Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Szymon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam dziś na żywo wąchać woski. Maleńki wybór ale i tak sporo do niuchania :D

Po raz pierwszy dokonałam świadomego zakupu woskowego :) Kupiłam jedynie to co mi się spodobało

http://ta2.com.pl/fm/siedem.jpg

Cherry Blossom podgrzewam, bo na zimno najbardziej mnie oczarował. Wąchałam też akwarele ale były jedynie w słoju. Chciałam kupić siostrze "na nowe mieszkanie" ale ostatecznie znalazłam jest prześliczne białe ceramiczne z drewnianymi pokrywkami pudełka. Już do jednego woski wkitrałam na próbę czy są pojemne. Są fajowe! Ale przy takiej ilości wosków zwyczajne pojemniczki są nieefektywne.

Kupiłam też dziś tealighty. Najpierw w biedrze zwykłe a potem w sklepie gdzie zapachy kupiłam znalazłam 10 godzinne. Niestety ośmiogodzinnych nie mieli. A szkoda.

http://ta2.com.pl/fm/10h.jpg

Oczywiście do mojego kominka nie mieszczą się te kolosy. Muszę je przeformatowywać - spłaszczać po bokach i na ścisk wchodzą. Ale za to rzadko będę wyciągać :).

Obiecałam zdjęcie starego i nowego kominka:

http://ta2.com.pl/fm/kominkidwa.jpg

i na koniec: to jest zapach, od którego zdecydowanie mnie odrzuca:

http://zapachdomu.pl/FileStorage/OldCMSFiles/_MG_9632.jpg

Jakiś taki spalony mi się wydaje. Okropny :) Ale jak znam życie ktoś inny poczuje w nim zapach masełka i słodkich owoców :)

delikatnie i pięknie.

Jest nie za słodki, w sam raz ale nie atakuje mi zmysłów tak jak kocham. Lubię zniewalające mnie zapachy. Ten nie jest mdły, jest idealny ale chyba za grzeczny dla mnie :)

Tomkowa, tak kupiłam świecę, bo wosku nie było a chciałam wypróbować. Gdybym wiedziała gdzie są takie woski nie kupowałabym świec ;p

Edytowane przez andariel

Andariel i jak cherry blossom na gorąco pachnie?

Ja kocham cherry blossom i to moj wielki tym na świece ;-] Niestety musze trochę zastopować ze świeczkami i woskami i rzadziej palić albo przerzucić się

na woski sojowe , bo mam alergiczkę w domu i dziś dr podpytałam no i faktycznie może być na te opary bardziej wrażliwa ;-/ Ehhh a tak lubie te palenie . No nic będę rzadziej to robić i wietrzyć itd ale całkiem się nie pożegnam z zapachami tym bardziej że to świetnej jakości woski więc i wiele mniej szkodliwe niż normalne świece . I tu również te firmy pomimo ceny mnie przekonują bo aspekt zdrowotny jest dla mnie bardzo ważny . Także polecam inwestować jednak w jakość ;-]

Dobra, zanim ostatecznie przejdę do czynów mam jeszcze jedno pytanie. Jakoś zniechęciłyście mnie tymi YC, że się kruszą. Więc osobiście chyba będę celowała w KC i WW. Tylko tak mi utkwił w głowie post którejś z Was (obstawiam, że Tomkowej; próbowałam go odkopać ale :bash:) o tym jak zapach całej kolekcji wosków utrzymuje się w domu już od wejścia, zanim jeszcze się zapali :rolleyes: Też tak chcę :D. I teraz się zastanawam, czy poprzez sposób pakowania KCi WW nie pozbawię się tej przyjemności?

Co do alergii, kanka, to kiedyś musiała pozbyć się z domu wszelkich zapachowych dyfuzorów, olejków, po tym jak mój pies od jednego dostał takiej alergii skórnej, że wyglądał jakby go pokąsał rój szerszeni. W wypadku wosków liczę na mniejszą dozę chemii :stirthepot: No i nie zazdroszczę :( :hug:

asiazett to nawet nie chodzi o chemie bo te firmy ktore ja Wam polecam to na prawde wysokiej jakości produkty są i nawet naturalne . Tu chodzi o spalanie świecy i te składniki które się nie wypalają z parafiny . Tak na prawdę świece palone bardzo często lub w niewentylowanym pomieszczeniu i zdrowemu mogą zaszkodzić , z tego co badania były robione to mogą doprowadzić do astmy a nawet raka . Jak to nasz lekarz powiedział i zioła pite w nadmiarze mogą powodować niechciane skutki . Także wszystko z głową , a przy alergiku trochę jeszcze większą głową :D

A co do Yanki to ja nawet polubiłam te ich kruszenie :D bo fajnie się to nakrusza do kominka i wtedy właśnie pachnie suchy wosk ;-] Ale ja trzymam każdy osobno w małym strunowy woreczku (takie sobie zakupiłam ) i ich kruszenie kompletnie mi nie przeszkadza a to co się nakruszy do woreczka przesypuje do kominka ;-]

Aaa no i wczoraj sąsiadka dostała prezent ode mnie :D Bardzo się ucieszyła i mówi że od dziś będzie palić :lol2:

No a ja wczoraj odpaliłam sobie świeczkę woodwick (sojowa także plus ;-] ) i pachniało jakimiś biszkoptami już na korytarzu podobno ;-] także polecam ich świece też , no i ten odgłos knota jak palonego drewna w ognisku ;-]

Kanka ja też mam Moroccan Argan Oil ale bardzo boję się go odpalić :sick:

Heh no to nie jest zapach dla wszystkich , jak to orientalne zapachy bywają ;-] A ja zakupiłam dziś 3 zapach z tej serii orientalnej i tego dopiero boje się odpalić :lol2: Frankincense na sucho trochę mnie przeraża ale nie mogła nie wypróbować go palącego ;-]

A dziś poszłam tylko po granulki dla męża i wyszłam z kolejnymi woskami które miałam na liście do wypróbowania :rolleyes:

To dzisiejsze zakupy

http://i59.tinypic.com/dvllx2.jpg

Kanka, prawie jak pisanki :lol2: Ładnie :)

U mnie dziś Nr 4. Super przyjemnie. Do tej nędznej pogody jak znalazł. Całe szczęście, że wiać przestało. 4 stopnie mamy, wiosna się obraziła :(

No w końcu to paznokcie na Wielkanoc więc mogą być jak pisanki :p

A powiedzcie co szykujecie dobrego do jedzenia na święta ? Ja jakoś nie mam koncepcji . Chyba zostawie to mężowi niech robi sobie jutro zakupy i gotuje a ja będę sprzątać :p