Gierga 06.08.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Grafit nam się też straszelnie podoba, ale nie bedzie pasował do naszego domku - do koncepcji wykończenia go. Ta opinia o sąsiedzkim dachu baaardzo mnie ucieszyła Pisałaś o dachówkach skrajnych, że są drogie - a nie lepiej by Ci było zamiast obróbek blacharskich zrobić po prostu wiatrownice? Wyglądają 100 x lepiej niż blacha. Fakt że trzeba konserwować co jakiś czas, ale jeśli będziesz miała podbitkę z drewna, to też będziesz musiała konserwować, więc pomalowanie kilku belek drewnianych więcej chyba nie będzie stanowił zbytniego problemu. Pozdrawiam A. Agnes...rzeczywiście o tym nie pomyślałam, nawet nigdy na to nie wpadłam, może dlatego, że zawsze widzę obróbkę blacharską....np ten sąsiad na przeciwko co ma Euronita (na zdjęciu) też ma obróbki blacharskie...w sumie u niego to jeszcze się tak nie rzuca w oczy, bo ma takie wąskie i jakoś ten brąz się zlewa z całością dachu, ale gdzieś widziałam grafitową z obróbką blacharską i wyglądało paskudnie. Dziękuję za pomysł...na pewno wykorzystam ...chyba, że mi spadnie worek pieniędzy i kupie te skrajne dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.08.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 ..czego Tobie (i sobie ) serdecznie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.08.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Naprawdę świetnie sobie radzisz. Na dodatek ciężko pracujesz. Ciekaw jestem Twojego podsumowania... Pozdrawiam i życzę licznych, niespodziewanych przypływów kasiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 08.08.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Naprawdę świetnie sobie radzisz. Na dodatek ciężko pracujesz. Ciekaw jestem Twojego podsumowania... Pozdrawiam i życzę licznych, niespodziewanych przypływów kasiory. Ja też jestem ciekawa ......oby przypływ gotówki był duży...i NAWZAJEM DLA CIEBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.08.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Gierga - a przyznaj się, gdzie te słupki kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.08.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 300 zł za 65 sztuk?????? Co to za słupki???? U nas ok 20-30 zł za szukę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 18.08.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Przyznam Wam się szczerze dziewczyny....że po znajomości ....feler jest jeden, że trzeba je pomalować....ale jakościowo grube ładne słupki. Niestety nie mogę powiedzieć gdzie, bo to wszystko tak po cichu Ale trafiło mi się jak ślepiej kurze ziarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.08.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 To oby więcej takich ziarenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 02.09.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Gierga, jak braliśmy 4 lata temu kredyt na mieszkanie, to Michał miał nieuregulowany stosunek i bez problemu dostaliśmy kredyt w BOŚ-u. Potrzebni byli tylko w zamian poręczyciele... Popytaj się, banki są teraz coraz bardziej elastyczne... Poza tym teraz co jakiś czas są akcje przepisywania całych roczników do rezerwy, mój Michał się na to załapał, więc może Wam się też uda. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 02.09.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Gierga, jak braliśmy 4 lata temu kredyt na mieszkanie, to Michał miał nieuregulowany stosunek i bez problemu dostaliśmy kredyt w BOŚ-u. Potrzebni byli tylko w zamian poręczyciele... Popytaj się, banki są teraz coraz bardziej elastyczne... Poza tym teraz co jakiś czas są akcje przepisywania całych roczników do rezerwy, mój Michał się na to załapał, więc może Wam się też uda. Powodzenia Dzięki Kingaa za radę Niedługo będe szła do Banku to się wszystkiego wypytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 19.09.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Przymierzamy się z mężem do budowy domu i ten projekt jest naszym projektem nr 1. Czy mogłabyś mi podać (chociaż w przybliżeniu) poniesione przez Was dotychczas koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.09.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Hej NIkka, projekt jest naprawdę cudowny...i nie żałuje, że się zdecydowałam na niego. Stan surowy otwarty wyniósł nas 50 tys zł wraz z robocizną (same materiały 35 tys)...zaznaczam , że większość materiałów kupowaliśmy z 7% VATEM, dom budowany z silikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 21.09.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Dzięki za odpowiedź. To dobra wiadomość, bo oznacza, że może uda nam się w przyszłym roku też do takiego stanu dojść bez kredytu. Projekt jest naprawdę świetny, im dłużej na na niego patrzę tym bardziej mi się podoba. Kilka zmian bym wprowadziła, ale niewielkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 21.09.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Dzięki za odpowiedź. To dobra wiadomość, bo oznacza, że może uda nam się w przyszłym roku też do takiego stanu dojść bez kredytu. Projekt jest naprawdę świetny, im dłużej na na niego patrzę tym bardziej mi się podoba. Kilka zmian bym wprowadziła, ale niewielkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.09.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 O tak projekt jest super Jak chcesz to możesz w Galerii "Budowa Giergi" obejżeć jak to teraz wygląda. Ja zrobiłam również niewielkie zmiany, powiększyłam okna, przesunęłam komin, ścianę w salonie i powiększyłam wejście do kuchni i do salonu Życzę samych sukcesów w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.09.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 ... Stan surowy otwarty wyniósł nas 50 tys zł wraz z robocizną (same materiały 35 tys)...zaznaczam , że większość materiałów kupowaliśmy z 7% VATEM, dom budowany z silikatów. No to muszę powiedzieć, że bardzo tanio. Ja ze swoim Orzeszkiem chyba w takiej sumie się nie zmieszczę (oczywiście pomijając robociznę). Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.09.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 ... Stan surowy otwarty wyniósł nas 50 tys zł wraz z robocizną (same materiały 35 tys)...zaznaczam , że większość materiałów kupowaliśmy z 7% VATEM, dom budowany z silikatów. No to muszę powiedzieć, że bardzo tanio. Ja ze swoim Orzeszkiem chyba w takiej sumie się nie zmieszczę (oczywiście pomijając robociznę). Gratuluję. dzięki, ja też nie wiem jak mi wyszło 35 tys...cud jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 07.10.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Gierga troszkę Ci zazdroszczę jednego: masz caaaałą zimę na szukanie i oglądanie kafelków i innych duperelków wykończeniowych I zobaczysz jak to szybko minie! Ani się obejrzysz, jak będziecie kończyć... Wiesz co, dopiero teraz obejrzałam sobie Twój projekt. Jest naprawdę super! Na pewno będzie to piękny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 07.10.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dziękuję Dzisiaj już byłam oglądać parkiety hihih W sobotę stawiamy pierwsze słupki na ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 18.03.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Hej Gierga tu kolega z grupy trójmiasto. Potajemnie śledzę Twoje postępy w budowie domku, głównie za sprawą dużego podobieństwa naszych projektów . Chętnie pokazałbym zdjęcia Twojego domku mojej żonie ale tego nie zrobie bo mnie zabije za to, że my nie mamy takiego super wykuszu(a) jak u Ciebie w salonie . Powodzenia w pracach wykończeniowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts