Funia 01.07.2005 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 no teraz widac efekt. Chatka fajna. Ps. czy będą okienka dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 01.07.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witamy, od tamtego roku z moją Basią jesteśmy na etepie wybierania projektu. W zasadzie jesteśmy na 99% pewni, że będą to paprotki 2 (garaż z przodu, mamy działkę 19m szeroką). Z tego co czytam, to jesteś zadowolona z wyboru. Czy ten domek jest naprawdę tak funkcjonalny jak wyglada z rysunków z katalogu? Czy będę mógł Cię troszkę pomęczyć pytaniami? Radek (z Basią i malutką Olą) To cudowny projekt ...i naprawde jest bardzo funkcjonalny. Nie ma nawet małego kącika, który jest zbędny. Ja jedynie w całym projekcie powiększyłam okna (bo według projektu były dla mnie za małe), przesunełam komin i powięszyłam wejście do salonu i do kuchni - takie zmiany typowo estetyczne:) A pytaniami jak najbardziej należy męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 01.07.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 no teraz widac efekt. Chatka fajna. Ps. czy będą okienka dachowe? okienko dachowe jest tylko jedno nad schodami, z pozostałych zrezygnowaliśmy ze względów finansowych..może kiedyś, ale doświetlenia jest dosyć bo sporo powiększyliśmy okna na piętrze ach te oszczędności .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.07.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 A pytaniami jak najbardziej należy męczyć Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze. Boję się troszkę tej budowy, ale mam nadzieję, że tak jak Ty damy rade. Troszkę nas pocieszyłaś swoimi komentarzami dotyczącymi kosztów. Tak jak zapowiadałem mam kilka pytań, bo ogladając Twoje zdjęcia zauważyłem zmianę materiału. Kupiłaś od razu projekt na beton komórkowy (chyba pisałaś ze to silka), czy robiłaś zmianę podczas adaptacji? Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 07.07.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 A pytaniami jak najbardziej należy męczyć Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze. Boję się troszkę tej budowy, ale mam nadzieję, że tak jak Ty damy rade. Troszkę nas pocieszyłaś swoimi komentarzami dotyczącymi kosztów. Tak jak zapowiadałem mam kilka pytań, bo ogladając Twoje zdjęcia zauważyłem zmianę materiału. Kupiłaś od razu projekt na beton komórkowy (chyba pisałaś ze to silka), czy robiłaś zmianę podczas adaptacji? Radek Projekt miałam na porotherm, ale budowaliśmy z silikatów, a moja kierownik budowy naniosła tylko w projekcie stosowne zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 08.07.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ale to okno jest duuuże!!! mam na myśli oczywiście wykusz. Podziwiam Was,że tyle rzeczy robicie sami. Domek jest coraz ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.07.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ale to okno jest duuuże!!! mam na myśli oczywiście wykusz. Podziwiam Was,że tyle rzeczy robicie sami. Domek jest coraz ładniejszy dla mnie też jest ogromne Dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 12.07.2005 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ale to okno jest duuuże!!! mam na myśli oczywiście wykusz. Podziwiam Was,że tyle rzeczy robicie sami. Domek jest coraz ładniejszy dla mnie też jest ogromne Dziękuję za miłe słowa Nam też się podoba. Czy one są otwierane? Czy robiłaś sobie w jakimś arkuszu kosztorys (faktyczny)? Jeśli tak to mógłbym go dostać na priva? Cały ten domek jest fajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 18.07.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ja w sierpniu zamawiam też taki projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ale to okno jest duuuże!!! mam na myśli oczywiście wykusz. Podziwiam Was,że tyle rzeczy robicie sami. Domek jest coraz ładniejszy dla mnie też jest ogromne Dziękuję za miłe słowa Nam też się podoba. Czy one są otwierane? Czy robiłaś sobie w jakimś arkuszu kosztorys (faktyczny)? Jeśli tak to mógłbym go dostać na priva? Cały ten domek jest fajny:) Okna w wykuszu nie są otwierane Niestety nie robiłam żadnego szczegółowego kosztorysu - tylko ogólne zakresy cen w jakich musze się zmiesicić na poszczególnych etapach budowy. Na razie jakoś się mieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.07.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja w sierpniu zamawiam też taki projekcik Na pewno nie będziesz żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.07.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 No Gierga dopiero zauważyłem - okienka w wykuszu masz poprostu zawodowe i w związku z tym miejsce biesiadowania będzie bombowe - te widoki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 No Gierga dopiero zauważyłem - okienka w wykuszu masz poprostu zawodowe i w związku z tym miejsce biesiadowania będzie bombowe - te widoki Pozdrawiam i WŁAŚNIE O TO MI CHODZIŁO )) dzisiaj popstrykam jeszcze więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 30.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Nowych zdjęć jeszcze nie widać. Lubisz robótki ogrodowe?? Ja trochę się tego obawiam, czy mój ogród nie zarośnie za szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 30.07.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Nowych zdjęć jeszcze nie widać. Lubisz robótki ogrodowe?? Ja trochę się tego obawiam, czy mój ogród nie zarośnie za szybko Uwielbiam robótki ogrodowe pod każdą postacią - nawet koszenie trawy jest dla mnie czystą przyjemnością. Szkoda tylko, ze te kwiatki i ładne drzewka tak kosztują. Jak na razie mam taki miesięczny limit, którego nie mogę przekroczyć. Dodałam kilka nowych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 31.07.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Zdjęcia obejrzałam- bardzo ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.08.2005 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Okna w wykuszu nie są otwierane Niestety nie robiłam żadnego szczegółowego kosztorysu - tylko ogólne zakresy cen w jakich musze się zmiesicić na poszczególnych etapach budowy. Na razie jakoś się mieszczę A czy możesz nam podesłać wysokosci tych kwot na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 02.08.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witaj Gierga,podobnie jak Ty mam problem ze skarpą. Czytałam, że chcesz zastosować biowłókninę. Orientujesz się jaki jest jej koszt? Przyznam, że w sklepie ogrodniczym jeszcze nie byłam a w internecie nie znalazłam cennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.08.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Witaj Gierga, podobnie jak Ty mam problem ze skarpą. Czytałam, że chcesz zastosować biowłókninę. Orientujesz się jaki jest jej koszt? Przyznam, że w sklepie ogrodniczym jeszcze nie byłam a w internecie nie znalazłam cennika. Ja przeszukałam całe trójmiasto - bez skutku. Biowłókniny nie kupisz w sklepie ogrodniczym - chyba, że ja coś przeoczyłam. Zamówiłam z firmy produkującej takie rzeczy TRAVA. Firma jest chyba z Łodzi albo Kielc już nie pamiętam. Razem z kosztem przesyłki wychodzi 2,50 za m2 - min. trzeba zamówić 73m2 (jedna rolka o wysokości 1,46 m) Jak potrzebujesz namiary to prześle CI na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 03.08.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Dzięki, natknęłam się na na ich stronę szukając informacji o biowłókninie. Muszę się zastanowić i przeliczyć Hmmmm ciekawe czy to faktycznie jest takie "super", ale jakoś trzeba sobie poradzić ze skarpą. Ułożenie kamieni i zasadzenie skalniaka nie zdaje egzaminu, bo deszcz wypłukuje ziemię. Pozdrawiam i gratuluję wytrwałości w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts