Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odebrałam dziś pierwszą paczkę. Połowę od razu spakowałam, bo na sucho tak śmierdzą, że nie jestem w stanie ich wąchać.

Te woreczki z granulatem pachną jak proszki do prania. Nie zamierzam nawet próbować ich podgrzewać :)

Aga, niefajnie,że tym razem sporo nietrafionych:(

może jakimś cudem po rozpaleniu będzie lepiej niż na sucho. Ja mam na razie dwa, których nie polubiłam zupełnie.

Dziewczyny, w klaserze w rubryce "kupić ponownie" wpisuję Soft Blanket :) Rysuneczek misia z kocykiem może sugerować, że to taki jakiś praniowo-proszkowy zapach, a tu taka niespodzianka! Potrzeba go bardzo mało, żeby czuć wyraźnie w całym domu, a zapach to pomieszanie wanilii, trochę cytrusów, jakiś perfum męski. Jest trochę słodki, trochę świeży, niezwykle przyjemny :)

Dziewczyny, w klaserze w rubryce "kupić ponownie" wpisuję Soft Blanket :) Rysuneczek misia z kocykiem może sugerować, że to taki jakiś praniowo-proszkowy zapach, a tu taka niespodzianka! Potrzeba go bardzo mało, żeby czuć wyraźnie w całym domu, a zapach to pomieszanie wanilii, trochę cytrusów, jakiś perfum męski. Jest trochę słodki, trochę świeży, niezwykle przyjemny :)

Mam wosk soft blanek w swoich zbiorach ale jeszcze nie palony ;-] Ale wąchany na sucho nawet mi się spodobał a ja tych wszystkich świeżych prań i ręczników nie lubię :p A Soft blanket jest właśnie taki perfumowany trochę ale mam wrażenie że delikatny więc skoro piszesz że mocny to tym lepiej ;-]

a ja jutro będę palić kolejny smakołyk z serii Q2 ale wiem że cappuccino truffle to nie jest zapach dla mnie na świeczkę i nie wiem czy go więcej kupie ;-] A tak byłam go pewna że będzie super czekolada . A dla mnie pachnie taką sztuczną czekoladą , no sama nie wiem . Nie jest jakiś okropny i tworzy taki ciepły zapaszek w domu ale jednak znam więcej fajniejszych więc … ;-] Jutro może tarta jabłkowa ….. ;-]

Też mam na niego oko:) będzie w następnym zamówieniu:)

summer scoop się skończył!:o

Właśnie się pali Tarta Tatin ;-] Bardzo przyjemny zapach , nie można go inaczej opisać jak jabłecznik na kruchym cieście . Bardzo wyczuwalne że na kruchym ;-] . Nie wiem czy zapach dla mnie na świeczkę , hmmm może na średnią ;-] Bardzo jedzeniowy kuchenny zapach pieczonego ciasta ;-]

Właśnie się pali Tarta Tatin ;-] Bardzo przyjemny zapach , nie można go inaczej opisać jak jabłecznik na kruchym cieście . Bardzo wyczuwalne że na kruchym ;-] . Nie wiem czy zapach dla mnie na świeczkę , hmmm może na średnią ;-] Bardzo jedzeniowy kuchenny zapach pieczonego ciasta ;-]

"smaka" mi na niego narobiłaś:)

u mnie pali się właśnie Aqua:)

Nooo pachnie super ;-] Moim zdaniem bardzo podobnie jak w Tarcie , tzn może nie podobny zapach ale klimat ;-] Tutaj też pyszne ciacho ale mocna nuta rodzynek jest a w tarcie kruchego ciasta ;-] . Ale nadają podobnego ciepła i klimatu w domu że myśle że jedna z nich , chyba obojętnie ktora , średnia świeca w domu wystarczy ;-] . Tak żeby sobie zapach ciasta zapalić ;-] No albo woski ;-]. A tak byłam napalona na tą trufle i wielki zawód przeżyłam . To jedyna z tej nowej kolekcji ktora w ogóle mi nie podeszła .

U mnie pink grapefruit:) - energetyczny, idealny na tak paskudną pogodę :)

bilans "wykończonych wosków" na dziś:

Clean Cotton - więcej nie kupię:)

Summer Scoop - kupię, a w zasadzie już kupiłam i czekam na przesyłkę

Lake Sunset - raczej nie kupię, choć nie jest zły, jest jednak wiele ładniejszych zapachów:)

teraz wykańczam pink grapefruita i turkusowe coś tam:)

Jejku ale macie tempo. Ja jeszcze żadnego nie skończyłam, ale to chyba dlatego, że palę po bardzo małym kawałku a i tak według mojej rodzinki w całym domu pachnie intensywnie. Jeden wosk z Kringle mam na jakieś 8 paleń. A Wy po ile ładujecie?

ja mam yankee candle na jakieś 10 razy a kringle podobnie. Też palę po małym kawałeczku tylko często wymieniam zapachy :wiggle:

Przyszedł kominek. LOTNISKOWIEC. Jest ogromny. Nie wiem jak to robicie ale ustawienie tlightów jeden na drugim przez tę małą dziurkę było dla mnie wyzwaniem. Bałam się, że się pochlapię gorącym woskiem. Jednym nic bym nie podgrzała. Muszę kupić duże, bo teraz z tym kolosem nie da się inaczej. Przyszły woski i świeczki (daylighty i samplery) i jestem po wstępnych wąchaniach na zimno. Kochamy całą rodziną gumę balonową - jak ją wstępnie określiłam - mandarynkę z żurawiną:

http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/_MG_8571.jpg

pachnie obłędnie!

Kringle męskie:

No. 1 niby mnie nie zachwyca, niby nie chcę go wąchać skoro mam mnóstwo innych cudownych ale gdy go czuję myślę o seksie :D

Pachnie jak męska woda... i tyle w temacie ;p Trochę mdły.

No. 4 przypomina mi Slate a że kocham Slate, to i kocham ten :)

No. 5 fajny zapach, kojarzy mi się z dziką różą

No. 7 ulubiony zapach mojej sąsiadki Agi :) Bardzo bogaty aromat, mnie się główna nuta kojarzy z olejkiem kamforowym :D

No. 10 Podobnie jak No. 1 jest mdły ale nie aż tak słodki. Najmniej mi się z powyższych podoba.

Żagiel na morzu Set Sail Sama nie wiem... Męski i mdlący. Mydlany dosyć

Kobiece:

Płatki na wodzie - intensywny, bardzo słodki i mocno kwiatowy. Niby bez i róże ale dla mnie najbardziej czuć w nim konwalie.

http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/_MG_9862.jpg

Mandarynka i żurawina - KOCHAM!

Wanilia i limonka - specyficzny ale piękny!

Mam mnóstwo innych tj Salsa mango i brzoskwinia czy śnieżna miłość - niby fajne ale na razie nie mam na nie ochoty i póki ich nie podgrzeję nie chcę o nich pisać.

Dziś w pracy działałam z Summer scoop - bardzo przyjemny ale sampler więc słabo pachniał - akurat do pracy - mnie pięknie pachnie innym nie przeszkadza :)

11083893_10152904565553432_3641573680354498760_n.jpg?oh=845b344199e809e30b167d2e9c9e6a40&oe=55AC9CA4&__gda__=1438375665_ff768539928968991175a2ca4fc5535f

A wczoraj w domu wypaliłam Lemon Lavender - piękny chociaż nie chcę oceniać tych samplerów, bo są znaczniej mniej intensywne niż woski ale zapach ładny.

Co do zapachów"starszych" które już właściwie wypaliłam w dużej mierze i zdążyłam się w nich rozkochać a konkretnie z tego mojego zdjęcia:

11018496_1424470257849884_724945774_n.jpg

Jakbym miała ustawić je na podium wyglądałoby to tak:

3. najmniej używane to Oud Oasis, Shea Butter, Baker's Vanilla, Welcome Home - ładne i bardzo przyjemne ale jakoś zawsze wybieram inne. Nie są to jednak nietrafione zapachy. Z pewnością je wykończę :)

2. Bay Leaf Wreath, Turquoise Sky, Frakincense, Pink Honeysucle - na zimo dziwnie pachną ale podgrzane uwielbiam, nie wiem czemu :) Tego różowego praktycznie już nie mam. Nawet teraz go grzeję :) Ale to jest kategoria DZIWNYCH zapachów

1. Midsummer night, Slate,

Edytowane przez andariel

Andariel to muszę powąchać tą żurawinę z pomarańczą skoro tak polecasz ;-]

No i na mojej liście do zakupienia zapachów na próbę jest właśnie frakincense między innymi ;-]

No i limonk z vanilią i no 4 oraz midsummer night i slate to jedne z moich ulubionych ;-]

A u mnie pali się olejek arganowy z Yankee ale na razie słabo go czuje więc nie ocenie ;-] Dam znać później jaki jest ale z tej serii zakochana jestem w oud oasis no tego trzeciego zapachu czyli frakincense jeszcze nie próbowałam ;-]