Gierga 04.08.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzięki, natknęłam się na na ich stronę szukając informacji o biowłókninie. Muszę się zastanowić i przeliczyć Hmmmm ciekawe czy to faktycznie jest takie "super", ale jakoś trzeba sobie poradzić ze skarpą. Ułożenie kamieni i zasadzenie skalniaka nie zdaje egzaminu, bo deszcz wypłukuje ziemię. Pozdrawiam i gratuluję wytrwałości w budowaniu. Ja musze swoją skarpę umocnić...miałąm do wyboru albo biowłóknina albo geokrata (bardzo droga - jak dla mnie). Biowłóknina to tańszy zamiennik..z tym, że z trawą. Myśle, że to zdaje egzamin - zresztą widziałam jak u nas w Gdyni robili z tego skarpy i do dziś nic się nie obsypuje. Jedno jest pewne same kamienie i krzaczory nic nie dadzą, bo po zimie albo np 5 - dniowej ulewie będą urwiska Chyba, że masz taką małą skarpkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 04.08.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 U nas kolejnośc z pracami odwrotna - dom już ocieplony i tynk zaraz kładą a posadzek jeszcze nie ma Ale za to wykusz też mamy taki fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 09.08.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Podziwiam Wasze siły... Wylać schody i mieszać beton w wanience... Fiu fiu..Trzymamy kciuki za tynki! Zyczymy też dużo słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 09.08.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Podziwiam Wasze siły... Wylać schody i mieszać beton w wanience... Fiu fiu..Trzymamy kciuki za tynki! Zyczymy też dużo słońca dziękuję... niestety nie było innej rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 05.09.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Czekamy na nowe zdjęcia! Znowu sie wahamy czy budować paprotkę,czy szukać coś innego. Salon wydaje mi się trochę mały- taki na styk. mamy teraz burzę mózgów, bo w końcu trzeba się zdecydować. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 12.09.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Czekamy na nowe zdjęcia! Znowu sie wahamy czy budować paprotkę,czy szukać coś innego. Salon wydaje mi się trochę mały- taki na styk. mamy teraz burzę mózgów, bo w końcu trzeba się zdecydować. Pozdrawiam Asia Paprotkę !!! Mi też na początku salon wydawał się za mały, ale teraz stwierdzam, że w sam raz )) Obawiam się tylko tego mycia wykuszu. Zastanówcie się dobrze, ja nie żałuje, że wybrałam paprotki. Żałuje jedynie, że nie wybrałam wersji z garażem - ale to zawsze można wybudować Zdjęcia w tym tygodniu postaram się załączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.09.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Czekamy na nowe zdjęcia! Znowu sie wahamy czy budować paprotkę,czy szukać coś innego. Salon wydaje mi się trochę mały- taki na styk. mamy teraz burzę mózgów, bo w końcu trzeba się zdecydować. Pozdrawiam Asia Paprotkę !!! Mi też na początku salon wydawał się za mały, ale teraz stwierdzam, że w sam raz )) Obawiam się tylko tego mycia wykuszu. Zastanówcie się dobrze, ja nie żałuje, że wybrałam paprotki. Żałuje jedynie, że nie wybrałam wersji z garażem - ale to zawsze można wybudować Zdjęcia w tym tygodniu postaram się załączyć My rozważamy właśnie paprotkę z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.09.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Czekamy na nowe zdjęcia! Znowu sie wahamy czy budować paprotkę,czy szukać coś innego. Salon wydaje mi się trochę mały- taki na styk. mamy teraz burzę mózgów, bo w końcu trzeba się zdecydować. Pozdrawiam Asia Paprotkę !!! Mi też na początku salon wydawał się za mały, ale teraz stwierdzam, że w sam raz )) Obawiam się tylko tego mycia wykuszu. Zastanówcie się dobrze, ja nie żałuje, że wybrałam paprotki. Żałuje jedynie, że nie wybrałam wersji z garażem - ale to zawsze można wybudować Zdjęcia w tym tygodniu postaram się załączyć Gdzie są zdjęcia!!!! Czekamy, czekamy i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.09.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Czekamy na nowe zdjęcia! Znowu sie wahamy czy budować paprotkę,czy szukać coś innego. Salon wydaje mi się trochę mały- taki na styk. mamy teraz burzę mózgów, bo w końcu trzeba się zdecydować. Pozdrawiam Asia Paprotkę !!! Mi też na początku salon wydawał się za mały, ale teraz stwierdzam, że w sam raz )) Obawiam się tylko tego mycia wykuszu. Zastanówcie się dobrze, ja nie żałuje, że wybrałam paprotki. Żałuje jedynie, że nie wybrałam wersji z garażem - ale to zawsze można wybudować Zdjęcia w tym tygodniu postaram się załączyć Gdzie są zdjęcia!!!! Czekamy, czekamy i nic... Ostatnio tak jestem zapracowana, że na nic czasu nie ma Ale zaraz wstawiam nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 29.09.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 o już wkleiłam proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 10.10.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 o już wkleiłam proszę Dziękuję! Zdjęcia są cudne!!! Jesteśmy coraz bliżej decyzji o budowaniu paprotek. Architekt proponował nam poszerzenie garażu do 2-stanowiskowego, ale chyba się nie zdecydujemy. Myślimy o poszerzeniu budynku od strony kuchni i salonu o ok 70-100cm. Uzyskamy dzięki temu większą kuchnię i salon (ok. 28m2). Na piętrze 2 pokoje od strony ogrodu(nad wykuszem) chcemy podzielić na 3- będą to docelowo sypialnie dla naszych 3 dziewczynek, a czwarty pokój będzie dla nas. Będzie on zmnieszonyo komunikację do podzielonych pokoi. Pokój nad garażem zostawimy na razie nie wykończony- będzie to wspólny pokój do "wygłupów" dziecięcych, a potem nasz hobby room. Mniejszy pokój na dole będzie na razie pokojem muzycznym- nasze dzieci grająna pianinie, mąż na organach- trzeba gdzieś trzymać te instrumenty. Może jeszcze powiększymy łazienkę na dole kosztem kotłowni, ale jeszcze nie jesteśmy pewni. Coraz więcej rzeczy wiemy, ale jeszcze nie dogadaliśmy się z architektem. Co myślisz o nszych pomysłach z perspektywy chodzenia po domu rzeczywistym, a nie wirualnym? Czy moglibyśmy Was jeszcze raz odwiedzić? Może w sobotę, jak nam praca pozwoli? Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.10.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 o już wkleiłam proszę Dziękuję! Zdjęcia są cudne!!! Jesteśmy coraz bliżej decyzji o budowaniu paprotek. Architekt proponował nam poszerzenie garażu do 2-stanowiskowego, ale chyba się nie zdecydujemy. Myślimy o poszerzeniu budynku od strony kuchni i salonu o ok 70-100cm. Uzyskamy dzięki temu większą kuchnię i salon (ok. 28m2). Na piętrze 2 pokoje od strony ogrodu(nad wykuszem) chcemy podzielić na 3- będą to docelowo sypialnie dla naszych 3 dziewczynek, a czwarty pokój będzie dla nas. Będzie on zmnieszonyo komunikację do podzielonych pokoi. Pokój nad garażem zostawimy na razie nie wykończony- będzie to wspólny pokój do "wygłupów" dziecięcych, a potem nasz hobby room. Mniejszy pokój na dole będzie na razie pokojem muzycznym- nasze dzieci grająna pianinie, mąż na organach- trzeba gdzieś trzymać te instrumenty. Może jeszcze powiększymy łazienkę na dole kosztem kotłowni, ale jeszcze nie jesteśmy pewni. Coraz więcej rzeczy wiemy, ale jeszcze nie dogadaliśmy się z architektem. Co myślisz o nszych pomysłach z perspektywy chodzenia po domu rzeczywistym, a nie wirualnym? Czy moglibyśmy Was jeszcze raz odwiedzić? Może w sobotę, jak nam praca pozwoli? Pozdrawiam Asia ZAPRASZAMY ZAPRASZAMY!!! Akurat w sobotę będziemy działać po 14:00 Będzie nam bardzo miło. Co do zmian, które opisałaś powyżej dla mnie są trafione. Trzy pokoiki na górze da się spokojnie wygospodarować, zwłaszcza, że sypialnia od strony okna balkonowego jest spora Co do powiększenia łazienki kosztem kotłowni - to zastanówicie się. Zależy co chcecie umieścić w kotłowni. My jesteśmy w gorszej sytuacji bo nie mamy jak na razie garażu stąd, gdybyśmy powiększyli łazienkę kosztem kotłowni, to zabrakło by miejsca na rozmieszczenie pieca, pralki i bojlera Fakt łazienka na dole jest za mała. Po montażu kabiny, kibelka i umywalki pozostaje niewiele miejsca Powiększenie kuchni i salonu - to również dobry pomysł Ale wszystko musisz uzgodnić z architektem, czy to wszystko da rady. Dla mnie wielkosć tego domu i rozkład w zupełności mi wystarcza. Komunikacja jest przemyślana rewelacyjnie !!!! Już nie możemy się doczekać kiedy się wprowadzimy, dlatego każdą wolną chwilę poświęcamy na to, żeby zrobić cokolwiek, aby było do przodu Do zobaczenia w sobotę Będziemy czekać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.10.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Byliśmy i było świetnie! Dzięki za spotkanie! Śpieszę powiedzieć,że już mamy projekt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.10.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Byliśmy i było świetnie! Dzięki za spotkanie! Śpieszę powiedzieć,że już mamy projekt!!! MI było bardzo miło, że wpadliście i zapraszamy ponownie Co do zakupu projektu to bardzo dobra decyzja Nie będziecie żałować, zresztą sami widzieliście nic dodać nić ująć Czekam na Wasze relacje z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.11.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Coś się dzieje u Was? czy przestój zimowy? nasz projekt się adaptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.11.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 8 miesięcy i 28 dni to sierpień?25? Gratulki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.11.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Coś się dzieje u Was? czy przestój zimowy? nasz projekt się adaptuje Można tak nazwać Dokańczamy docieplać poddasze - mozolnie to idzie - ciągły brak czasu. Kupujemy również powoli wszystkie elementy podłogi - kafle oraz sanitarkę do łazienki Pamiętam ten czas, kiedy nasz projekt się adoptował - nie mogłam spac po nocach kiedy w końcu zacznie się budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.11.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 8 miesięcy i 28 dni to sierpień?25? Gratulki!! 26 sierpień ))) Dziękuję za gratulacje ...na pewno zleci szybko zleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.03.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Zniknął link do zdjęć, a pojawił się do komentarzy, to mogę coś napisać./ Ale masz fajnie!! Praktycznie codziennie coś się u Ciebie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.03.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Zniknął link do zdjęć, a pojawił się do komentarzy, to mogę coś napisać./ Ale masz fajnie!! Praktycznie codziennie coś się u Ciebie dzieje... Pracuję w branży budowlanej - to jak sobie na to wszystko popatrze to już nie mogę się doczekać. A jak u Was - zaczynacie pewnie niedługo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts