Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kanka, świetne łóżko :) Szukam czegoś prostego i niedrogiego. Gdzieś już widziałam paletowe łóżko i myślałam o zagospodarowaniu pobudowlanych palet ;) Ale Twój pomysł wyszedł super :)

edit:

Przeszłam przez Twój wątek i widzę, że mamy/będziemy mieć jeszcze parę podobnych rzeczy, chociaż ogólny styl domu inny:

- kładę u siebie dąb biały passionata

- białe Teti będą w kuchni, korytarzu i na ścianie schodowej

- ikeowską ławkę chcę dostawić do stołu (tylko czerwoną)

Bardzo ładny dom :)

Edytowane przez Spirea

kanka - ja weszłam tylko na momencik na wątek o szarościach i... przepadłam na kilka godzin u Ciebie. A powinnam się uczyć! Jak nie zdam egzaminu to wiesz czyja to będzie wina? ;)

Masz cudne wnętrza, podziwiam i zdjęcia wciąż od nowa oglądam - od razu się przyznaję bez bicia, że sporo zmałpuję :) W pierwszej kolejności przeszklenie wiatrołapowe, wcześniej czegoś takiego zupełnie nie brałam pod uwagę. Miały być normalne drzwi, dopiero jak zobaczyłam jak to wygląda u Ciebie to już nie chcę inaczej. Powiedz tylko proszę, jakiej szerokości są te drzwi? U mnie szerokość wiatrołapu to 216cm i zastanawiam się czy przy takiej szerokości będzie to tak samo ładnie wyglądać jak u Ciebie.

Sylwia specjalnie dla Ciebie zmierzyłam drzwi wiatrołapu tylko proszę na mnie odpowiedzialności za egzamin nie zwalać :lol2:

Więc u mnie jest jakieś 167cm. Ale jak masz za dużo to zawsze możesz po bokach dać nieotwieralne takie wstawki. Też będzie fajnie ;-) Albo zamurować po bokach po kawałku ;-)

1. Oczywiście, że zwalę na Ciebie - po kiego diabła takie cudne wnętrza tworzyłaś? Powinnaś była zawczasu przewidzieć, że są tacy co tu dłuuugie godziny mogą stracić! Ha! Teraz odpowiedzialność musisz wziąć :p

2. I dzięki Ci dobra kobiałko za zmierzenie ściany - ja sobie kawałek wejścia zamuruję, znaczy ściankę postawię i w tej oto powstałej w wiatrołapie pięknej wnęce zrobię zabudowę do sufitu z gładkimi białymi lakierowanymi drzwiami, a może i ze szkłem (mlecznym)? Może tak być? Czy za dużo tego szkła będzie na tak małej przestrzeni?

3. W następnej kolejności zachorowałam na tę ginevrę :( Cena co prawda nie zachęca ale trudno - muszę mieć. Tylko mnie by w jakimś takim kolorze burgunda pasował ten fotel. Na stronie producenta jest tylko ten kolor, który masz Ty. To chyba coś w deseń fuksji, prawda? Wygooglałam też brąz, turkus, czarny, fiolet, jednak takiego jak ja bym chciała to nie. Czy Ty się może orientujesz czy jest możliwość, że oni zrobią w wybranym przez klienta kolorze? I jeszcze - czy podnóżek to symphony? Nie krzycz - przyznałam się, że będę małpować :)

4. Kot cudny! Mówię Ci to ja: właścicielka trzech kotów ( w tym cudnie szarego ruska), psa i tchórzofretki!

Buziaki!

P.S. A najgorsze jest to, że mi się wszystko u Ciebie podoba!

Edytowane przez Sylwia_LBN
po namyśle - dopisek

Witam Cie kochana! Piekny domek i wnętrza.Śliczny pokój córci.Chciałam zapytac czy przez te szklane drzwi od wiatrołapu nie ciągnie chłód tzn czy w zimie te drzwi są szczelne i nie jest zimno wchodząc do przedpokoju?Pytam bo tez planowaliśmy szklane drzwi miedzy wiatrołapem a holem.A i czy można wiedziec jakie wymiary ma wanna w górnej łazience i jakiej jest firmy ,bardzo ładna.Z góry przepraszam za ogrom pytań.Pozdrawiam :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu/page9

Aż się czerwona zrobiłam tyle komplementów :oops:

Co do kota to ja kociera nigdy nie byłam i jedyne koty które mi się podobały to właśnie rosyjskie niebieściaki ;-) No ale życie się różnie układa i zostaje kociarą i już kocham tą moją małą sierotkę (ze schroniska) Jeszcze jej nie mamy za 3 tygodnie mieliśmy odebrać ale okazało się że znowu coś się rozchorowała bidulka :( No mam nadzieje ze w końcu wyjdzie z tego.

Co do wiatrołapu to ja mam szafe ze szkłem białym więc myśle że nie będzie za dużo szkła jak dasz mleczne jeszcze ;-) Z resztą jak może zauważyłaś u mnie w domu dużo szkła. Podoba mi się ale nie lubie go sprzątać :p

Co do fotela to zależy od sklepu z którego będziesz go brać. W tym co my zamawialiśmy można było sobie wybrać u nich innej firmy materiały i oni za pewną dopłatą obijali . Mój fiolet nie jest materiałem z firmy SITS to inny fiolet i inny materiał :lol:

Podnóżek kurka nie pamiętam jak sie nazywał ale wygląda na to że ten symphony by pasował , ważne żeby ta czarna rama była na dole ;-) Ale oni są elastyczni i zdaje się że mogą zawsze coś dopasować ;-)

lea wanna to model FURORA firmy Koło. Tutaj ona jest i chyba są wszystkie wymiary

http://kolo.com.pl/produkt/wanna_owalna_furora_165_x_130_cm_z_siedziskiem/2973

Jeśli się nad taką zastanawiasz to ja polecam baaardzo ;-) Jest fantastyczna, duża , wygodna ehhh ;-)

Co do wiatrołapu hmm no to szczelny to on taki nie jest ale powiem Ci szczerze że ja jakoś tego problemu nie zauwazyłam ;-) Może akurat mamy tak dom ustawiony i z tamtej strony tak nie wieje, a może jednak ten balkon i filary troche wstrzymuje śniegi ;-) a może to przez to że my najczęściej wychodzimy garazem i drzwi frontowe zadko otwieram , tylko gościom ;-). W każdym razie nie nazekam i innego witrołapu teraz bym tu nie zrobiła ;-)

Kochana a czy dwie osoby do takiej wanny się zmieszczą :cool:?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

No wiesz to zależy pewnie jakie osoby i co Wy chcecie w tej wannie robić :rolleyes: ;)

Ja z moją prawie 4 letnią córą to mamy luz ;-) Z mężem pewnie było by ciaśniej ale też dało by się ;-) choć chyba trzeba by było siedzieć na przeciwko siebie albo jakoś jeden z drugim bo tam jest to siedzisko (no ja nie chciałam ale innej wanny odpowiadającej mi - no i cenowo też ;-) - nie znalazłam bez siedziska ) więc ona nie jest w środku okrągła ;-)

kanka, swietna ta Twoja sypialnia a łózko...wymiata.:eek: Zaczełam sie zastanawiac, czy w pokoju dla gosci takiego nie zmałpowac:rolleyes:

Doczytałam, ze jestes w PL do 25 czerwca.Zycze w takim razie odpoczynku i wielu godzin na tarasie przy pieknej pogodzie:wiggle: