perm 16.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 ... Czy po ludzku? Zdecydowanie tak. Przynajmniej będę miał pocieszające wrażenie że wiem o czym piszecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.12.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Fakt , dowaliła Baba tym wykładem. Po Żarneckim nie odważę się poprawić, chociaż on zajął się analizą problemów SU-SY i przewidywaniem tego co może być konsekwencją odkrycia boskiej cząstki i zastosowania poprawek Higgsa oraz nowych metod detekcji i akceleracji. Wszystko to mogą być konkretne metody badawcze a nawet nowe technologie i urządzenia. Jak widać możliwości i nowe odkrycia kryją się wielkie. a tak po naszemu, po góralsku , to jesteśmy być może o krok od właściwej odpowiedzi na temat istoty materii, skąd się bierze masa i materia skoro jest ona taka dziurawa ( wokół teoretycznych jeszcze bozonów Higgsa gromadzą się chętnie inne cząstki obdarzone masą w układzie symetrycznym jest odwrotnie), co było na miliardowy ułamek przed WW, czy teoria Howkinga o bezprzyczynowości wszechświata ma sens, czy czas jako wymiar istniał przed Big Bang, gdzie się podziała materia po nim, czy jest sens i jaki czarnej materii i wiele innych. Być może szykują się inne rozpady i znalezienie cząstek nowych o nieznanych jeszcze właściwościach i zastosowaniu, odpowiedź, czy np faktycznie po 10 do potęgi 33 lat trzeba na rozpad protonu na proton do niego "symetryczny" usw.usw. jak mawiają Germanie. Podobnie jak wyobraźnię pobudziły szybsze (?) od światła neutrina, tak i bozony H dają pole do fantastycznych ale i praktycznych w zastosowaniu spekulacji a nawet wykorzystania.Choćby nawet taka bajeczna teleportacja PS mnie osobiście bardziej odpowiadają wykłady prof Kiełczewskiej. Są znacznie strawniejsze.. No i zanim skończyłem bazgrać swoje mundrości, to Baba już odpisała w formie jak zwykle eleganckiej i przystępnej. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.12.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Jak dla mnie za mało obrazków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 18.12.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 a czy można to wszystko przedstawić w formie pisma obrazkowego ?????wtedy............................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.12.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Można... To umowne znaki: Cyfry, relacje , kwantyfikatory... Droga do zrozumienia ich zestawu prowadzi przez algebry i grupy algebr... Zaczyna się prosto... element...ciało...relacja...działanie.... Potem jest ciekawiej. Przestrzeń...nad ciałem... Algebra... Tak to idzie... Zeszyty puchną tak jak i łeb od tych obrazków. Dawno od tego odpadłem a tu dość mocno odkurzono i wytrzepano mi umysł Nawet nie udaję, że zrozumiałem po pierwszym czytaniu więcej jak piąte przez dziesiąte... W moim wieku świata już zmieniał nie będę... Dobrze, że ten Niemiec co dziadziowi wszystko chował i Anglik, co herbatę mu wylewał trzymają się ode mnie z daleka! Dobrze jest jednak utwierdzić się w przekonaniach, że osądy osób i spraw jakie sobie dotąd wyrobiłem nie były tak do końca błędne. Puki co będę trzymał się tego, na czym się jakby nieco lepiej znam. A może w międzyczasie znajdą błąd w pomiarze czy założeniach i wyjaśnią jak chłop krowie na roli - to i ja co lepiej zrozumiem i teleporter se "tymi recami" niskobudżetowo zrobię w swojej ruderce... :lol: Adam M. Edytowane 22 Grudnia 2011 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.02.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No i błąd znaleziony. Kabelek nie stykał i wieści z GPS się niedokładnie odczytały. Światło nadal ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 23.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No i błąd znaleziony. Kabelek nie stykał i wieści z GPS się niedokładnie odczytały. Światło nadal ma się dobrze. eeeee czyli kicha... a miało być tak dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Spokojnie, jeszcze kabelek nie sprawdzony. Na razie jest tylko podejrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 24.02.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ano, poczekajmy . A kabelków jest ... naście tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 24.02.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 osiągnąłem prędkość nadświetlną....oświeciłem latarkę i była prędkość świetlna.ale jak pobiegłem z nią na przód, to już była prędkość nadświetlna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts