Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy któraś z Was ma Strawberry Buttercream?

czy może jest to coś podobnego do Summer Scoop?

Ja mam wosk i kupiłam wosk sasiadce i wąchałam świece ;-] Może nie jest tak bardzo podobny do Summer Scoop ale te klimaty, dla mnie super i zalicza się do tych zapachow ktorych mogła bym mieć w formie świecy a na razie nie jest ich dużo ;-] :D

Summer scoop już do mnie jedzie :wiggle: A razem z nim Cherry blossom Kringle i Soft blanket Yankee :)

Dziś pachnie Shea butter i podoba mi się. Na pewno kupię ponownie, bo mam tylko 1 sztukę. Muszę założyć sobie kajet i pisać, które do ponownego zakupu, a które z pewnością nie ;) Zauważyłam, że te śliczne naklejki z nazwami dosyć łatwo można zdjąć i nadal się kleją, więc będę do kajetu wklejać. Ale będę miała klaser :D

Summer scoop już do mnie jedzie :wiggle: A razem z nim Cherry blossom Kringle i Soft blanket Yankee :)

Dziś pachnie Shea butter i podoba mi się. Na pewno kupię ponownie, bo mam tylko 1 sztukę. Muszę założyć sobie kajet i pisać, które do ponownego zakupu, a które z pewnością nie ;) Zauważyłam, że te śliczne naklejki z nazwami dosyć łatwo można zdjąć i nadal się kleją, więc będę do kajetu wklejać. Ale będę miała klaser :D

Dobry pomysł:D

ja myślę gdzie ulokować moje woski, może sobie wielki słoik jak ten Kanki sprawię:wiggle:

Przyjdą nowe woski, to cyknę fotkę jeszcze raz i będzie również piwonia. Tak na marginesie, to ta piwoniajest bardzo mocna:)

a teraz palę żurawinkę:)

edit:

jednak muszę chyba kupić świecę summer scoop, bo uwielbiam ten zapach:D ... pali się u mnie żurawina z gruszką, a ja fantazjuję o summer scoop:rotfl:

Edytowane przez martaMarcia

Gdy wracam z pracy w połowie schodów tracę poczucie rzeczywistości pokoju dziennego, bo tam zaczynają mnie pochłaniać zapachy sypialni... Całe piętro otulone aromatem wosków ... to przyjemność wracać do domu :)

Czekam na zakupione fanty i już wkładam do listy życzeń następne...

to się robi niezdrowe :D

macie coś z tego:

http://ta2.com.pl/fm/lista.jpg

Sorry Kanka, że tak zaśmiecam Ci watek :***

Aga w oparach kringlowego Welcome Home :)

Gdy wracam z pracy w połowie schodów tracę poczucie rzeczywistości pokoju dziennego, bo tam zaczynają mnie pochłaniać zapachy sypialni... Całe piętro otulone aromatem wosków ... to przyjemność wracać do domu :)

Czekam na zakupione fanty i już wkładam do listy życzeń następne...

to się robi niezdrowe :D

macie coś z tego:

http://ta2.com.pl/fm/lista.jpg

Sorry Kanka, że tak zaśmiecam Ci watek :***

Aga w oparach kringlowego Welcome Home :)

Aga, ja też się uzależniłam:)

z powyższych mam Plusk i mi akurat nie przypadł do gustu, jak dla mnie jest za "męski" i duszący:) dawaj adres na pw to Ci go jutro mogę pocztą wysłać, bo ja i tak już go nie zapalę:)

Przyjdą nowe woski, to cyknę fotkę jeszcze raz i będzie również piwonia. Tak na marginesie, to ta piwoniajest bardzo mocna:)

a teraz palę żurawinkę:)

edit:

jednak muszę chyba kupić świecę summer scoop, bo uwielbiam ten zapach:D ... pali się u mnie żurawina z gruszką, a ja fantazjuję o summer scoop:rotfl:

Martuś, a możesz w nawiasach pisać oryginalną nazwę wosku? :rolleyes: Żurawin jest trochę do wyboru, a ja nie wiem, którą chwalisz ;) No teraz już wiem, tę z gruszką :D Ale polecasz Piwonię? Ja lubię mocne zapachy ;)

Martuś, a możesz w nawiasach pisać oryginalną nazwę wosku? :rolleyes: Żurawin jest trochę do wyboru, a ja nie wiem, którą chwalisz ;) No teraz już wiem, tę z gruszką :D Ale polecasz Piwonię? Ja lubię mocne zapachy ;)

Oki:)

napiszę szybko które polecam:

Summer scoop - już pisałam, więc się nie będę powtarzała, ale to super słodziak i mój ulubieniec:) - 6/5 :p

Currant WoodWick - porzeczka z nutą mandarynki - drugi (obok summer scoop) ulubieniec.

Slate - Wasz ulubieniec- przyjemny, trochę męski, ale nie jest tak narzucający się i mocny jak Splash (Plusk) - 4,5/5

a piwonie polecam, bo mam do nich słabość, to moje ukochane kwiaty, a tu mój bukiet ślubny:rolleyes:

piwonie.jpg

a piwonie polecam, bo mam do nich słabość, to moje ukochane kwiaty, a tu mój bukiet ślubny:rolleyes:

[ATTACH=CONFIG]310272[/ATTACH]

Rozbawia mnie, że nigdy nie umiem rozpoznać tej nazwy. Dla mnie to od urodzenia peonie a piwonie zupełnie absolutnie wcale mi się nie kojarzą :) Zabawne, prawda?

Nie mniej peonie to też moje ukochane, najulubieńsze kwiaty. A na dowód moja tablica na pintereście. Porozkoszuj się :)

Rozbawia mnie, że nigdy nie umiem rozpoznać tej nazwy. Dla mnie to od urodzenia peonie a piwonie zupełnie absolutnie wcale mi się nie kojarzą :) Zabawne, prawda?

Nie mniej peonie to też moje ukochane, najulubieńsze kwiaty. A na dowód moja tablica na pintereście. Porozkoszuj się :)

Uwielbiam, piękne inspiracje kwiatowe!

ja używam tych dwóch nazw zamiennie, ale częściej piwonii:)

ahh rozmarzyłam się:)

Ciesze się dziewczyny że Was tak wciągnęłam , nawet jeśli to miał by być nałóg :rolleyes: Czuję się trochę lepiej bo myślałam że to ja tylko taki świr :p

Marta z tych co pokazałaś mam kilka ;-]

- bułeczka z rodzynkami to z nowej kolekcji 3 zapachów jedzeniowych ktore teraz wyszły ;-] wszystkie trzy mam woski właśnie w tej nowej paczce dostałam ;-] I powiem szczerze że wszystko są ciekawe ale jednak na świece wybieram tamte dwa pozostałe . Za to mojej córce ten właśnie podoba się najbardziej ;-] To tak przez folje najbardziej wyczuwalny zapach namoczonych rodzynek ale jeszcze nie paliłam ;-]

- świeży chleb też mam i na prawde pachnie hmm chlebem ;-] bardzo przyjemny choć dla mnie taki trochę dziwny biszkoptowy nie wiem jak opisać ;-] nie jest moim ulubieńcem ale jest przyjemny

- tajemniczy most to taki zapach męskiej wody toaletowej (nawet przypomina mi ktoryś perfum ale nie kojarze teraz który ) przyjemny aczkolwiek mam innych faworytów co do zapachów męskich ale myślę warty powąchania

- słodko słony karmel baaardzo lubie ;-] To mocny intensywny zapach troch jak by przypalonego karmelu , świetny na zimne dni ;] aspiruje gdzieś do bycia zapachem świecy :D

- gorąca czekolada mniam ;-] klimatem przypomina mi espresso crema , jednak u mnie espresso wygrywa ;-]

- skrzydła anioła właśnie w tej paczce przyszedł wosk jeszcze nie palony ale na sucho pachnie suuuper jak damski perfum ;-]

- wanilia i limonka jeden z moich ulubieńców ;-] to nad nim i nad summer scoop zastanawiałam się nad pierwszą świeczką ;-] Wygrały lody ale wosk limonki już mam kolejny raz ;-] to taka wanilia przełamana kwaskowatością owocu dla mnie super . Choć np mojej koleżance nie podpasował alee ona ma specyficzny gust haha :p

To tylko tyle znam z Twojego zdjęcia ;-] być może inne wąchałam w sklepie ale nie pamietam i nie mam ;-]

Ja też wam dzis zrobie zdjęcia moich ostatnich przesyłek i prezentu dla sąsiadki ;-]

A u mnie dziś nadal Oud Oasis się pali ;-]

Ohhhh wącham i wącham i ten Oud Oasis będzie jednym z moich ulubionych w kategorii ciepłych otulających zapachów, koło słonego karmelu :D Jest taki trochę orientalny ale nie narzuająco i nie za ostro i dusząco , trochę słodki i ta nuta palonego drewna mmmmm baaardzo mi się podoba :lol:

:bye: Witam się w piąteczek Dziewczyny :bye:

a Ty Kanka nie kuś:p

Haha opisuje tylko swoje doznania zapachowe :p:D

No dobra to pokażę Wam co przyszło do mnie wczoraj w dwóch paczuszkach ;-] Był jeszcze krem do rąk z masłem shea o zapachu porzeczki (ekstaza :lol: choć bardziej przypomina mi zapach mamby cytrynowej :p ) i kula musująca do kąpieli dla córki , ona musi coś mieć w kąpieli , uwielbia po mamusi kule , olejki hihi ale to już kolejny temat zapachowy chyba na inne wpisy :p:lol2:

A więc to moje nowe zapaszki ;-]

http://i62.tinypic.com/33bh7cl.jpg

http://i61.tinypic.com/2cxjped.jpg

http://i61.tinypic.com/wugch5.jpg

te w woreczkach to dostałam na próbę zapach espresso crema z KC (ale to znam i mam i kocham ;-] ) i jakąś lawendę z vilige candle (ciekawe bo tej firmy nie maiłam jeszcze ) A nie chce któraś jednak żeby jej podesłać ten zapach z Kringle provance ? :D Wiem że on taki ziołowy ale może ktoś lubi albo mieszkacie blisko siebie i się podzielicie ? ;-] Bo ja go już nie zapale , więc wyśle za darmo ;-] mogę dorzucić próbkę tego espresso jak ktoś nie miał bo ja mam go kupionego ;-]

No to dalej , to nowa kolekcja jedzeniowa z Yankee. Bardzo ciekawa choć chyba nie dla wszystkich , ale może skuszę się na jakieś dwie średnie świece bo lubie jak mi tak ciastowo, słodko w domu pachnie ;-]

http://i58.tinypic.com/nnktq9.jpg

No i to urocze maleństwo ;-] Zapach średnio mi podpasował tzn ok ale pewnie gdyby nie wyprzedaż i ta świeczuszka za 27zł to bym jej nie wzięła ;-] To zapach taki hmmm pomieszanie troche tych świerzych ręczników troche jak by jakiś perfum delikatny troche słodyczy , taki dziwny , raczje delikatny . No ale same powiedzcie te małe świeczuszki nie są urocze ? :lol:

http://i59.tinypic.com/20go95s.jpg

No i to jest cały prezent dla sąsiadki na urodziny . Myślicie że jej się spodoba ? ;-] Ona na razie u mnie się wkręca ale jeszcze sama nie ma Yankee i wosków itp ale świeczkowa zawsze była więc mam nadzieje się wkręci ;-] Więc ma to być zestaw startowy/poznawczy ;-]

http://i61.tinypic.com/2wmgnpx.jpg

Kanka, Twoja sąsiadka dostanie wspaniały prezent, ja planuję moją Mamę zarazić, bo ona jest bardzo świeczkowa, więc woski na pewno też jej się spodobają:)

daj znać jak rozpalisz Tartę Tatin, bo zastanawiałam się czy go nie zamówić:)

a co to za świeczka w metalowej puszcze?

proponuję,żeby nietrafionymi zapachami się wymieniać:)

ja mam do oddania Splash i Snow in Love, jeśli któraś jest chętna, to ponawiam propozycję:wiggle:

Hehe no widzisz to wiesz jaki ten snow in love jest :p Nie no nie jest jakiś mega brzydki ale fakt świeczki bym nie kupiła , ale ta cena i ten wygląd mnie skusił ;-]

A te świeczki to z bomb cosmetics , tez bardzo fajne i mają w środku takie słodkie serduszka ;-] Ja mam swoją Jelly baby i wiem że się sąsiadce podobała a jej kupiłam snowberry cupcakes.

Co do Tarta Tatin to myślałam że naj mniej z tych trzech mi się spodoba , bo ja jakaś nie jabłecznikowa i ogólnie zapachy jabłek to mi się z cynamonem kojazrą itd . Ale ona jest zupełnie inna ;-] w zasadzie mało jabłka czuć a to jest zapach kruchego ciasta , totalnie zapach maślanych ciasteczek, tarty ;-]