Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Chciałem poradzić się Państwa odnośnie wyboru działki budowlanej. (dostępne działki oznaczone literami, wielkość w metrach kwadratowych)

http://images39.fotosik.pl/1075/be76a6bc82d33cb5m.jpg

Którą działkę byście Państwo wybrali biorąc pod uwagę kształt, wielkość oraz dostęp do niej z drogi wewnętrznej. Położenie słońca też jest ważne - rozważamy wybudowanie domu z ogrodem na południe. Zaznaczę że wyrysowany pas zabudowań domów jednorodzinnych jest oddzielony terenami rolnymi. Okolice leśne oraz ogrody działkowe.

Będę wdzięczny za opinie

Pozdrawiam serdecznie.

Osobiście wybrałbym B później A (chyba że droga główna jest bardzo ruchliwa i głośna to wtedy A a następnie B) a następne w kolejności C,D,F. Działki A i B są duże i ustronne (nie wiem co jest poniżej) a ja takie lubię więc jeśli cena nie jest kryterium wyboru, a pozostałe warunki są takie same (ta sama gleba, poziom wód gruntowych itp.) to bym wybierał między nimi.

@malachio

Droga nie jest ruchliwa i raczej spokojna, natężenie ruchu jest naprawdę niskie. Na południe od działek A i B są tereny rolne z widokiem na działki ogródkowe.

NIe wiem jaki będzie miało to wpływ (myślę że pozytywny - tak opiniuje właściciel) - zaznaczone działki są na wzniesieniu wyżej o ok 2m niż jest droga główna. Myśle że to ma bardzo dużą zaletę gdyż nie będzie nigdzie stała woda ale mogę się mylić - poproszę o dalsze opinie ;)

Pozdrawiam