jamles 24.05.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 dwa razy na 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 24.05.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 A Mi mówiono ze 2 x w roku. marzec i lipiec.Prawda to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 25.05.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.05.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 ? chcesz, żeby napisać, że 2 x razy w roku i, że w marcu i lipcu? marzec już minął do lipca masz czas a zrób jak napisał jaki a jeżeli chcesz zrobić jak Tobie mówili to przypadkiem nie sumuj tych dawek, a jak już musisz nawozić to zrób to już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 07.07.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Mam je 2 sezon ...niektore ladnie wystrzelily w gore inne sie poklanialy...Czy to przez nadmiar nawozu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 02.08.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Czy sadzic brabanta powinienem tylko na wiosne i jesieni ? Przeciez kupując je sa w doniczkach ukorzenione...Pora roku ma takie znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 02.08.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 ja sadziłem w zeszłym roku w pazdzierniku,a florowit sypałem w kwietniu,i fajnie rosna,teraz sypne w połowie sierpnia,a takie mam pytanie czy mozna podciac koncówki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 05.08.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 A czy te drzewka 1,5 m i które sa sprzedawane maja większe ryzyko ze sie nie przyjmą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jata 05.08.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ale zadajesz pytania robi! Kpisz, czy na serio?Ale proszę bardzo Brabanta niektórzy nie zalecają nawozić, bo za wysoko, a za chudo urośnie. A jak nawozisz, to długodziałającym nawozem raz wczesną wiosną, a innymi nawozami dwa razy na sezon, wczesną wiosną i wczesnym latem, kończymy nawożenie w sierpniu, bo późniejsze nawożenie z azotem może spowodwać, że pędy nie zdrewnieją przed zimą i zmarzną. Można jeszcze nawozić nawozem jesiennym bez azotu, ale dla baardzo wielu to przesada. Brabanty i inne roślny w doniczce można sadzić cały sezon, chyba że ziemia zmarznięta. Zatem można sadzić i latem przy plus 37 stopniach. A sadzonki 150 cm też się przyjmą, chyba, że mają małą bryłę korzeniową (podciętą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 05.08.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 a ja poprosze o wczesniejsze moje zapytanie,czy mozna podciac koncówki,ile,i kiedy,dzieki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 06.08.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) Brabanty można ciąć od wiosny do końca sierpnia. Poprzez cięcie rośliny zagęszczają się.Jezeli ma to być żywopłot to podcinaj tylko góre,przód i tył, boki mają rosnąc coby drzewka zaczęły się stykać ze sobą. Pytanie ile, ano 3/4 tegorocznych przyrostów.Ja tak robię i jest ok. Specjalnie nie patrzę gdzie jaki przyrost, tylko ciacham i już, jak mi pasuje. W Twoim przypadku gdy sadziłeś je na jesieni, to popatrz czy dobrze się przyjęły i czy mają przyrosty, jeżeli tak to przytnij delikatnie końcówki. Nie nawoziłabym na jesieni. One ledwo dają radę z przystosowanie się do nowych warunków. Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jata 06.08.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Dodam, że tu na forum (wyszukiwarka!) pisze się, że Brabanty wprost uwielbiają cięcie przynajmniej 2 razy do roku Nie cięte będą rzadkie i będą się "rozwalać". Więc do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 06.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Dziekuje,tak przyjeły sie fajnie rosna,maja takie zółte koncówki i boki,posypałem troche nawozu w kwietniu,florovit do iglaków, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WeraKruela 03.08.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Nawozu do iglaków na pewno należy używać jesienią albo wczesną wiosną. Dobrze dobrany nawóz to gwarancja tego, że nasze iglaki przetrwają zimę i nie wymarzną. Ja wszystkie nawozy do moich roślin, nie tylko do iglaków, zamawiam na stronie wogrodzie i tam można sobie poczytać o ich właściwościach. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez WeraKruela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkelh 26.10.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) Ja kiedyś kupowałam w jednym ze sklepów internetowych nawóz do iglaków. Nie pamiętam dokładnie, który bo zamówiłam dwa żeby wypróbować, z tego co pamiętam sklep ma całkiem spory wybór, sklep się nazywa chyba [spam] Edytowane 26 Października 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m0ster 17.11.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 No właśnie też w przyszłym roku będę zagosodarowywał plac iglakami. Cenne rady. Tylko jakich konkretnie nawozów używacie i w jakich proporcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jupiterek96 10.12.2016 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Możesz spróbować nawóz Activ Iglaki do krzewów iglastych. Pomaga on przede wszystkim utrzymać w dobrej kondycji igły, zapobiega ich brązowieniu. Tutaj masz więcej o tym nawozie [sPAM]. Wydaje mi się, że będzie dobry. W necie ma dużo pozytywnych opinii. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts