi na ulicy przed furtką) oddalone jest od okna o ok. 6m. Kamerkę mam zainstalowaną w górnym rogu okna (ok. 2,6m nad ziemią) i jej szeroki kąt widziałby ok. 2,5 samochodu osobowego na takiej odległości. Myślę, że z 15m będzie widać kto idzie jednak szczegóły twarzy to zbyt daleko. Wystarczy sobie wyobrazić osobę w TV której wielkość na ekranie 21’ wynosi ok. 10cm.Jakość z takiej taniej kamery jest naprawdę niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 29.05.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Zapomniałem dopisać, że kamery takie mają głębię ostrości i praktycznie od kilkunastu centymetrów do niesk. obraz jest wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts