Taaf 21.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Witam Mam dylemat, którą membranę wybrać Corotop Strong czy Corotop X-stream czy Klober Permo Extreme ? Proszę o poradę - jestem totalnie zamotany Pozdrawiam i dziekuję Edytowane 21 Września 2011 przez Taaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.09.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Wybierz Warkę Strong. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taaf 22.09.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wybierz Warkę Strong. Pozdrawiam. Ubawiłem się po same pachy Za reklamę tego piwa kasę dostajesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 To tylko kwestia skojarzeń. Nie piję tego piwa. Sens mojej wypowiedzi był taki abyś nie wybierał żadnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.09.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 to jaką membranę zastosować najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 24.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Żadną, uzyj czegoś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.09.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Święte słowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taaf 27.09.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Panowiewięc proszę o jakieś konkrety.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 27.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 A w jakim celu chcesz ją użyć,tak konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.09.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Zadajesz zainteresowanej osobie kąśliwe pytania? A ja napiszę w prost: nie bądź gapą kryj dach papą! Radzę podkładową termozgrzewalną (piszemy tu oczywiście o kryciu wstępnym). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zpleo 27.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Typowe polskie zachowanie... Facet pyta o A, a dostaje odpowiedzi B i C wrrr... Stałem przed tym samym dylematem kiedys , chodzi o "Corotop Strong czy Corotop X-stream czy Klober Permo Extreme ?" Nie rozumiem tylko jak możesz porównywać dobra średnią półkę , z ta najwyzszą ? xtream to najwyzszy model chyba w corotopie. gruba mocna ciezka masywna . masakrator poprostu . czerwony strong , tego normalnego nie macałem - byl wyczuwalnie cienszy, ale tez solidny w sumie. Cenowo też jest różnica , u dystrybutora którego kupowałem internetowo, Strong ale wersja ta czerwona - specjalna pogrubiona - kosztowała chyba ponizej 4 zł netto , ale już XTream z corotopa , gdzies czytalem na forum, ze teraz to ta folia już sie chyba Ultrax nazywa - kosztuje ponizej 7 zł netto. Z tego co wówczas znalazłem , było to kolosalnie taniej niz w normalnym markecie. Nie pamietam dokladnie ale chyba na rolce zaoszczedzalem 300 czy 350 zł netto. Oczywiscie , przy tej oszczednosci wybor padl na XTream i nie zaluje. Folia mocna jak cholera Pisze celowo netto, bo kupuje na firme i tylko taka cena mnie interesi, ale jakby co dodaj sobie VAT. Co do klobera to wiem ze jest lepsza od Dorkena - tak mi przynajmniej dekarz mowil, ale corotop ma wieksza paroprzepuszczalnosc. w dodatku poddasze wykonywalem z folii paroizolacji aktywnej z corotopa i wiem przynajmniej ze wszystko mam od jednego producenta i tym samym pelny system z pelna gwarancja 15 lat. w razie czego pisz na priv lub gg 5992007 - jesli temat wciaz aktualny - to dam ci namiary tego na dystybutora, zeby tu reklamy nie robic ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 27.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 "Typowe polskie zachowanie... Facet pyta o A, a dostaje odpowiedzi B i C wrrr..." Zapytaj mnie jakim szkłem tyłek się podciera, postaram się odpowiedzieć w miarę fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Typowe polskie zachowanie... Typowe polskie narzekanie. Osoba pytająca otrzymała za darmo kompetentne informacje. Czy z nich skorzystała to już jej sprawa. Nie ma żadnego obowiązku korzystania z moich porad. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 ...Co do klobera to wiem ze jest lepsza od Dorkena - tak mi przynajmniej dekarz mowil, ale corotop ma wieksza paroprzepuszczalnosc. Nie mam nic do Klebera ale to stwierdzenie to nie zła ściema. A tak na marginesie nazwy własne należy pisać z dużej litery. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 20.02.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kolego nie stosuj tej technologii z folią. Masakra bez względu na jakość folii. W czasie śnieżyc wtłoczy Ci śnieg pod dachówkę, a potem pod folię poprzezzakłady i dalej w wełnę i zacieki w domu. Choćbyś nie wiem jak się starał to i tak będzie ciekło.Gdybym miał szansę wybierać jescze raz:(. A teraz to już trzeba to zaakceptować bo na poprawkę nie mam pomysłu. W czasie deszczu jest ok , ale po śnieżycach do d..y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.02.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 WanKon sie przekonał . Ale mądry Polak ... I masz odpowiedż. Andrzej dobrze powiedział ( nie bądż gapą , pokryj papą ) Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 20.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Mistrzu, a czy ma sens poklejenie tych zakładów folii od zewnątrz, demontując pasy poziome dachówek? Czy "odetnę" wentylację? Robiłeś kiedyś przekładki takiego dachu "foliowanego" na pełne deskownie (dach dwuspadowy 45st, ok 200m.kw.).Z demontażem tego co zrobione to pewnie dwa dachy by się zdążyło zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.02.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Klejenie nie ma sensu . Dachówka nie jest pokryciem szczelnym , zawsze nawieje śniegu. A folia przepuszcza topiący się śnieg , nawet nowa i teoretycznie szczelna. Robiłem takie rzeczy. Koszt >100zł m2 . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 20.02.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dziękuję za odpowiedź. Na razie raz w roku malowanie ścianek kolankowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 21.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Co tam sie dzieje niedobrego że tak sobie malujesz i malujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts