Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

andariel bo oni zawsze mają takie opisy i nazwy że nie wiadomo czego się spodziewać :D

A u nas dziś wiosna normalnie , 16 stopni, fantastyczna pogoda . Do tego mąż rano z kwiatami , potem sąsiedzi z tulipankami ;-]

to storczyk od męża

http://i59.tinypic.com/2wfo5k9.jpg

No i różyczki od męża i tulipanki od dwóch sąsiadów dla mnie i dla Miśki na dzień kobiet ;-] Aż się milo w domu robi i wiosennie , ehh uwielbiam wiosnę

http://i61.tinypic.com/cjifb.jpg

Cały ten klimat mnie tak nastroił że zapragnęłam nowego zapachu i wypróbowania świec :lol: a więc skoczyliśmy w samochód i pojechaliśmy pospacerować i zajść do mojego sklepu z woskami :lol: No i zakupiłam sobie znowu 7 wosków i jedną świecę :p Powiem Wam że woski to chyba będą moje kolejne hity (jednak fajnie kupować po wąchaniu :p . A świeczka boosko pachnie , ale powiem Wam że mnie niestety zawiodły , mało świec mi się spodobało zapachem a za prawie 100zł to już tak w ciemno z neta troche szkoda i ryzyko więc cieszę się że jednak mam możliwość powąchania . Zobaczymy czy wkręce się w ich świece jak w woski ;-] tutaj fotki moich zakupów ;-]

http://i61.tinypic.com/2bur0l.jpg

http://i58.tinypic.com/vpavyp.jpg

A w takim słoju trzymam moje woski ;-]

http://i62.tinypic.com/244b508.jpg

I tak sobie pomyślałam, że może , skoro u mnie tak mało dzieje się wnętrzarko to zrobimy troche z tego wątek zapachowy ? :D Powymieniamy opiniami o woskach , zapachach , nasze wrażenia ? W końcu to też związane z wnętrzem :p Mam nadzieje że szybko się Wam nie znudzi bo ja to jestem mega zakochana od jakiś dwóch lat w woskach a od zawsze w zapachach do domu ;-]

No trochę się uzbierało ale fajnie bo można wybierać i codziennie inny zapach palić ;-] A świeczka największa z Yanki candle . Ciekawe czy mnie tak wciągnie jak woski . Ale kurde pachnie nieziemsko jak lody truskawkowe :p Były sąsiadki przed chwilą i normalnie aż się oblizywały na jej zapach :lol2:

Jutro Wam zdam relacje z nowych zapachów z paczuszki :p

Wiem , jestem nudna ale dziś znowu odebrałam paczuszkę :p No i to moje nowości . Stwierdziłam że muszę zastopować z woskami bo mi się w słoju nie mieszczą :rolleyes: Ale nie stoi nic na przeszkodzie co by sobie jakąś świeczkę kupować co jakiś czas :p

http://i59.tinypic.com/2mcenph.jpg

No i teraz może coś polecę ;-] Jeśli ktoś z Was lubi lub potrzebuje jakiegoś ciepłego , słodkiego zapachu to polecam gorącą czekolade i espresso crema ;-] Maaaaaatko jak to pachnie , jak otworzyłam w sklepie świeczkę to mało jej nie zjadłam , bosko, słodko, ciepło ;-] zakupiłam woski ;-] to te dwa obok dyniowej

http://i62.tinypic.com/xqfak8.jpg

No i muszę Wam powidzieć że ten zapach świeczki którą kupiłam z Yankee Candle " summer scoop" jest fenomenalny. Słodkie lody śmietankowo truskawkoe albo zapach truskawkowego lizaka chupachups , po prostu mega niesamowity . Co chwila chodze i ją wącham ;-] :p

Doszła paczka! :) Melduję, że kominek odpalony, a w domu pachnie Akwarelami :D Ten zapach jest przepiękny, miałaś Kanka rację :yes: Trawa morska też jest super i w ogóle podobają mi się wszystkie zapachy, które kupiłam :)

Siedzę i wdycham :D Zaraz szukam następnych, bo w moim koszyczku ledwie dno przykryte :lol2: Może się skuszę na to, co polecasz powyżej :)

Doszła paczka! :) Melduję, że kominek odpalony, a w domu pachnie Akwarelami :D Ten zapach jest przepiękny, miałaś Kanka rację :yes: Trawa morska też jest super i w ogóle podobają mi się wszystkie zapachy, które kupiłam :)

Siedzę i wdycham :D Zaraz szukam następnych, bo w moim koszyczku ledwie dno przykryte :lol2: Może się skuszę na to, co polecasz powyżej :)

Tomkowa:))))) Ty już masz, szczęściaro:rolleyes:

ja jeszcze nic nie dostałam, ale czekam cierpliwie!

Bardzo szybko doszło, z czego baaaardzo się cieszę :)

Mam kilka pytań do Gospodyni: jak/czym kruszysz woski, zwłaszcza te z pojemniczków? No i pytanie o czyszczenie kominka: naturalnie rozpuściłam wosk bezpośrednio na kominku, bo nie mogłam się doczekać. Czy on łatwo odejdzie po zastygnięciu, czy czeka mnie skrobanie? Na śmierć zapomniałam o foremce :bash:

Ale się ciesze że Ci się spodobało ;-] Nooo akwarele są super :p Oczywiście moc i intensywność zależy od zapachu więc trzeba swoje wyszukać metodą prób i błędów . Najlepiej wyszukajcie czy u Was gdzieś stacjonarnie można kupić . No i jeśli macie możliwość to powąchajcie i popróbujcie e co polecam , może Wam się też spodobają ;-] Dla tego właśnie tak sobie myślałam coby nasze opinie pisać i polecać lub nie i opisywac zapachy ;]

Co do czyszczenia kominka bo ja zawsze palę bezpośrednio to używam dwóch metod a w zasadzie teraz tej nr 2 ;-] po zastygnięciu ciężko raczej z odchodzeniem a nie radzę skrobać bo to ani nie fajne , do tego się brudzi na około i można kominek porysować .

1. po zastygnięciu wosku wkładam kominek do zamrażarki i po jakimś czasie wyjmuję i wosk powinien sam wyskoczyć . No ale to trochę trwa , najlepiej sobie na noc wrzucić do zamrażary .

2. po odpaleniu czekam aż się wosk całkowicie rozpuści i wtedy ręcznik papierowy zamaczam mocno aż wszystko wsiąknie , potem kolejnym ęcznikiem wycieram do końca na sucho i wkładam nowy wosk ;-]

A co do kruszenia wosków to przeważnie wyciągam z pudełka i sobie nożykiem albo teraz mam plastikową łyżeczkę specjalnie do tego przeznaczoną ;-] i tym sobie zawsze odkroję kawałek . To raczej łatwo się łamie .

Edytowane przez kanka9

Mogę się podzielić wrażeniami z użycia Pink Hibiscus :) Na sucho pachnie pięknie, ale podczas grzania zapach jest słabiutki, ledwie wyczuwalny w pomieszczeniu. Wniosek: już go raczej nie wrzucę do koszyka :)

Kanka, ale świetne nazwy :) Ciekawe, czy pysznie będą pachnieć

...a moich nadal nie ma:)

za to zdążyłam zrobić już drugie zamówienie :wiggle:

No z woskami to tak jest jedne są tak intensywne że nie idzie wysiedzieć w pokoju inne ledwo wyczuwalne akurat hibiskusa chyba nie miałam .Trzeba wyjść na dwór a potem wejść do domu wtedy możesz sprawdzić czy czujesz coś bo tak to też się przyzwyczajasz do zapachu ;-)

A ja przed chwilą odpaliłam moją pierwszą świecę i na razie jestem zawiedziona ;-/. Po pierwsze nie czuję nic , kompletnie nic (może jeszcze wosku więcej się musi rozpuścić ;-/ ) a po drugie strasznie kopci . Kurka nie wiem ale inne świece chyba aż tak nie kopcą sama nie wiem . No zobaczymy jak będzie dalej i czy to tylko ta jedna felerna czy wszystkie tak ;-] Jak się okaże że wszystkie to zostanę przy woskach ;-] Dam Wam na pewno znać ;-]

Dobra , doczytałam i podcięłam knot i faktycznie nie dymi i ładniej się pali ;-] Zaczynam nawet powoli czuć zapach choć nie jest tak intensywny jak woski ale wiadomo świeczka robi klimat ;-]. No a sam zapach Summers Scoop jest boooski ;-] Taki słodki, ciepły, przyjemny , trochę cukierkowo owocowy . Jak będziecie miały okazję to spróbujcie wosku albo choć powąchajcie ;-]