szymon321 21.09.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 WitamKiedyś widziałem taki zestaw to robienia dziur i kołków. Chodzi o to że w zestawie były dwa narzędzia, jedno to był frez do robienia dziur w drewnie, a drugie to przypominało frez kubkowy przy pomocy którego można było robić kołki dopasowane wymiarem do dziur robionych pierwszym narzędziem. Gdzie takie coś można kupić? Nie interesują mnie zestawy frez+kołki ani zestawy iluś tam frezów do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł 1719509129 23.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 WitamFlekowniki można kupić w każdym markecie budowlanym (Castorama, OBI itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 23.09.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Flekowników używa się raczej do wycięcia i zakołkowania sęków. Czy sprawdzą się przy mocowaniu parkietu? W m2 potrafi być i 80 klepek. Czy w podłożu pod parkietem nie ma przewodów CO lub prądowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 24.09.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) fredi przy mocowaniu parkietu do czego bo nie bardzo rozumiemszymon pytał właśnie o flekownice-tak mi się wydaje:) Edytowane 24 Września 2011 przez hamlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon321 24.09.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Flekowniki można kupić w każdym markecie budowlanym (Castorama, OBI itp)To ja wiem, tylko co z tym drugim narzędziem do "robienia" kołków? W sklepach mają tylko takie badziewne kołeczki. Flekowników używa się raczej do wycięcia i zakołkowania sęków. Czy sprawdzą się przy mocowaniu parkietu? W m2 potrafi być i 80 klepek. Czy w podłożu pod parkietem nie ma przewodów CO lub prądowych?Parkiet kładziony na wylewce betonowej, pod nią jest tylko ziemia i zapewne jakaś izolacja pozioma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejfit 25.09.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 To ja wiem, tylko co z tym drugim narzędziem do "robienia" kołków? Toż ci piszą potrzebujesz flekownik. A najlepiej w zestawie z sękownikiem. Sękownikiem wycinasz otwór. Flekownikiem przygotowujesz zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon321 25.09.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Toż ci piszą potrzebujesz flekownik. A najlepiej w zestawie z sękownikiem. Sękownikiem wycinasz otwór. Flekownikiem przygotowujesz zaślepki.Mea culpa, myślałem że flekownik to jest to samo co sękownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts