kanka9 01.04.2015 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 No i pachnie Moroccan Argan Oil i powiem Wam że ciekawie ;-] Zapach trudny bo to takie trochę perfumy starszej pani ale ja też jakoś tam lilie czuje albo inne kwiaty ;-] Ciekawy , dla mnie nawet przyjemny ale Oasis bardziej skradł moje serce ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 01.04.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Byłam dziś na żywo wąchać woski. Maleńki wybór ale i tak sporo do niuchania Po raz pierwszy dokonałam świadomego zakupu woskowego Kupiłam jedynie to co mi się spodobało http://ta2.com.pl/fm/siedem.jpg Cherry Blossom podgrzewam, bo na zimno najbardziej mnie oczarował. Wąchałam też akwarele ale były jedynie w słoju. Chciałam kupić siostrze "na nowe mieszkanie" ale ostatecznie znalazłam jest prześliczne białe ceramiczne z drewnianymi pokrywkami pudełka. Już do jednego woski wkitrałam na próbę czy są pojemne. Są fajowe! Ale przy takiej ilości wosków zwyczajne pojemniczki są nieefektywne. Kupiłam też dziś tealighty. Najpierw w biedrze zwykłe a potem w sklepie gdzie zapachy kupiłam znalazłam 10 godzinne. Niestety ośmiogodzinnych nie mieli. A szkoda. http://ta2.com.pl/fm/10h.jpg Oczywiście do mojego kominka nie mieszczą się te kolosy. Muszę je przeformatowywać - spłaszczać po bokach i na ścisk wchodzą. Ale za to rzadko będę wyciągać . Obiecałam zdjęcie starego i nowego kominka: http://ta2.com.pl/fm/kominkidwa.jpg i na koniec: to jest zapach, od którego zdecydowanie mnie odrzuca: http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/_MG_9632.jpg Jakiś taki spalony mi się wydaje. Okropny Ale jak znam życie ktoś inny poczuje w nim zapach masełka i słodkich owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Andariel pytałam Cię, gdzie kupiłaś nr 10 Kringle, bo szukam miejsca gdzie jest jeszcze dostępny. Innym może też by się ta wiadomość przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 01.04.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Nie wiem po co ja się tak tu wylewam z tym pisaniem skoro nie czytacie ;p tu kupowałam większość Kringli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.04.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Andariel i jak cherry blossom na gorąco pachnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Ja raczej czytam uważnie. Pytałam o wosk, a Ty kupiłaś świecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 01.04.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) delikatnie i pięknie. Jest nie za słodki, w sam raz ale nie atakuje mi zmysłów tak jak kocham. Lubię zniewalające mnie zapachy. Ten nie jest mdły, jest idealny ale chyba za grzeczny dla mnie Tomkowa, tak kupiłam świecę, bo wosku nie było a chciałam wypróbować. Gdybym wiedziała gdzie są takie woski nie kupowałabym świec ;p Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 01.04.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Andariel i jak cherry blossom na gorąco pachnie? Ja kocham cherry blossom i to moj wielki tym na świece ;-] Niestety musze trochę zastopować ze świeczkami i woskami i rzadziej palić albo przerzucić się na woski sojowe , bo mam alergiczkę w domu i dziś dr podpytałam no i faktycznie może być na te opary bardziej wrażliwa ;-/ Ehhh a tak lubie te palenie . No nic będę rzadziej to robić i wietrzyć itd ale całkiem się nie pożegnam z zapachami tym bardziej że to świetnej jakości woski więc i wiele mniej szkodliwe niż normalne świece . I tu również te firmy pomimo ceny mnie przekonują bo aspekt zdrowotny jest dla mnie bardzo ważny . Także polecam inwestować jednak w jakość ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.04.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dziś otworzyłam Margarita Time z YC, bardzo przyjemny, nienachalny, świeży zapach:) taki wakacyjny, powiedziałabym:) a że jestem przed urlopem, to się powoli nastrajam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.04.2015 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dobra, zanim ostatecznie przejdę do czynów mam jeszcze jedno pytanie. Jakoś zniechęciłyście mnie tymi YC, że się kruszą. Więc osobiście chyba będę celowała w KC i WW. Tylko tak mi utkwił w głowie post którejś z Was (obstawiam, że Tomkowej; próbowałam go odkopać ale ) o tym jak zapach całej kolekcji wosków utrzymuje się w domu już od wejścia, zanim jeszcze się zapali Też tak chcę . I teraz się zastanawam, czy poprzez sposób pakowania KCi WW nie pozbawię się tej przyjemności? Co do alergii, kanka, to kiedyś musiała pozbyć się z domu wszelkich zapachowych dyfuzorów, olejków, po tym jak mój pies od jednego dostał takiej alergii skórnej, że wyglądał jakby go pokąsał rój szerszeni. W wypadku wosków liczę na mniejszą dozę chemii No i nie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2015 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Hej Asia, u mnie cała kolekcja schowana jest w komódce, więc od wejścia pachnieć nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 02.04.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 To może andariel? Że wchodzi po schodach i już to czuje... p.s. Zamówiłam. Kominek + na razie same KC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2015 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 asiazett to nawet nie chodzi o chemie bo te firmy ktore ja Wam polecam to na prawde wysokiej jakości produkty są i nawet naturalne . Tu chodzi o spalanie świecy i te składniki które się nie wypalają z parafiny . Tak na prawdę świece palone bardzo często lub w niewentylowanym pomieszczeniu i zdrowemu mogą zaszkodzić , z tego co badania były robione to mogą doprowadzić do astmy a nawet raka . Jak to nasz lekarz powiedział i zioła pite w nadmiarze mogą powodować niechciane skutki . Także wszystko z głową , a przy alergiku trochę jeszcze większą głową A co do Yanki to ja nawet polubiłam te ich kruszenie bo fajnie się to nakrusza do kominka i wtedy właśnie pachnie suchy wosk ;-] Ale ja trzymam każdy osobno w małym strunowy woreczku (takie sobie zakupiłam ) i ich kruszenie kompletnie mi nie przeszkadza a to co się nakruszy do woreczka przesypuje do kominka ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2015 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Aaa no i wczoraj sąsiadka dostała prezent ode mnie Bardzo się ucieszyła i mówi że od dziś będzie palić No a ja wczoraj odpaliłam sobie świeczkę woodwick (sojowa także plus ;-] ) i pachniało jakimiś biszkoptami już na korytarzu podobno ;-] także polecam ich świece też , no i ten odgłos knota jak palonego drewna w ognisku ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoszi 02.04.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ja wczoraj chyba na facebooku dostałam reklamę z informacją, że yankee candle wycofują z polskich sklepów , ot taki żarcik na prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoszi 02.04.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Kanka ja też mam Moroccan Argan Oil ale bardzo boję się go odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2015 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Kanka ja też mam Moroccan Argan Oil ale bardzo boję się go odpalić Heh no to nie jest zapach dla wszystkich , jak to orientalne zapachy bywają ;-] A ja zakupiłam dziś 3 zapach z tej serii orientalnej i tego dopiero boje się odpalić Frankincense na sucho trochę mnie przeraża ale nie mogła nie wypróbować go palącego ;-] A dziś poszłam tylko po granulki dla męża i wyszłam z kolejnymi woskami które miałam na liście do wypróbowania To dzisiejsze zakupy http://i59.tinypic.com/dvllx2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A jaka u Was pogoda ? U nas jakaś masakra . Raz ładnie słoneczko jak teraz a za moment normalnie śnieg pada Jakiś koszmar pogodowy . A ja zaklinam wiosnę i dziś zrobiłam świąteczne paznokcie http://i61.tinypic.com/a29dh5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Kanka, prawie jak pisanki Ładnie U mnie dziś Nr 4. Super przyjemnie. Do tej nędznej pogody jak znalazł. Całe szczęście, że wiać przestało. 4 stopnie mamy, wiosna się obraziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 02.04.2015 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Kanka, prawie jak pisanki Ładnie U mnie dziś Nr 4. Super przyjemnie. Do tej nędznej pogody jak znalazł. Całe szczęście, że wiać przestało. 4 stopnie mamy, wiosna się obraziła No w końcu to paznokcie na Wielkanoc więc mogą być jak pisanki A powiedzcie co szykujecie dobrego do jedzenia na święta ? Ja jakoś nie mam koncepcji . Chyba zostawie to mężowi niech robi sobie jutro zakupy i gotuje a ja będę sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts