Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

Hej, dawno mnie tu nie było, bo przestałam wchodzić na forum całkowicie. Moim ulubionym zapachem jest nieustająco rozmaryn i nie ucieknę od tej obsesji ;p Byłam ostatnio w sklepie na Saskiej Kępie i nakupowałam nowych zapachów trochę ale głównie byłam tam po prezenty więc nie szalałam. Dziś do Was piszę, bo znalazłam niepokojący artykuł o szkodliwości świec zapachowych :( I tak będę paliła rozmaryn, bo go uwielbiam ale niestety martwi mnie, że piżmowce są niebezpieczne, bo to główny składnik, który zazwyczaj wybieram... Tu link do artykułu. Pozdrawiam!

ostatnie:

11821323_1464799340515778_983909877_n.jpg

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

andariel ja już kiedyś pisałam o tym że trochę się przestraszyłam czytając o szkodliwości palenia ;-] Bo to fakt że świeca nie wypala sie do końca i wydala jakieś tam smoliste substancje . Ale pytałam lekarza alergologa mojej córki o to . Owszem potwierdził ale tak samo powiedział że jeszcze bardziej szkodliwe są spaliny samochodu ;-] Jak byś wdychała jedno i drugie to świece i tak lepsze ;-]. W każdym razie zrozumiałam że wszystko dla ludzi i trzeba to robić z głową . Czyli nie palić w małej łazience czy pomieszczeniu bez wentylacji zamkniętym . nie siedzieć tam z zapaloną świecą . Ja mam dośc otwarta przestrzeń , okna otwarte całymi dniami więc na prawdę opary ze świec to jeden z mniejszych czynników które mnie "zabijają" powoli ;-] Tak sobie przynajmniej to tłumaczę . No i kupuje dobre świece nie jakieś gówna które już śmierdzą parafiną od początku. Yankee, Kringle , Woodwick itd to bardzo dobre jakościowo woski i olejki naturalne a niektóre z nich to nawet woski sojowe które w ogóle są bezpeiczniejsze . Ale wiadomo trzeba to sobie przemyśleć ;-] To tylko moje zdanie ;-]

Zobaczcie co ja dziś sobie za małe cudeńka sprawiłam ;-]

Wczoraj dostałam cynk o nich od sąsiadki że w TKMAXX się pojawiły. Ja raczej tego sklepu nie odwiedzam za często, jakoś w Szczecinie on marny ma wybór . W Niemczech duuużo lepsze rzeczy są . No ale małe woodwick mnie urzekły ;-] Są super a do tego za taką cene wow. 25zł szy jak w sklepie te same 50zł :razz: nie mogłam nie wziąć :D

http://i60.tinypic.com/2qnyza9.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Podobno ma być pod koniec miesiąca ale zobaczymy ;-]

10 tygodni normalne ;-] zamawiałam jakoś 9.07 to tak wychodzi koniec września . Z resztą to jest "około "10 tygodni więc nie gwarantowali dokładnie ile ;) jednak mam nadzieje że przyjdzie niedługo bo się doczekac nie mogę ;-]

a może to już ???

Niestety, nie już :mad: Przedstawiciel na Polskę chyba sobie w kulki leci . Już niby były wysłane , dziś się okazało że jeszcze nie wysłali jakaś masakra . Nie chce mi się wierzyć że taka poważna firma robi sobie takie jaja :mad: więc może to polski przedstawiciel . Choć kto wie , może tak traktują polskich klientów , ciekawe jak do innych krajów jest z tym stringiem :bash:

• 2 weeks później...
Witam się, bo jeszcze tu mnie nie było :bye:

I od razu pytanko - na rany boskie co to ten string :confused: po wygooglowaniu wyskoczyły mi miliony majtek a to przecież nie o to chodzi :confused:

Witam ;-]

Tutaj w poście 1154 pokazuje co to ten string ;-]

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186894-Nasz-Szymon/page81