Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

do marzen z dzieci?stwa Giergi - komentarze

Recommended Posts

Grafit nam się też straszelnie podoba, ale nie bedzie pasował do naszego domku - do koncepcji wykończenia go. Ta opinia o sąsiedzkim dachu baaardzo mnie ucieszyła :D Pisałaś o dachówkach skrajnych, że są drogie - a nie lepiej by Ci było zamiast obróbek blacharskich zrobić po prostu wiatrownice? Wyglądają 100 x lepiej niż blacha. Fakt że trzeba konserwować co jakiś czas, ale jeśli będziesz miała podbitkę z drewna, to też będziesz musiała konserwować, więc pomalowanie kilku belek drewnianych więcej chyba nie będzie stanowił zbytniego problemu.

Pozdrawiam A.

Agnes...rzeczywiście o tym nie pomyślałam, nawet nigdy na to nie wpadłam, może dlatego, że zawsze widzę obróbkę blacharską....np ten sąsiad na przeciwko co ma Euronita (na zdjęciu) też ma obróbki blacharskie...w sumie u niego to jeszcze się tak nie rzuca w oczy, bo ma takie wąskie i jakoś ten brąz się zlewa z całością dachu, ale gdzieś widziałam grafitową z obróbką blacharską i wyglądało paskudnie.

Dziękuję za pomysł...na pewno wykorzystam :lol: :lol: ...chyba, że mi spadnie worek pieniędzy :lol: i kupie te skrajne dachówki.

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Gierga, jak braliśmy 4 lata temu kredyt na mieszkanie, to Michał miał nieuregulowany stosunek i bez problemu dostaliśmy kredyt w BOŚ-u. Potrzebni byli tylko w zamian poręczyciele... Popytaj się, banki są teraz coraz bardziej elastyczne...

Poza tym teraz co jakiś czas są akcje przepisywania całych roczników do rezerwy, mój Michał się na to załapał, więc może Wam się też uda. Powodzenia :D

Gierga, jak braliśmy 4 lata temu kredyt na mieszkanie, to Michał miał nieuregulowany stosunek i bez problemu dostaliśmy kredyt w BOŚ-u. Potrzebni byli tylko w zamian poręczyciele... Popytaj się, banki są teraz coraz bardziej elastyczne...

Poza tym teraz co jakiś czas są akcje przepisywania całych roczników do rezerwy, mój Michał się na to załapał, więc może Wam się też uda. Powodzenia :D

Dzięki Kingaa za radę :lol: Niedługo będe szła do Banku to się wszystkiego wypytam.

• 3 weeks później...
... Stan surowy otwarty wyniósł nas 50 tys zł wraz z robocizną (same materiały 35 tys)...zaznaczam , że większość materiałów kupowaliśmy z 7% VATEM, dom budowany z silikatów.

No to muszę powiedzieć, że bardzo tanio. Ja ze swoim Orzeszkiem chyba w takiej sumie się nie zmieszczę (oczywiście pomijając robociznę). Gratuluję.

... Stan surowy otwarty wyniósł nas 50 tys zł wraz z robocizną (same materiały 35 tys)...zaznaczam , że większość materiałów kupowaliśmy z 7% VATEM, dom budowany z silikatów.

No to muszę powiedzieć, że bardzo tanio. Ja ze swoim Orzeszkiem chyba w takiej sumie się nie zmieszczę (oczywiście pomijając robociznę). Gratuluję.

dzięki, ja też nie wiem jak mi wyszło 35 tys...cud jakiś :D

• 2 weeks później...

Gierga :D troszkę Ci zazdroszczę jednego: masz caaaałą zimę na szukanie i oglądanie kafelków i innych duperelków wykończeniowych :) I zobaczysz jak to szybko minie! Ani się obejrzysz, jak będziecie kończyć...

Wiesz co, dopiero teraz obejrzałam sobie Twój projekt. Jest naprawdę super! Na pewno będzie to piękny dom!

• 5 months później...

Hej Gierga tu kolega z grupy trójmiasto.

Potajemnie śledzę 8) Twoje postępy w budowie domku, głównie za sprawą dużego podobieństwa naszych projektów :wink:. Chętnie pokazałbym zdjęcia Twojego domku mojej żonie ale tego nie zrobie bo mnie zabije za to, że my nie mamy takiego super wykuszu(a) jak u Ciebie w salonie :( .

Powodzenia w pracach wykończeniowych!