martaMarcia 19.03.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 i mam Tak jak podobają mi się zapachy, tak bałam się zdecydować na którykolwiek. Obawiałam się bólu głowy i smrodu w sypialni. Ale zaryzykowałam. W sumie nie czuję niczego skrajnego. Przyjemnie się siedzi zapach niby jest a jakby go nie było. Bardzo trudno było mi się zdecydować który pierwszy. Ostatecznie pachnie mi tu cynamonowy Welcome Home. Aczkolwiek cynamonem to on na zimno pachniał, po podgrzaniu nie wiem jaki to zapach. Nie narzucający się chyba. Midsummer's night wydaje się na zimno pachnieć jak Slate - moi faworyci. Ale nie na dziś OOO Aga, to czekam na recenzje, z Twoich znam tylko slate i turkus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.03.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) Tak trochę podczytuję i podczytuję... A te woski to pachną bardziej niż przeciętna zapachowa świeca? Albo ta świeca Twoja Kanka, to co też pachnie intensywniej? Bo ja wszelkie świece zapachowe, które miałam to po rozpaleniu zapachowy czar pryskał No to opowiem Ci moją historię Ja od zawsze lubiłam świece , zapachy itd. Testowałam różne odświeżacze i umilacze powietrza . Jako panienka już w swoim pokoju paliłam a to kadzidełka a to potem olejki , nawet moją mamę przekonałam do olejków ;-] Świece paliłam często ale zawsze to było dla klimatu bo niestety jakoś kojarzyło mi się i uwazałam że te świece to pachną tylko przed odpaleniem . Jakoś one były bardziej dla klimatu i urody niż zapachnienia pomieszczenia . I tak by było pewnie do tej pory gdyby nie fakt że jakieś 3 lata temu odkryłam woski yankee candle / W zasadzie to były moje pierwsze woski . Nie znałam tego w ogóle ale zachęcona zachwytami postanowiłam wypróbować . No i wpadłam ;-] To było pierwsze coś oprócz olejków co dawało naprawde zapach na mieszkanie . Te tarty nie dość że bosko pachniały to jeszcze były takie urocze ;-] i wygodne w obsłudze bo wiadomo nie trzeba pilnować jak w olejku że woda wyparuje kominek się zjara itd . Tutaj palisz aż przestanie pachnieć i wymieniasz t-lighty tylko i masz spokojną głowę że się nic nie stanie . I ten wielki wybór zapachów , matko toż to raj dla nosa ;-] . Od tamtej pory poznałam jeszcze inne firmy z woskami , jedne pokochałam bardziej jak Kringle candle czy woodwick inne mniej . Ale ogólnie sama koncepcja wosków zapachowych baaardzo do mnie przemówiła . Po prostu teraz nie wyobrażam sobie czasu jesienno zimowego bez ich zapachów ;-] A teraz nawet i wiosenno letniego ;-]. Zakochana w woskach jednak miałam tą wizję tych nie pachnących świec więc jakoś bałam się zakupić od nich świeczki zwłaszcza za taką cenę . No i kilka tygodni temu po prostu mnie siekło i dostałam zachciewajki na świecę i 8 marca na dzień kobiet kupiłam sobie pierwszą ;-] I powiem że wpadłam ;-] pomimo że jednak nie wypalała się tak równo jak obiecywali i na początku miałam problem z kopcenie (z tym sobie można łatwo poradzić - był moj błąd ;-0 ) to się w nich zakochałam . To była pierwsza świeca która na prawdę wypełniła zapachem cały pokój . Może mam pewne ale ….. ale i tak się zakochałam i będę je kupować ;-] tym bardziej że co miesiac sa dwa zapachy miesiaca i one są 20% taniej , do tego czasami przeceny więc już troche i cena znośniejsza ;-] Rozpisałam się trochę ale podsumowując , Yankee i Kringle to na prawdę woski wysokiej jakości , z najwyższej półki . One też mają duuużo więcej w sobie olejków i to takich dobrych jakościowo niż te tanie świece i dla tego tak intensywniej pachną . Oczywiście moc i intensywnośc zależy od konkretnego zapachu …. i nosa ;-] bo czasami ten sam zapach dla jednych za mocny innym słaby itd ;-] Ale ogólnie moim skromnym zdaniem sa 100% lepsze niż te tańsze świece . Oczywiście to tylko moje zdanie i trzeba się samemu przekonać ;-] i albo się je pokocha albo odrzuci całkowicie ;-] . No i te zapachy mam wrażenie są bardziej naturalne (oczywiście jedne mnie inne bardziej ale nie są tak chemiczne i sztuczne jak w zwykłych świecach ) Mam nadzieje że odpowiedziałam Ci na pytanie ;-]. I oczywiście zaznaczę jeszcze raz to tylko moje zdanie i może się okazać że Tobie zupełnie nie podpasują ale do puki nie spróbujesz to się nie przekonasz ;-] Polecam zacząć od wosków bo są tańsze i można sobie zapachy popróbować ;-] albo od małych samplerów czy T-lightów no i są łatwiejsze w obsłudze bo jednak ze swiacą jest troche zachodu i trzeba ją umieć palić i o nią dbać żeby nam dobrze i długo służyła ;-] UFFFFf koniec Edytowane 20 Marca 2015 przez kanka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoszi 20.03.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 hej dziewczyny pisałyście wcześniej jak się pozbyć niechcianego wosku z kominka, coś o zamrażaniu itd. Zdradzę wam mój nowo odkryty sposób (zapewne ktoś już go wcześniej odkrył ) Jak już chcę wymienić wosk czekam aż zastygnie i potem odpalam na chwilę świeczkę żeby roztopiła tylko sam spód wosku i pięknie cały wychodzi. Potem tylko przecieram ręcznikiem papierowym i gotowe. Nie wiem czy to zasługa mojego kominka, bo mam pojemnik na wosk na wysoki połysk (śliski) ale zero skrobania. Pamiętajcie tylko o jednym świeczka pod spodem zastyga dłużej niż wosk na górze, no chyba, że jest go dużo. Ja wczoraj zapomniałam i przekrzywiłam cały kominek razem ze świeczką w środku ..... resztę znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.03.2015 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 hej dziewczyny pisałyście wcześniej jak się pozbyć niechcianego wosku z kominka, coś o zamrażaniu itd. Zdradzę wam mój nowo odkryty sposób (zapewne ktoś już go wcześniej odkrył ) Jak już chcę wymienić wosk czekam aż zastygnie i potem odpalam na chwilę świeczkę żeby roztopiła tylko sam spód wosku i pięknie cały wychodzi. Potem tylko przecieram ręcznikiem papierowym i gotowe. Nie wiem czy to zasługa mojego kominka, bo mam pojemnik na wosk na wysoki połysk (śliski) ale zero skrobania. Pamiętajcie tylko o jednym świeczka pod spodem zastyga dłużej niż wosk na górze, no chyba, że jest go dużo. Ja wczoraj zapomniałam i przekrzywiłam cały kominek razem ze świeczką w środku ..... resztę znacie Ja próbowałam kilka razy tego sposobu ale mi nie wychodzi . Nie potrafię wyczuć momentu kiedy tylko spod się rozpuszcza , zawsze za miękkie już albo za twarde i się babra . Wole rozpuścić do końca i w ręcznik papierowy wszystko pięknie wsiąka i przecieram na sucho i gotowe ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.03.2015 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 A u mnie dziś pachnie fasolkami Muszę Wam powiedzieć że super pachnie ale zapach w sumie inny trochę niż na sucho http://i60.tinypic.com/2n8y4vn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.03.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Kanka, ślicznie dobierasz kwiaty do świec Super też prezentuje się nakładka na świecę. Ona ma takie zadanie, że rozprowadza szerzej ciepło na wosk, żeby się równomiernie topił? Działa to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.03.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Kanka, ślicznie dobierasz kwiaty do świec Super też prezentuje się nakładka na świecę. Ona ma takie zadanie, że rozprowadza szerzej ciepło na wosk, żeby się równomiernie topił? Działa to? Hehe z kwiatami to przypadek ale faktycznie się wpasowała w bukiet Co do nakładki to oprócz walorów wizualnych dokładnie tak jak napisałaś , takie ma spełniać funkcje . Jak na razie nie chce zapeszać ale pali się ładniej niż moja pierwsza bez nakładki . Zobaczymy czy mi się tunel nie będzie robił ;-] Ale już planuje wypróbować jakieś świece z dwoma knotami , pewnie padnie na Kringle espresso crema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.03.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Po stressie całego dnia i tym, jak mi dzieci zafundowały na wieczór właśnie relaksuję się przy zapachu ciepłej letniej nocy: http://1.bp.blogspot.com/-sH4QxiET7Do/UnFl6PHQ7hI/AAAAAAAAMH4/mY8C51PUzok/s400/IMG_7681.JPG c u d o w n y Pewnie każdy ma swoje preferencje. Potrzebuję się odprężyć i mam nadzieję, że on mi dopomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.03.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Po stressie całego dnia i tym, jak mi dzieci zafundowały na wieczór właśnie relaksuję się przy zapachu ciepłej letniej nocy: http://1.bp.blogspot.com/-sH4QxiET7Do/UnFl6PHQ7hI/AAAAAAAAMH4/mY8C51PUzok/s400/IMG_7681.JPG c u d o w n y Pewnie każdy ma swoje preferencje. Potrzebuję się odprężyć i mam nadzieję, że on mi dopomoże Lubię go bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.03.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 On mi na zimno badzo przypomina Slate. Ciekawe czy tez na ciepło beda podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.03.2015 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 On mi na zimno badzo przypomina Slate. Ciekawe czy tez na ciepło beda podobne hmmm nie mam obu żeby porównać ale midsummers był moim pierwszym ulubionym , męskim zapachem ale kojarzę go trochę inaczej chyba niż slate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.03.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 muszę kupić nowy kominek... Nie wiem czy to od malowania czy ot, nie wytrzymał ciepła... Za pierwszym razem było ok ale teraz za każdym są wycieki i to coraz gorsze :/ Buuu wczoraj: http://ta2.com.pl/fm/ciek.jpg dziś - co 10 minut wycierałam i nakapywało od nowa... http://ta2.com.pl/fm/cieki.jpg Tak, że tak. Muszę kupic nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 21.03.2015 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Kurcze ja nie mogę sobie nawet wyobrazić jak Wam ten wosk wypływa ;-/ . Kurcze u mnie nic takiego się nie dzieje , nawet to jakoś fizycznie nie możliwe ;-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.03.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Górą. Ustawiłam inaczej i wkładam bardzo mało. Jest trochę lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.03.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 No dobra, wchodzę w to. Ale najpierw muszę znaleźć jakiś niedrogi i gustowny kominek No to Aga - gdzie szukamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 21.03.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 No dobra, wchodzę w to. Ale najpierw muszę znaleźć jakiś niedrogi i gustowny kominek No to Aga - gdzie szukamy? Haha super , mam nadzieje że się jednak nie zawiedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.03.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 mam upatrzony sklep. Duży wybór kominków i wosków. Tam zamierzam kupić. Tu link do niektórych kominków:LINK A tu kilku moich faworytów: http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/nia001.jpg http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/_MG_8308.jpg http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/niaa002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 21.03.2015 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 andariel ten drugi to taki jak mój tylko ja mam gładki . Jest super i nie powinno się z nim nic dziać . A sklep też znany więc powinno być wszystko ok ;-]Ja dziś zrobiłam też dwa zamówienia w dwóch sklepach bo musiałam wypróbować nową kolekcję i zamawiałam woski no i kominek i woski i świeczki na urodziny dla sąsiadki na prezent ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.03.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Byłam już na tej stronie. Glossy jest śliczny, ale cena Shine http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/54.jpg White bowl http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/Niemcy891.jpg Pastelowa kula http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/kominek-kula002.jpg A już najlepszy to byłby Simple, ale jest tylko czerwony. Mi to ni w kij, ni w oko. Ni w gruszkę, ni w pietruszkę http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/zNOWOSCI1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 21.03.2015 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Ja też mam taki jak Kanka i jest super, to mój drugi, bo pierwszy kupiłam na alle... i miał kształt kubka, ale po tym jak wylałam wosk to go wyrzuciłam, bo był do niczego. A ten jest świetny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts