Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kanka dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Właśnie szukam nie za szerokiej szafki na buty bo ścianę mam na nią ok.70cm, więc może ta besta by mi weszła, dlatego pytałam :yes: Buty się tam mieszczą? :>

Szkoda, że te obrazki nie są ogólnodostępne, bo są piękne! Za to Ty masz unikaty i się z tego ciesz :D

Fajnie, że jakoś się zaaklimatyzowałaś u nas :) Wierze, że bez rodziny, znajomych musi być ciężko. Kurcze nie wiedziałam, że Wy z Trójmiasta? Jakoś mi te Niemcy zapadły w pamięć ;) Dobrze, że choć męża widujesz częściej :lol2:

Czy te kubki też może w Sterze w Empiku kupiłaś? Chodzę tam na spacery z wózkiem czasem :D

Dlatego też znam cukiernię Sowa :yes: Faktycznie ta w CH Ster jest nowsza, najstarsza jest chyba Czekoladowa na Wojska Polskiego, ale zapewne w Trójmieście wcześniej mieliście takie dobrocie :)

Przepraszam ale dokładnie nie pamiętam gdzie ta szkoła była aczkolwiek faktycznie kojarzę, że to gdzieś bliżej mnie było :yes:

No i jeszcze raz - naprawdę pięknie się urządziliście!!!!

PS. Z której Ikei rzeczy przywoziliście? Poznań? Berlin? A może Gdańsk? :D

Tak kubki w Sterze kupiłam też ;-] bo koleżanka chciała bo ja swoje w galaxy . Tyle że w sterze nic o promocji nie było napisane więc pytaj bo w każdym empiku powinni mieć tak samo ;-)

U nas Sowa to chyba od jakieś 9 lat jest a może i więcej, jeszcze na własny ślub u nich szukałam torta ;-)

Jeśli chodzi o BESTA to buty się tak nie bardzo mieszczą bo ona ma tylko 20cm głębokości a tam normalne półki . No chyba że by buty stawiać bokiem i to zależy jakie szerokie ;-)

Co do plakatów to one nie takie unikaty ;-), ludzie jakoś też sobie kupują w Szwecji są mega popularne , ale fakt no w PL nie widziałam

No my z Trójmiasta tyle że mąż w Niemczech pracuje od kilku lat i tak myśmy z nim na trochę tam wylądowały . Z resztą jak tylko wolne jest to tam lądujemy u niego ;-)

Szkoła Miśki to na Ku Słońu do Salezjanów chodzi ;)

A rzeczy z Ikea to zależy które ;-) Część z Gdańska zwłaszcza te większe meble i kuchnia bo to w czasie remontu tata przywiózł no i jak my bywamy w GD to tam wpadam , część z Niemczech jak tam mieszkaliśmy to z Bremen , Oldenburga mamy tam najbliżej . Jak jeździliśmy do Niemiec to czasami Poznać zahaczyliśmy a teraz to jak w Szczecinie to raczej do Berlina jeździmy ;-]

Jako stały bywalec Empiku w Sterze powiem że często gęsto tam mają promocje i można fajne rzeczy wyhaczyć ;) a kubki mam takie same! :lol2:

Ciacha z Sowy rewelacja. Polecam tort bueno (kokosowy), truflowy (mega słodki ale pyszny) i orzech włoski :D Szkoda tylko że w ostatnim czasie strasznie ceny podnieśli ;/ ale codziennie można dostać ostatnie kawałki 20% taniej ;)

W ogóle widziałyście dziewczyny w sterze, na tym stoisku kwiaciarnianoduperelowym mają cudne, duże szare jajko! Były 2, zostało 1. Chodzę koło niego i chodzę ale 48 zika?! :o i w ogóle mają już zające ;)

kanka niezmiennie zachwycam się Twoim mieszkaniem :)

Kanka dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

No tak już mi się przypomniało gdzie ta szkoła :D No to tak kawałeczek ode mnie ale już bliżej niż dalej ;)

No to kawałek po tych Niemczech musicie jeszcze przejechać ;) Myślałam, że może gdzieś bliżej granicy mieszkacie :) W Bremen byłam 2x w Primarku :D

O te meble z Ikei pytałam tak z ciekawości hehe :) No ale fakt macie kilka źródeł skąd możecie je pozyskać :) Ponoć w przyszłym roku będzie Ikea i u nas :rolleyes:

Co do Besty to właśnie o wkładaniu butów bokiem myślałam, ale chyba masz rację. Popatrzę może na te typowe szafki na buty w Ikei.

Korozja akurat koło tego stoiska się nie kręcę ostatnio, ale wiem o którym mowa. Teraz z Młodą to ja tam głównie do Rossmana i Smyka chadzam :lol2:

Ale muszę iść do empika po te kubeczki po weekendzie :yes:

I po ciastka od Sowy :oops:

No w Niemczech kawałek mamy ;-) ale tam autostrady i te prawie 700km jedziemy tyle samo co troche ponad 300 do Gdańska :sick:

Korozja a ja chyba nie kojarzę tego stoiska kwiaciarnianoduperelowego :lol2: ale ja tak strasznie często tam nie bywam choć daleko nie mam ;-)

A Ikea, coś słyszałam że ma być koło Decathlonu i Auchana . Tylko kiedy to nie wiem . Ale super by było bo bym blisko miała a ja lubie ten sklep ;-)

A buty bokiem to wiesz niektóre wejdą ale takie szersze może być problem . Musisz sobie pomierzyć buty w szerz :lol2:

Kanka no ja też słyszałam, że tam ma być zlokalizowana ta Ikea ;) Oby tylko im się to sprawdziło bo tak to musimy jeździć do Poznania albo sprowadzać meble na zamówienie ;)

To stoisko o którym pisze Korozja jest już tak bliżej końca :D Stera :) Tam gdzie ostatnie kasy i jest przy końcu Duka i taki zklep zoologiczny to między kasami a Duką jest normalnie wolnostojące stoisko z duperelami do domu :yes:

Kanka no ja też słyszałam, że tam ma być zlokalizowana ta Ikea ;) Oby tylko im się to sprawdziło bo tak to musimy jeździć do Poznania albo sprowadzać meble na zamówienie ;)

To stoisko o którym pisze Korozja jest już tak bliżej końca :D Stera :) Tam gdzie ostatnie kasy i jest przy końcu Duka i taki zklep zoologiczny to między kasami a Duką jest normalnie wolnostojące stoisko z duperelami do domu :yes:

AAaaaaa to wiem ;-). To tam mi wpadły w oko takie szklane patery z pokrywkami ;-]

My to do Berlina jechaliśmy nie do poznania ale to i tak daleko . Choć niektóre rzeczy warto w Niemczech kupować bo są taniej ;-)

A ja tak podczytuję i Wam zazdroszczę ,że mieszkacie tam gdzie mieszkacie w Sz.

Kanka mnie też się Twoj dom podoba,ale w zasadzie pamiętam tylko przedpokój,pokój córki ,ale salonu to chyba nie pokazywałaś ,ani łazienek ,no właśnie poszukam ,bo nie pamiętam,tak cały czas przed oczyma mam ten plakat ze Szwecji

Znalazłam:) akurat trafiłam na stronę gdzie wszystko pokazywałaś,

czy w łązience masz na podłodze vivesy?jesteś zadowolona,ja chcę je dać mamie do łązienki.

I do tej łązienki dałeś również proste drzwi sosnowe ,ale ościeżnicę z czego kupiłaś?bo chyba regulowana jest?

Barbara ościeżnice zakupiliśmy z allegro u stolarza który zrobił nam na zamówienie i od razu pomalował ;-) Bardzo go możemy polecić , tanio i super . Drzwi natomiast to z casto , oj wiele by im można było zarzucić ;-] ale na razie mogą być za takie pieniądze tylko pomalujemy je na biało .

W łazience są vives i na podłodze i na ścianie ;) i też nie mogę złego słowa o nich powiedzieć .

A tak w ogóle to akurat to jest moje mieszkanie i pokazywałam chyba wszystko ;-) Natomiast mój dom możesz zobaczyć na pierwszej stronie , troche inny w stylu ale też po mojemu ;-]

A co do mieszkania w Sz eee to wiesz wszędzie dobrze aby razem ;-) A Ty tak bardzo lubisz to miasto ? ;-)

Kanka to ja poproszę o namiar tego stolarza z allegro.

Vivesy też się u mojej mamy pojawią na podłodze,na ścianie jeszcze nie wiemy

Domek to idę na pierwszą stronę zobaczyć :)

Ja to kocham każde miasto nad naszym morzem,zazdroszczę wszystkim ,którzy tam mieszkają

Dziewczyny przyznać się która podwędziła szare jajko ze Stera?! :p Cały czas było i cieszyło me oko a jak tylko o nim tu wspomniałam zniknęło. Ciekawe...:???: Jako fanka teorii spiskowych twierdzę że coś jest na rzeczy :rolleyes:

Jak przyjechałam pierwszy raz do Szczecina pierwsze o co zapytałam to gdzie plaża :lol2: