kanka9 31.03.2014 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Plaży nie znalazłam ale ciągle szukam może w końcu się uda Jajko to na pewno sprawka cichego podglądacza. Tak samo było z królikiem z wypiętą dupką. Pochwaliłam się i na 2 dzień żadnego nie było Posiadaczowi jajka zazdraszczam Buahaha jaki króliczek z wypiętą dupką ? A my jednak zostajemy na Swięta u siebie . Kurcze to pierwsze moje święta w życiu bez moich rodziców jakoś tak mi dziwnie że sami będziemy ale troche się nawet ciesze taki nowy etap a Wielkanoc to raczej takie krótkie spokojne święta Tylko co za tym idzie muszę całe święta przygotować i obkupić i nie wiem gdzie zakupie jakiś koszyczek na święconkę ? serwetkę i jakieś takie pierdołki ? Aaaaa i macie gzieś sprawdzone piekarnie co by takie małe chlebki kupić na żurek ? U mnie zawsze tata kupował No i biała kiełbasa jakaś dobra . Muszę się tu ogarnąć kurde bo mi już mało czasu zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.03.2014 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 a ja za to kubki kupiłam ,ale nie tam u Was tylko u mnie.A nad morzem to marzannę się topi w morzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 01.04.2014 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 a ja za to kubki kupiłam ,ale nie tam u Was tylko u mnie.A nad morzem to marzannę się topi w morzu? hmmm wiesz co jak chodziłam jeszcze do szkoły i takie zabawy nauczyciele wymyślali jak topienie marzanny to topiliśmy je w jakiś najbliższych rzeczkach kanałach Nie wiem może jak ktoś chodził do szkoły przy samym morzu to i tam topili Ale to było wieeeeki temu , jeszcze w podstawówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 02.04.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 kanka jak to jaki króliczek?! Toż to hit na wątku świątecznym był Dziewczyny go wypatrzyły na niemieckiej stronie ale strasznie drogo. A ja znalazłam w Sterze za grosze Kupiłam, pochwaliłam się i na drugi dzień jak chciałam dokupić jeszcze ze dwa już ich nie było 0 takie chodzi: Co do świąt nie ma co szaleć. Nigdy nie mogę zrozumieć ludzi którzy siedzą tydzień w kuchni przygotowując tonę żarcia. Tak jakby na czas świąt żołądek się magicznie powiększał Bardzo podobały mi się święta w zeszłym roku u rodziców M. Bez wariacji. Dużo warzyw i owoców. Jedne ciasto. Na obiad jakieś pieczone mięsko coby przy garach nie stać. Na kolację biała kiełbaska i wsio. Teściowa zrobiła galaretę. Ja sałatkę. Było super. Aaaa hitem było carpaccio z buraka z chudym twarogiem na rukoli. Skropione oliwą, troszkę octu, pieprzu i soli. Polecam! W tym roku też tak planuję. Będziemy z M. sami + kocica więc nie ma co wariować. Poza tym obydwoje dbamy o linię Plan już mam, zakupy zrobię tydzień przed. Na ostatnią chwilę tylko warzywka i owoce. Ja bardzo lubię święta we dwójkę. Robimy co chcemy. Nie trzeba się dostosowywać. Nie ma tej świątecznej wariackiej gorączki. Aczkolwiek rodzice M. są tak fajni że z nimi święta też są ok Chlebki na żurek to przed świętami wszędzie kupisz. Co roku widzę kartki z info że tu można kupić chlebki na żurek. Na pewno są w piekarni Woźniak na pętli 8. Najbliżej Ciebie Woźniak jest na Krzywej 1. Tylko chyba trzeba zamówić co w sumie jest na plus bo wiesz że na pewno dostaniesz Białą, zajebistą kiełbasę jak i w ogóle wędliny i wszelakie inne kiełbasy polecam kupić w Manufaktorii na Rayskiego! http://www.manufaktoria.pl/ Maja wędliny własnego wyrobu. W sklepie jest wędzarnia i widać jak te kiełbaski się wędzą :rotfl:My się tam zaopatrujemy na każde święta. Pyszota! Tylko uprzedzam że przed świętami niezłe kolejki są. Tak z godz ze dwie trzeba zarezerwować jeżeli robi się zakupy na ostatnią chwilę. Na tej samej ulicy jest też super piekarnia Reczyńscy. Mają chleby bez polepszaczy i w ogóle. Ja tam kupuję prawdziwy chleb pełnoziarnisty na mące 2000 z ziarnami ale muszę się z rana pofatygować żeby go jeszcze dostać. Często muszą zamykać wcześniej bo wszystko się sprzedało Jest też inna piekarnia. Z "normalnym" pieczywem. Też super Mięsko polecam kupić na manhatanie. Jest tam jeden super mięsny z dobrymi cenami. Białą kiełbaskę też mają pycha. I polską. Rewelacja. I chyba z 6 rodzajów metki! Będę tam przed świętami to sprawdzę który box i dam znać zresztą nie trudno go poznać. Zawsze pełno tam ludzi W ogóle na manhatanie duży wybór wszystkiego! Ubolewam że tak daleko Koszyczek to chyba nie problem. Widziałam już w Lidlu. A jak będziesz w centrum zajrzyj na Turzyn. Tam mają na pewno i koszyczki i serwetki. pysiaczku królików raczej nie będzie. Co roku je wypatruje i kurczę nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Królik wydupisty... Już miałam pytać co to za cudo. Rewelacja! A jajko? Korozja - normalnie z Ciebie chodząca nawigacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2014 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Kurcze Korozja dzięki za namiary Sklep z wędlinkami zapisuje ;-] na pewno odwiedzę . A manhattan hmmm gdzie to ? Co do świąt to ja absolutnie nie mam zamiaru spędzać ich w kuchni ani za dużo przed Jeśli już to może coś tam mój mąż . Wiesz żurek i biała kiełbaska to taka tradycja i to na śniadanie ze święconką a potem sama nie wiem mam w diecie mięsko z cielencinki to może to . A w poniedziałaek to chętnie bym do restauracyjki poszła na obiad ale nie wiem czy otwarte są Ciasto chyba też zrobie , jeden sernik z karmele. A podaj przepis na to carpaccio z buraka , brzmi pysznie i bardzo pod moją diete Koszyczek już mam, naklejki na jajka też , nawet baranka cukrowego do święconki kupiłam . Prezenty dla dziecka tez są więc spoko A zajączek świetny . Sama bym takiego kupiła jak znajdziesz daj znać A jak to jajo wyglądało też jestem ciekawa Aaaaa fajne zajączki widziałam wczoraj w Rosenthallu , ale cena była już mniej fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2014 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Hahaha właśnie spojrzałam na stronę Rosenthala a tam króliczek wypinający dupke producent Furstenberg i cena też niezła jak i te inne króliczki i cała kolekcja wielkanocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 02.04.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Się polecam z usługami nawigacyjnymi. Co będę mogła to pomogę Manhattan na Staszica 1. To na Niebuszewie. Musisz zapytać wujka google o mapę. Ja bardzo lubię ten ryneczek. Maja wszystko. Miesne, spożywka, piekarnie, garmazerka, warzywka, owocki, ciuchowe, produkty eko oraz niemieckie itd nie bywam tam jednak często bo mi nie po drodze ale przed świętami nie omieszkam się obkupić Za żurek z jajeczkiem i kielbaska mojej babci to bym oddała wszystko! Mój M. ani żurku ani barszczu bialego nie lubi wiec mi się nigdy dla siebie samej gotowac nie chce ale że mi smaka narobiłaś to chyba się zastanowię Restauracje na pewno w poniedziałek wielkanocny otwarte będą. Tylko pewnie nie wszystkie. Ja sobie kupię kawaleczek sernika w sowie dla siebie a M. zrobię tarte pelnoziarnista z dietetycznym kremem czekoladowym carpacio to pokrojone na cieniutkie plasterki ugotowane buraki (tesciowa kupuje czesto gotowe, ugotowane w calosci buraki w lidlu) ułożone na rukoli, na to porozrzucane kawałki zwykłego twarogu. Całość skropiona oliwa i octem. Posypane świeżo zmielonym pieprzem i solą. Dokladnych proporcji nie podam bo wszystko na oko robione nic odkrywczego ale połączenie buraczkow i rukoli jest zajebiste! Jajko to nic specjalnego heh duże, w kolorze ciemnoszarym, jakby malowane taka farba do betonu, na środku w poziomie przewiazane koronkowa tasiemka i kokardka. Takie proste ale strasznie mnie zauroczylo widzialam dziś ze maja nowe inne jajka i zajace i już się czaje heheheh A ja swojego wydupistego kroliczka kupilam za chyba 12 zika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 03.04.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 No to miałaś szczęście z tym wydupiastym zajączkiem bo w wyżej wymienionym przeze mnie sklepie on kosztuje 130zł No wiesz co to carpacio to mniej więcej wiem ale kurcze to co podajesz brzmi pysznie , chyba też zrobię . Aaaa i musze męża poprosić żeby od nich przywiózł prawdziwe matjasy (bo to miasto to słynie ze swoich matjasów ) to może też być na kolacje jakaś sałateczka ;-] A co do manhatanu to muszę w takim razie się kiedyś wybrać skoro polecasz Za to do steru nie wiem może jutro się wybiore bo zamowiłąm do Empiku prezent dla Miśki i książki w paczkomacie to zajdę do tego sklepu z jajami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 12.04.2014 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 A u mnie taka cisza Pierw mi się dziecko rozchorowało , teraz ja zdycham na gardło no jakaś masakra Ale pozazdrościłam Wam tych króliczków/zajączków i mam swojego Może nie z wypiętą dupką ale za to z jajem http://images63.fotosik.pl/872/952871b1053f7161med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.04.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz A Ty ganiasz króliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 13.04.2014 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Oj ja dogorywam , dziś o 5 rano miałam kryzys. Tempka prawi 38 , łamanie w kościach , zimno . Aż zadzwoniłam do męża że kurde ma się zrywać z roboty bo ja sama z dzieckiem nie dam rady . Nafaszerowałam się lekami i jakoś do 7 dospałam . Teraz Obrobiłam lekowo małą , porobiłam śniadania i teraz leżę . Lepiej (pfu pfu oby nie zapeszyć ) tylko zatoki znowu bolą No co za masakra jakaś . A co do króliczka to jak będą jeszcze to se drugiego bez jaja kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 To jakaś straszna paskuda w tym roku szaleje. Głównie właśnie atakuje zatoki i gardło. U mnie też starsza chora, my zasmarkani, a najmłodsza jakoś się broni... Jeszcze. Zdrowiejcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.04.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jak bez jajka? Przecież jajka chodzą parami Bidulko! Nie wiesz, że wiosną się nie choruje kuruj się i pisklak też niech kończy Przynoszę na regenerację... http://i1281.photobucket.com/albums/a516/asiazett/fotolia_18473921_subscription_xl_4_zps7aaf92ce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 14.04.2014 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) asiazett dzięki za zestawik Też się takim kuruje w domku choć ten miodzik ze zdjęcia wygląda bosko ;-] Ide dziś do lekarza z resztą obie z córką idziemy . Zobaczymy co z tego wyjdzie . Ale mnie zatoki napitalają . A najlepiej że mąż dziś do mnie zadzwonił i głos stracił też się nieźle załatwił . Także święta zapowiadają się przebojowo AniaS79 dla Was też zdrówka oby się Wam nie rozlazło jak u nas . A co do parzystych jaj to mój zajączek nie musi mieć parzyście i tak go będę lubić buahahah Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez kanka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.04.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Anetko... http://imageshack.com/a/img839/5316/w9p.gif Żeby Wam Zajączek spełnił marzenia... Dużo uśmiechu, zabawy i relaksu w święta. I po też Pozdrawiam - asiazett z załogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.04.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Asiu dziękuję za życzonka i ja też Wam życzę zdrowych i spokojnych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 07.05.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) U nas niby nic się nie dzieje , trochę chorujemy bleee . Ale piękna pogoda która była przed długim majowym weekendem natchnęła mnie do pracy na balkonie hehe Znalazłam podłogę (tanią zwykłą ) , meble , donice . Powymierzałam wszystko i jak chłop na weekend wrócił do domu zagoniłam do roboty ułożył podłogę ja zabejcowałam , posadziliśmy tuje i tak dosłownie za niecałe 1500zł mam balkon razem z meblami, donicami , roślinami i podłogą A jak przyjemnie teraz a nie na betonie http://images61.fotosik.pl/934/b49a3616d750675fmed.jpg http://images65.fotosik.pl/937/3b41cec0daa048c0med.jpg http://images63.fotosik.pl/935/2ea8c2f92b0ba835med.jpg Edytowane 7 Maja 2014 przez kanka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 07.05.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 cudny balkonik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.05.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 No! Zuch dziewczyna Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts