Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Emiranda, a ja mam prośbę

Bardzo podoba mi się ogród Twojej siostry. Te płyty są świetne (co to jest) i jak mają wykończony podjazd do garażu?

I jeszcze jedno pytanie - kto robił tę bilioteczkę którą widać zarówno na filmie jak i na zdjęciach

Koniec pytań ;)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale chyba nie wszystkie okna będą otwierane, część będzie zrobiona jako witryny, tak myślę, ale zdaje się, że niepotzrebnie się wypowiadam, bo nie mialam z takim czymś do czynienia, a jakie Ty masz szerokie?

Łącznie z częścią zachodzącą na połać dachu - 4210. Zachodzenie na połać oznacza niestety dodatkowe odwodnienie. Szerokość 3 metrowe odcinki. Oczywiście, że okno nie będzie otwierane. Moje jest fasadą nie witryną. Witryny mają kłopoty z odwodnieniem.

Przesuwne - tak, ale nie otwierane.

Konstrukcja musi być mocna, żeby nie ulegała odkształceniom.

Edytowane przez Nefer

Nefer, przebrnęłam przez kilka pierwszych i ostatnich stron Twojego Dziennika, ale nie mogłam znaleźć żadnych zdjęć Twojego domu :( Czy mogłabyś przybliżyć mi stronę, na której mam go szukać lub wkleić jakieś zdjęcie u mnie? :)

No i chętnie przyjmę namiary okienne od wszystkich właścicieli dużych aluminiowych przeszkleń :yes:

Ja mam tylko jedno duże okno fasadowe. A zdjęcia znajdziesz w linku w stopce :) Taaaaaaaa mój dziennik jest dłuuugi :):)

tu z okresu montażu :

http://lh3.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/SZtj7YXikBI/AAAAAAAABbw/jrnZB2zBxm8/s640/IMG_0554.JPG

z zewnątrz mam tylko nocne :

http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/TFiHA8iGDNI/AAAAAAAAJ7I/s0I9utPWqrs/s640/IMG_2286.JPG

A kontakt : Aprel - Krzysztof Wycech http://www.aprel.pl/

Emiranda, a ja mam prośbę

Bardzo podoba mi się ogród Twojej siostry. Te płyty są świetne (co to jest) i jak mają wykończony podjazd do garażu?

I jeszcze jedno pytanie - kto robił tę bilioteczkę którą widać zarówno na filmie jak i na zdjęciach

Koniec pytań ;)

Jak wróci to sie spytam, bo na razie gdzieś daleko jest. Jeśli sie nie mylę te plyty to łupek jest, zauważ, że wszystko jest pod kontem prostym, podjazd do garażu , był w kamyczkach, ale zmieniali bo to nie zdało egzaminu, nie zwróciłam uwagi na co? biblioteczke robił stolarz jak myślę, http://www.emoty-gg.eu/mini/328.gif przy okazji podam Ci namiary na prv.

Koniec pytań, pls

Koktajl, a ja wciąż jestem ciekawa Twojego domu :)

W takim razie zapraszam na Górny Śląsk:D (przepraszam niestety nie wiem skad jestes jesli z Śląska to masz niedaleko ale cos mi sie wydawało ze okolice W-wy?;)Mam wizualizacje zewnatrz domu ale powiem szczerze ze sa gorzej niz przecietne (nie to co Moni_ta;)) wiec nie ma co nawet pokazywac. Ogólnie dom jest w ksztalcie litery L, czesciowo pietrowy czesciowo parterowy (czesc z garazem, pralnia i kotlownia jest parterowa) czyli dosc zwarta bryla (nie tak jak Anula- rozczlonkowana;)). Tak naprawde nie ma jeszcze czego pokazywac bo dom jest w stanie surowym, bez okien-dach zalany betonem ale bedziemy go ocieplac i dawac membrane dopiero teraz. Aaaa no i we wtorek skonczyli nam odwierty pod pompe ciepla (robili cala srode, czwartek, piatek, sobote, 6 godzin w niedziele w takie mrozy po 12 godzin dziennie i spali w przyczepie kempingowej na naszej dzialce!!!i mieli jeszcze swojego toi toi.....;D masakra jednym słowem ale firma wporzadku, solidna do wszystkiego przygotowana wiec moge dac namiary na priv-robia w calej Polsce) Ogolnie dom ma byc nowoczesny-chce beton wiec juz pytam na roznych watkach zero odpowiedzi wiec moze tu sie uzewnetrznie?:D-mam juz cene, mam wykonawce ale mam tez watpliwosci co bedzie jak mi sie on znudzi?15 cm betonu nie latwo skuc a jak za 10-15 lat bede chciala cos na niego polozyc to co wtedy jak on bedzie wylany rowno z oknami?cholera mam taka zagwozdke ze masakra tym bardziej ze juz wszystko jest pod niego przygotowane. Moze mi ktos doradzi? Schody beda stalowe-industrialne, kominek obity blacha (tak planuje ;)) duzo jasnego drewna, biel i szarosc tak ogolnie a meble polaczenie nowoczesnych form z latami 60 tymi. Tak mi sie marzy a co z tego wyniknie to sie okaze;-) Mam wizki wnetrz (meble po czesci przypadkowe)- jesli chcesz to moge wyslac na priv bo nie bede ci watku zasmiecac;)

natomiast co do okien siostry martahp-ja bym zrobila troche wezsze te naswietla ale mimo wszystko sa imponujace-szczegolnie ten ogromny HS w czesci jadalnianej-jestem zachwycona-szkoda ze nie dali zaluzji fasadowych zamiast rolet ;)

Edytowane przez koktajl

Tak, tak, ja też nie jestem zwolenniczką rolet, ale ten dom był budowany ok.8 lat temu. Ja uwielbiam np. drewniane przesuwne ekrany zewnętrzne, co teraz nikogo nie dziwi. Teraz! Wtedy nikt chyba nawet o takim rozwiązaniu nie pomyslał.

A zdjęcie z jadalnią to już inny dom, choć okna podobne;)

Edytowane przez martahp

tylko właśnie ja chce tylko beton na podłogi- 100m2 wystarczyłoby mi nie dawałabym juz na scianach czy gdzie indziej- widzialam juz własnie beton wylany przez mojego ewentualnego wykonawce-podobalo mi sie. natomiast co do zdjec-chcialam wyslac (jak dodac załacznik) albo tu wstawic (wyczytalam ze musze miec link do nich czyli musza byc w necie) ale nie mam bladego pojecia jak to zrobic? moze ktos mi wytlumaczy jak dodac zalacznik jesli nie mam ich umieszczonych w necie?

Niestety architekta nie polecę.

Lullaby, Ty nie lubisz betonu?

Masz juz pomysł na drzwi? Podobne pytanie zadałam u Moni ta, bo jestem bardzo ciekawa, na co się zdecydujecie. Dopingowałam Anulę przy wyborze drzwi 3/4, ale rzeczywiście okazało się to niewykonalne w naszym klimacie. Szkoda! Choc drzwi Anuli są i tak spektakularne. A Ty co planujesz?

Edytowane przez martahp

Jestem raczej ciekawa, kto 10 lat temu projektował już takie bryły.

Nie lubię betonu na elewacji. Przy mojej przeważającej bieli wyglądał blado i brudno. Być może we wnętrzach i z ciemną bryłą komponowałby się ciekawie.

Nie pamiętam jakie drzwi ma Anula. Chciałabym coś takiego jak na inspiracji, którą wrzuciłam. Tylko nikt nie wie, co to jest :(

Oświećcie mnie, co nazywacie drzwiami 3/4? :confused:

Koktajl, działasz? ;)

Drzwi takie są umocowane" na szerokości 3/4, np.

http://www.urbanfront.co.uk/gallery/6

Poszukam jeszcze ładniejszych...

Pytałam o beton, bo ...ja nie lubię.I wszystkich to dziwi, bo uwielbiam nowoczesne, minimalistyczne wnętrza. A na dodatek jeszcze mniej podoba mi się żywica. :eek:

No niestety tak mam - za to granit i deski mniam:wiggle:

Edytowane przez martahp