Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

do marzen z dzieci?stwa Giergi - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

GIERGA, co do Twoich problemow z deskami i tartakiem oraz planami zakupu wiezby w tym samym miejscu, to sugerowalbym albo ostro przyplinowac wiezbe teraz (tzn pojechac (z kierownikiem budowy a jeszcze lepiej z ciesla co bedzie dach robil) do tego tartaku i dokladnie obejrzec, policzyc i sprawdzic wymiary elementow wiezby) i oczywiscie nic nie placic przed dostawa, albo tez podjac szybka decyzje i zamowic wiezbe gdzie indziej. Sytuacja z deskami to sygnal mozliwych powaznych klopotow z owym tartakiem.

Pozdrowienia

Pagin i Teska - biorę wasze rady pod uwagę i jak będa mi przywoźli więźbę, dzień wcześniej pojadę i ją zobaczę..jak nie to facetowi nie zapłacę..Wiecie co wstyd, jeszcze powiem, że to sołtys pewnego znanego miejsca..ale nie jestem chamska i nie będe mówiła kto :cry:

Ha, jak soltys i w dodatku pewnego znanego miejsca to wszystko jest jasne - drewno zamowialas w WACHOCKU. A w Wachocku wszystko jest mozliwe - nawet deski szalunkowe metrowej dlugosci. No bo w okolicznych lasach nie rosna wyzsze drzewa :D :D :D

Pozdrowienia

Gierga - jestem pod wrażeniem. W lutym kupiliście działkę, a na początku lipca już strop - NIESAMOWITE !!!! Gratuluję i życzę powodzenia. Aha - a gdzie zdjęcia ????

Dziękuję ..dziękuję....zdjęcia wkrótce, niestey mam zwykły aparat, nie cyfrówkę, i muszę poczekać aż film się skończy :-(

Przyłączam się do gratulacji i tylko pozazdrościć tak równego tempa. :D

Ja na razie zasypane fundamenty i w poniedziałek chudziak.

Jak tam egezamin? Oby pomyślnie :D :D

Pozdrawiam

Ja z asertywnością (cokolwiek to znaczy :D ) mam jeszcze problemy ale idzie mi coraz lepiej :o :wink:

nurni ....dzięuję za gratulację ;)

Dzięki budowie...egzaminy poszły kiepsko i czuje, że będzie poprawka we wrześniu :cry: Jakoś nie mogę się skupić na szkole, bo jestem podniecona budową

Z prądem to ja miałam też ten sam problem. I rozwiązanie jest proste. Zapłaciłaś za podłącznie docelowe, ale na budowę wystarczy Ci połowa tego. A płacisz przesyłowe za 10KW. Ja pojechałam do Kartuz do ZE, podpisałam nową umowę na zmniejszoną ilość dostarczanego prądu, zmienili bezpiecznik za 31 zł i teraz płacę opłaty stałej o połowę mniej. Jak już będzie odbiór to wymienią bezpiecznik na ten większy, znowu zapłacę 31 zł i będzie OK. Żadnych dodatkowych opłat nie ma. A płacimy oprócz tego jeszcze za zużyty prąd.

Sprawdź , tak samo powinno być u Ciebie :)

Gierga - z tą energetyką to nie jesteś osamotniona. Ja też nie wiedziałem i oczywiście nikt mnie nie poinformował. Na sposób ewusi nie wpadłem a teraz to już chyba mi się nie opłaca go zastosować ...

Jeszcze, żeby Cię pocieszyć, to mnie energetyka jeszcze w dwu innych rzeczach wpuściła w maliny:

1) dali mi zgodę na przyłącze tymczasowe - a teraz na docelowe muszę jeszcze raz występować

2) dali mi napowietrzne - mimo że słup mam w ogrodzeniu.

Ale jak się śmieję - mój zakład (mimo że chyba mający opinię najgorszego w Polsce) ma ISO 9001. Super - nie uważasz ?

Z prądem to ja miałam też ten sam problem. I rozwiązanie jest proste. Zapłaciłaś za podłącznie docelowe, ale na budowę wystarczy Ci połowa tego. A płacisz przesyłowe za 10KW. Ja pojechałam do Kartuz do ZE, podpisałam nową umowę na zmniejszoną ilość dostarczanego prądu, zmienili bezpiecznik za 31 zł i teraz płacę opłaty stałej o połowę mniej. Jak już będzie odbiór to wymienią bezpiecznik na ten większy, znowu zapłacę 31 zł i będzie OK. Żadnych dodatkowych opłat nie ma. A płacimy oprócz tego jeszcze za zużyty prąd.

Sprawdź , tak samo powinno być u Ciebie :)

ewusia dziękuję, za pomoc. W tygodniu pojadę do swojego ZE, może też coś takiego można zrobić. Oby... :(

Gierga - z tą energetyką to nie jesteś osamotniona. Ja też nie wiedziałem i oczywiście nikt mnie nie poinformował. Na sposób ewusi nie wpadłem a teraz to już chyba mi się nie opłaca go zastosować ...

Jeszcze, żeby Cię pocieszyć, to mnie energetyka jeszcze w dwu innych rzeczach wpuściła w maliny:

1) dali mi zgodę na przyłącze tymczasowe - a teraz na docelowe muszę jeszcze raz występować

2) dali mi napowietrzne - mimo że słup mam w ogrodzeniu.

Ale jak się śmieję - mój zakład (mimo że chyba mający opinię najgorszego w Polsce) ma ISO 9001. Super - nie uważasz ?

Właśnie ...to jest kpina z tym ISO 9001..ciekawe za co :x :evil: Dla mnie to jest złodziejstwo. Zwłaszcza, że pytałam sie babki z ZE, czy będe płacić normalnie za prad, bez żadnych dodatkowych opłat. I co usłyszałam "ależ nie...naliczanie jest zwykłe jak u każdego odbiorcy prądu" Trelefele kuku, jak zawsze oszukiwanie biednego klienta. :evil:

nie bój nic

z tym prądem tak ma większość

ja pracuję w energetyce i co? ano za 1 rachunek zapłaciłam 110 zł zużywając przy tym 4 kw

Czupurek...no właśnie i to jest najgorsze....zwłaszcza w takiej sytuacji, gdzie każdy grosz się liczy. :x

Ale nic zobaczę z tym sposobem co pisała ewusia, a jak nie.. to co mi przyjdzie, trzeba będzie płacić...niestety :evil: