KrzysiekWoj 23.09.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam Ponieważ za niedługo czeka mnie ocieplenie fundamentu, ze względu na cenę styroduru, przyszła mi do głowy taka kombinacja.Na zaizolowaną ścianę fundamentową dać styropian (nawet nie aqua) np. 10 cm i na niego przykleić pianką 5cm styroduru. Styrodur odcinałby wilgośc od styropianu oraz uniemożliwiał przemarzanie, a więc pełniłby rolę ochronną oraz termoizolacyjną. Czy ktoś rozważał takie rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 23.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam Ponieważ za niedługo czeka mnie ocieplenie fundamentu, ze względu na cenę styroduru, przyszła mi do głowy taka kombinacja. Na zaizolowaną ścianę fundamentową dać styropian (nawet nie aqua) np. 10 cm i na niego przykleić pianką 5cm styroduru. Styrodur odcinałby wilgośc od styropianu oraz uniemożliwiał przemarzanie, a więc pełniłby rolę ochronną oraz termoizolacyjną. Czy ktoś rozważał takie rozwiązanie ? Tak ja chciałem tak dać ale ostatecznie dałem 2x8cm aqua, czy lepiej, nie wiem trochę taniej, Dałem tak dlatego że nie miałem gdzie kupić styroduru ryflowanego a styro aqua prawie każdy jest ryflowany, Na styro do wysokości ziemi chcę dać geowłókninę i po to są te ryfle, aby woda swobodnie spływała, ale jakoś nie jestem prekonany czy ten qaua wytrzyma 20 lat pod ziemią nie zmieniając właściwości, Tak czy inaczej wg mnie to całkiem dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts