Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej, lullaby!

O rany, jak dawno nie zaglądałam do Twojego dziennika!!! A tu już 12 stron! :p :)

Mi kompletnie nie po drodze na forum ostatnio, nawet mój dziennik stoi opuszczony :( 12 stron to może za 2 lata mi się uzbiera ;)

Nie wyświetlają mi się teraz zdjątka, które wkleiłaś, spojrzę sobie wieczorem w domu.

Z antresolą rzeczywiście spory zgryz, bo z jednej strony fajne uzupełnienie tej przestrzeni, z drugiej zasłaniacie widok wspaniałych przeszkleń :rolleyes: Też bym miała zgryz...

Trzymam kciuki za szybkie dokończenie projektu! I może nie powinnam Cię martwić, ale my projekt zamknęliśmy w połowie września, a wnoisek o PnB złożyłam 3 dni temu... ;) Dopiero dostałam całe opracowanie projektu budowlanego ;)

Do następnego, kochana!

Te Wasze kominki też fajne, tylko jeśli obudowane, to muszą sięgać aż do sufitu :)

Moni_ta, wyszło mi ponad 100 m2 przeszkleń... Na razie wysłałam prośbę o wycenę do trzech firm. Dla porównania Reynaers, Schuco i Ponzio. Szczegóły podam Ci w PW.

Zolwik, rendery się robią ;)

Aggula, jak miło Cię widzieć :) Podglądałam ostatnio Twoje postępy, ale Dziennik faktycznie milczał :( Mam nadzieję, że nadrobisz zaległości ;) No i życzę Ci, żebyś jak najszybciej dostała upragnione PnB :hug:

Cześć,

Mam kilka newsów :):

Po pierwsze zaczęły przychodzić wyceny naszych okien (według wstępnego projektu). Cenowego szoku właściwie nie przeżyłam - wszystkie oferty mniej lub bardziej oscylują wokół założonego przez nas budżetu. Biorąc pod uwagę fakt, że dobrane parametry w dotychczasowych wycenach są ponoć najlepsze z możliwych, nie jest najgorzej.

Problem pojawia się jednak ze względu na wysokość okien. Otóż we wszystkich oknach 3 m zaproponowano nam szprosy.... Nie widzę ich w tym projekcie :(

Czy ktoś ma pomysł jak z tego wybrnąć? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie uwagi i sugestie.

No i po drugie, etap naszego projektu koncepcyjnego dobiega końca :wiggle:

Edytowane przez lullaby

Dziękuję i cieszę się, że Wam się podoba :)

Mam nadzieję, że niebawem będę mogła pokazać Wam więcej.

Moni_ta, będzie kamień. Uznaliśmy, że łupek nie pasuje jednak do tego domu. Poza tym od początku chciałam granit.

Co do okien, wyceniałam firmę z polecenia Oliwki (zaproponowano mi profile Yawal) i drugą, również rekomendowaną (Reynaers). Pozostałe na razie bez odzewu.

Szczegóły napiszę Wam na prv.

Cześć emiranda, dziękuję i zapraszam :)

Mam jednak takie wrażenie, ze podobny gdzieś widziałam no może bez tego wystającego u góry, czy to ma byc przestrzen nad salonem czy to ma byc patio?:)

Wielkie przeszklenia wszelkiego rodzaju bardzo mi się podobają, pewno u Ciebie tak będzie.

:) Bardzo jestem ciekawa rzutów?

Edytowane przez emiranda

Tak myślałam, super projekt, bardzo mi się taka koncepcja podoba, a widziałam, że sie zastanawiałas nad pompa ciepła, czy dalej bierzesz taką ewentualnośc pod uwagę, czy zdecydowanie gaz. My tez bylismy przekonani do pompy, ale jak nam policzono ile to będzie kosztowac, to jednak gaz wyszedł taniej. (chociaż firma mojego męża pompy produkuje i moglismy liczyć na jakąś zniżkę. :)

A jak z przeszkleniami? Rozumiem, że profile aluminiowe?

Niecierpliwie czekam na pozostałe wizualizację :)

Edytowane przez emiranda