andariel 19.04.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Te ze zdjęcia poniżej (pierwszego) są teraz moimi ukochanymi - jak widać niektóre mam podwójne Ale nie wszystkie, bo mam jeszcze te wczesniej opisywane i nowe kupiłam (Grey - baaaardzo fajny). Watercolors miałam dwa ale jeden oddałam koleżance z pracy, bo też się wkreciła - akwareli jeszcze nie grzałam i może dlatego nie przemówiły aż tak bym nie chciała rozstać się z dodatkowym opakowaniem. Fajne jest to, ze każdy dowąchuje się w danym zapachu innych nut, inne aromaty są głównie odczuwanymi i przez to często różnie są odbierane. Z tymi męskimi Kringla mam problem, bo jest ich tak dużo a tak niewiele mi się podoba. Jedynka głównie i 6 chyba ale nie kupiłam jej jeszcze. Wielu jeszcze nawet nie wąchałam a te, które mam - głównie świeczki nie kręcą mnie aż tak - nawet 10. Z poniższych wszystkie mam odłożone do grzania i one wszystkie mi się bardziej lub mnie podobają ale na tyle bardzo, ze mam je w gotowości kominkowej. Ogólnie myślę o zrobieniu zestawienia co mi się podoba a co nie i w pdfie tu umieszcze albo w jpgu, bo ostatnio w sklepie kupiłam tego różowego hibiskusa będąc przekonaną, że to mój ukochany wiciokrzew. pierwszy rząd od lewej: 1. Turkusowe niebo - mam dwa Lubię - ma słodką nutę ale i takiego zadziora, nie pachnie za bardzo kibelkowo, co przy takich zapachach bywa częste. Znacznie fajniejszy niz kringlowa Aqa** i żeglarski Setsail** (* = drugie zdjęcie) 2. Vanilla Lavender i French Lavender (cztery rzędy niżej) ta z wanilią słodka ale nie mdlista jak sporo waniliowych zapachów, - bardzo piękna. French ostrzejsza w zapachu, powiedziałabym nawet, że nie dla każdego. Nigdy nie sądziłam, że kupię zapach lawendowy 3, Hibiskus - jest coś dziwnego w tym zapachu, taka nuta prymitywnej roślinności - cos tam gnije, coś kwitnie ale generalnie jest słodki i przyjemny. Trzy rzędy niżej jest Różowy Hibiskus i on jest bardziej wyrazisty w zapachu ale hibiskusy mimo, iż ładne nie powalają mnie i łączę je z innymi 4. Lemon Lavender - MUST HAVE doskonale skomponowany zapach słodki ale zdecydowany, niejednoznaczny ale piękny. Dla każdego, bo w końcu każdy kiedyś ma nastrój na taką dobroć. Wącham i nie mam ochoty na słosycze, bo czuję jakbym jadła coś słodkiego drugi rząd: 1. Vanilla Lime - przyjemny. Słodki ale z kwaskowym prześwitem limonki. Gdy już myślisz o kolejny waniliowy mdły zapaszek zaczynasz czuć limonkę. Fajny 2. Vanilla Cone - ach, ach looody śmietankowe w waflu. Przynajmniej raz trzeba spróbować! 3. LightHouse Point dla mnie MUST HAVE - niby delikatny a jednak męski, nuta, która zawsze na mnie dobrze działa - taka, którą znajduję we wszystkich moich mast-hewach pewnie to piżmo 4. Watercolors - ukochane przez wszystkich akwarelki - az sobie teraz zaczęłam grzać takie eteryczne dosyć z lekkim pazurem jakiś niebywałych słodkości w tle. Ciężko je zdefiniować, nie mogę się zdecydować czy to owoc czy kwiat, mają niekonkretny zapach i doszukiwanie się źródła jest sporą radością Bardzo przyjemne 5 MIDNIGHT - mój ukochany MUST HAVE - męski, piżmowy, nie za słodki i nie za ciężki ale wyrazisty - bardziej wyrazisty niż SLATE trzeci rząd: 1. Frankincense - nie dla każdego, bo specyficzny. Bardzo lubię. 2 MANGO - OBŁĘDNY ZAPACH, MUST HAVE jeśli lubicie owocowe zapachy. Mam dwa 3. ROSEMARY rozmaryn ale to nie jest typowo ziołowy zapach. Bogaty i zmysłowy. Trochę przywodzi mi na myśl maść kamforową ale zdecydowanie mniej niż No.7 Kringla - 7 oddałam 4. Apple Cider Donut. Kupiłam bo pachnie cukrem na pączkach. Z jedzeniowymi jestem bardzo ostrożna. Gdzieś tam w tle można się doszukać zapachu jabłek 5. Hit Chocolate- ciepły zapach czekowady pitnej lub kakao. Wczoraj grzałam Michałowi w drugim kominku na dole. Może być jak ktoś lubi czekoladę lub kakao czwarty rząd 1. skórka cytrynowa i dwa rzędy niżej Sparkling. Oba mocne cytrynowe zapachy. Skórka bardziej słodka ale i mocniejsza - aż krecy w głowie - zdecydowany cytrynowy zapach w sumie MUST HAVE jeśli ktoś lubi cytrynke - tak dokładnie przypomina zapach potartych listków tej roślinki, na którą mówiłam w dzieciństwie cytrynka Sparklink jest bardziej stonowanym zapachem, przygaszonym ale nie jest mdły. Mniej słodki po prostu. 2. SLATE - drugi mój ulubiony, MUST HAVE - mam dwa 3. Mandarynka z zurawiną - MUST HAVE - obłędnie dobrana kompozycja. Powali każdego miłośnika zapachów owocowych. Boski. Bardzo słodki, wyrazisty ale trochę jak guma balonowa z dawnych lat 4. opisalam wyzej 5. Mało widoczne na zdjęciu Quad Oasis - bardzo zmysłowy słodki zapach, odpowiedz na wszystkie te męskie zapachy kringla - takie kobiece perfumy Mam dwa ale przez przypadek - bo myślałam, że go nie mam a okazało się, że mam - drugi kupiłam wąchając a nie w ciemno piąty rząd 1. Honey Blossom - baaardzo lubię - jest szaleńczo słodki, kwiatowy 2. Orange splash - fajny ale bez większych rewelacji 3.Black Plum Blossom - kocham! kupię z pewnością jeszcze nie raz ale nie wiem czy to zapach dla każdego, dlatego nie daję MH tak samo jak w przypadku nr1 z tego rzędu 4. fr lavender - opisane wczesniej 5. Baby Powder - dosyć mdły, specyficzny zapach, nie za słodki szósty rząd 1. Cherry Blosom - kocham, MUST HAVE - delikatny, cudownie uroczy, nie przesłodzony ale bardzo piękny, spokojny bez wyrazistych nut 2. Sparkling - opisany wczesniej Te poniżej rzadko grzeję więc je odłożyłam na razie: A ja właśnie chciałam zaszpanować, że kupiłam 20 wosków w pachnącej wannie. Aga - zmiażdżyłaś mnie swoją ilością Idę się utopić. A tymczasem poproszę o recenzję: - Lighthouse point - Rosemary (czy to aby nie jest zbyt ziołowy zapach?) - Honey Blossom - Vanilla lime - No. 5 - Bakers vanilla - Set sail Dziękuję. Bakers vanilla fajny i taki dosyć głęboki, słodki, że chce się go lizać ale nie na tyle słodki aby mdliło. Nie wiem czemu go odłożyłam... fajny No.5 pachnie dla mnie dziką różą. Ładny. Też nie wiem czemu go odłożyłam andariel A ja się nie godzę co do t-lightow a doświadczenie już spore mam ;-] Tzn pisze o tywyższych nie tych wielkich . No wiem, wiem. Mam w planach zakup Na razie wypalam malutkie Po drugie świeca wcale nie musi słabiej pachnieć ;-] Może się skusze jak tak zachwalasz... Będe miała duży słoik i stempelki na koncie Zgadzam się z Kanką, że wyższe teelighty są lepsze Mam zwykłe 4-godzinne i wyższe 8-godzinne i porównanie wychodzi zdecydowanie na korzyść tych drugich. Nie sprzeczam się, zwłaszcza, że nie udało mi się jeszcze kupić tych 8 gdzoninnych - mam maciupkie i supelwielgachne. To co przytaczałam, to tylko opinia pani ze sklepu Yankee - ona ma swoje doświadczenie a każdy i tak powinien sprawdzić jak woli Jak będziemy gdzie indziej prezentować swoje zdobycze zapachowe, to właśnie będzie tu cicho. Ja jestem wierna Gospodyni, bo to Jej pomysł i jestem wdzięczna za "wkręcenie" w magiczny świat woni Też jestem wierna, wszystkie opisy tu umieszczam a że pozwoliłam sobie na moim własnym wątku umieścić dwa zdjęcia, to chyba nie taka wielka szkoda, na instagramie wiszą oryginalnie więc to też chyba nie taka wielka "zdrada" Poza tym instagram/fejs = wkręcają się nowe osoby a wiadomo im nas więcej tym więcej będą może sprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.04.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 andalriel wow to jest prawdziwa recenzja ;-] Trochę zapachów z tej listy znam , kilka nie i większość tych co znam i co Ty lubisz to ja też ;-] A ja się dziś znowu nie powstrzymałam i kupiłam świeczkę woodwick i woski dwa Muszę Was wkręcić w woodwicki bo to sojowe świece więc zdrowsze a na prawdę dają radę . Moj mąż polubił ich świece ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.04.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Aga, super recenzja, dzięki Też bardzo lubię Twoje Must Have, bo mam je wszystkie, z wyjątkiem Mango, więc dopisuję je do listy zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.04.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 pogubilam sie... bede musiala nadrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.04.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Wiedziałam, że na Agę w tym zakresie mogę liczyć No to ja już z nóżki na nóżkę przeskakuję - tak się nie mogę doczekać mojego zamówienia Swoją drogą to nawet jak przyjdzie to nic mi po tym, bo aktualnie mój nos nie działa albo inaczej - działa nie do tego, do czego został stworzony W każdym razie narobiłaś mi smaka. Tym bardziej, że kilka z Twoich mast hevów znalazło się w moim zamówieniu Kilka też przeszło mi koło nosa, bo czytając netowe recenzje jednak je "odłożyłam na półeczkę", a widzę, że błąd (np. honey blossom), a kilkoma mnie rozczarowałaś, bo to takie hity internetu (np. baby powder :/). No nic. Doczekam się to też zopiniuję Przy okazji chciałam powiedzieć, że w pachnącej wannie jest promocja - przy 10 sztukach wosków (nie muszą być tej samej firmy) jest 10% rabatu, przy 15 szt. - 15% rabatu, no i analogicznie przy 20 szt. ... Dzięki temu mi się udało ponad 3 dyszki, a nawet gdyby jeszcze gratis przesyłkę policzyć to ponad 4 dyszki oszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.04.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 ... Muszę Was wkręcić w woodwicki bo to sojowe świece więc zdrowsze a na prawdę dają radę . ... Właśnie zamówiłam swoje 2 pierwsze woski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.04.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Właśnie zamówiłam swoje 2 pierwsze woski A jakie zapachy ? Świece są fajne bo mają drewniane knoty które wydają przy paleniu dźwięk jak ognisko , trzaskającego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.04.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Currant i Perfect Pear ... Świece są fajne bo mają drewniane knoty które wydają przy paleniu dźwięk jak ognisko , trzaskającego drewna A to pięknie to wymyślili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.04.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 a jakie polecacie woodwicka? Oglądałam je już kilka razy, nawet mam dodane do obserwowanych niektore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.04.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 a jakie polecacie woodwicka? Oglądałam je już kilka razy, nawet mam dodane do obserwowanych niektore Currant i Perfect Pear Też mam Currant zakupiony z zapasem, bo jest, jak dla mnie, bardzo ładny. Do tego Fresh Flowers. Asiu daj znać, jak ten Perfect Pear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.04.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Jasne, że dam Tylko cierpliwości potrzeba Na ten moment mogę powiedzieć tylko o kringlach: Numer 1. (nie mylić z No. 1 ) to dla mnie Vanilla Cone i Espresso Crema - są bardzo pobobne. Dla mnie nieziemskie. Idealnie smaczne. Numer 2. (znowu ex aequo) Aqua i Cherry blossom. Przywoite i przyjemne zapachy. Numer 3. Peony. Obrazek na wieczku piękny, ale sam zapach mnie akurat nie zachwyca. Ani świeżo, ani kwiatowo Tu sie mogę narazić co poniektórym, ale nic nie poradzę. Mi wychodzi właśnie tak Numer 4. Royal cherry - ogólnie lubię zapachy wiśniowe, ale ten jest tak mocny, że aż mi brzydnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.04.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Tak, peonie kocham ale zapach też słaby mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 20.04.2015 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Co do WoodWick to miałam 7 zapachów wosku i jedną świece ale taką 3 zapachową ( 3 warstwy każda wosk o innym zapachu - ale się przenikają ;-] ) świeca : - vanilla bean, caramel , biscotti : fajna choć aż czasami dla niektórych dusząca , mega hmmm słodka , waniliowa hoć najbardziej czuje tam biszkopciki chyba ;-] Ogólnie fajna , mocno wyczuwalna w pomieszczeniu (powiedziała bym że dobrze 'wali" ) no i ten uroczo trzaskający knot no i fakt że nie wydala szkodliwych oparów bo podobno jest z sojowych wosków . Mój mąż najpierw nie mógł znieść zapachu a potem najbardziej polubił te świece ;-] do tego super się wypala bez problemu chyba dzięki kształtowi słoja . Bardzo elegancka ;-] woski : moje 3 ulubione do tej pory - First Crush (taką świecę teraz zamówiłam ;-] ) woski mam już kolejny raz , fantastyczne owocowe, słodkie dla mnie świetne ;-] i nie duszącę ani mdlące - Currant również wosk mam kolejny raz , też owocowy ale zupełnie inny , bardziej kwaśny , taki odświeżający , po prostu świetny ;-] - Fresh Flowers to mój też kolejny wosk , jak sama nazwa wskazuje kwiatowe , ale ja nie jestem wielkim ulubieńcem zapachów kwiatowych ale ten uwielbiam , one jest taki świerzy, lżejszy nie duszący kwiatami super No i te które mnie nie powaliły ;-] (nie zachęciły na razie do kolejnego zakupu ) - Lavender Spa , to chyba dla tego że ja fanką lavendy nie jestem , niby ok , niby nie śmierdzi ale wole inne ;-] - Pure Comfort , dla mnie strasznie mydlany zapach , po prostu wali jak z toalety może niektórzy takie lubią odświeżające a w zasadzie odświeżaczy zapach ale dla mnie dośc ostry , nieeee - Patchouli , ciężko opisać , dla mnie zapach jak pachnie u starszych osób ale nie śmierdzi nie wiadomo czym ale pachnie ;-] Ciężki , dość dołujący , no raczej nie dla mnie choć ja lubie ciężkie perfumy i zapachy ale to nie te tony - Fireside , hmmm wyczuwam takie palone drewno (które kocham w zapachu KK Przytulna Chatka w nim to w ogóle prawie spalenizne czuć ale ja go uwielbiam ) ale tu jest delikatnie zmieszane z jakimś dla mnie mydlanym zapachem . Sama nie wiem niby mówą że męski ale dla mnie nie do końca No i teraz zamówiłam jeszcze jeden wosk od nich Vineyard Nights , zdam relację jak dostane ;-] A wypróbować jeszcze bym od nich chciała bardzo (wszystkie bym chciała ale te na początek ) - Beach Boardwalk - Black Cherry - Lemongrass - Marionberry - Tabac - Tranquilitea - Tropical oasis - birchwood - Timber - vintage leather Dajcie znać jak któreś miałyście i jakie są wasze opinie o woodwick w ogóle ;-] Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez kanka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 21.04.2015 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) A oto moje nowe zamówionko ;-] Świeczka zapach znamy, pink grapefruit YC to taki świeży , bardzo naturalny zapach grejfruta , no i ten vineyard nights hmmm…. . Intrygujący zapach ;-] na pewno nie pachnie winogronami , czy winem nie wiem , ja tam czuje figę a nawet jakieś nutki kawy sama nie wiem . Nie spodziewałam się takiego zapachu ;-] z tych cięższych raczej , raczej słodsze niż orzeźwiające czy kwaśne , no dla mnie ciekawy zapach , nie mogę się doczekać żeby sprawdzić jak pachnie zapalony ;-] http://i59.tinypic.com/suy2qs.jpg Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez kanka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 A to moja - pachnąca wanna http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/DSC02843_zpsg1g7jusb.jpg http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/DSC02826_zpsdzg30ujx.jpg Testeować będę stopniowo. Wczoraj Zuzia wybrała Currant WW. Fajny. Trochę słodki, trochę kwaśny. Ale na pewno też trochę "chemiczny" w odbiorze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 24.04.2015 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Wow ale smakowicie wyglądają te woski ;-] Hmmm myślisz że chemicznie currant ci się skojarzył ? No mooooże tak faktycznie trochę to nie świeżymi owocami a bardziej już przetworzonymi A jak ta gruszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.04.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Na sucho grucha pyszna. Zobaczymy jak po podgrzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.04.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 O, Asiu, widzę, że kupiłaś też Black Plum Blossom YC, które ja dziś podgrzewam Mi pasuje, bardzo przyjemny zapach, choć jakoś szybko przestaję go czuć (u mnie 3 godziny to szybko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 24.04.2015 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 A ja dostałam mały , zapachowy prezencik od męża z YC ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.04.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Supcio, no to pochwal się konkretniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts