lullaby 16.02.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dziewczyny, zbadałam temat drzwi Hostal osobiście. Rozmawiałam z samym ich projektantem Drzwi na stronie H. są jedną z trzech ich realizacji (swoją drogą nie znalazłam dokładnie takich w galerii Urban Front), więcej zdjęć nie ma, ponieważ inwestorzy nie wyrazili zgody na ich publikację. Teoretycznie, tak jak pisała Aggula, wykonują je z drewna egzotycznego, ale te ze zdjęcia akurat mają 160 cm szerokości i są wykonane ze "specjalnych płyt imitujących drewno sprowadzanych z Hiszpanii". Koszt potwierdzam, 14 tys. Plus montaż i dojazd, jeśli nie w okolicy. Kwestię izolacji progu też poruszyłam Projektant nie ukrywał, że były z tym problemy, ale zastosowano specjalne dwustronne uszczelki dociskające. Czas realizacji zamówienia 3 miesiące. Marta, na stronie U.F. w bieżącej ofercie są jedne drzwi, przy których podany jest koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 16.02.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 w takim razie będziesz się na nie decydować? napisz jak duży otwór ty będziesz mieć. baaardzo podobają mi się te drzwi i nawet jak piszesz byloby wyjscie z tym progiem tylko ta kasa- nie wiem czy mi są az tak bardzo potrzebne do szcześcia, i niech tak mi sie cos z nimi stanie- na serwis to chyba musialabym wieki czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.02.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Koktajl, wg projektu mam otwór 1.65 x 3. A na takie drzwi zdecydowałam się jak je tylko zobaczyłam, jak na wiele innych wynalazków zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.02.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pozostając w temacie cudeniek: http://blog.comfoline.pl/index.php/2011/03/okap-gutmann-futura-jak-rollys-royce-bo-robiony-recznie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 16.02.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Pozostając w temacie cudeniek: http://blog.comfoline.pl/index.php/2011/03/okap-gutmann-futura-jak-rollys-royce-bo-robiony-recznie/ ło matko kobieto !! powinnyśmy się kontaktować telepatycznie!! ja już dawno temu wynalazłam ten okap!! masz 40tys na zbyciu? jesli tak to wyslij do mnie chetnie sobie zakupie ten okap:D wysłałam Ci na email dokładne informacje:d poczytaj sobie;) Edytowane 16 Lutego 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 16.02.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Fajny, ale chyba bym nie wydała tyle na okap, nawet gdybym mogła . Ale drzwi to juz inny temat. Być może się mylę, ale byłam przekoznana, że widziałam to zdjęcie drzwi na str. U f. Dawno temu. Jednak najwazniejsze, ze takie drzwi można jednak zrobic w Polsce Lullaby, jakie masz jeszcze pomysły? Jaką kolorystykę planujesz w domu? Biel, szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.02.2012 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kochana, pomysłów to ja mam wiele, oj wiele Okapu Gutmann Futura pewnie mieć nie będę, ale Koktajl wynalazła jego równie uroczy (przynajmniej na zdjęciach ) substytut Elica Adagio, bardziej przystępny cenowo Mój mąż twierdzi, że widzieliśmy Elicę w realu i jeśli się nie myli, wyglądała bardzo fajnie. Ma ponoć mniejszą wydajność niż Gutmann, ale to akurat mi, nie-gospodyni, nie przeszkadza Swoją drogą Marta, faktycznie powinnaś wymienić spostrzeżenia z moim M. On też twierdzi, że zamiast wypasionego okapu wolałby wypasione drzwi Z ciekawostek, prawdopodobnie zdecydujemy się na kominek Gyrofocus Co prawda to jeszcze NIE TEN etap, żebym myślała o urządzaniu wnętrz i na pewno wiele w moim postrzeganiu się zmieni, ale mogę powiedzieć, czego nienawidzę i czego na pewno u mnie nie będzie Nie lubię wszelkiego rodzaju łamaczy i dekorów. Kolorowych wstawek w jasne, stonowane wnętrza. Uważam, że zaburza to cały porządek i spójność. Turkusowym żaluzjom i turkusowym krzesłom w białej kuchni mówię stanowcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 16.02.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Ja też mówię nie, ja też!!! Chociaż czasami mnie korci i "włożę" w moje szaro/biało/mdłe mieszkanie jakiś mocniejszy akcent kolorystyczny (to te "łamacze?") i szybko zaczyna mnie to uwierać. Jednak zdarza się, ze u kogoś mi się to podoba. Ale jest jeden wyjatek, który zupełnie mi nie przeszkadza. Kolorowe obrazy. Chociaż kocham też (przede wszystkim) monochromatyczne grafiki. Nawet nie wiesz, jak sie cieszę z tego kominka. Zupełnie, jakby miał zawisnąć w moim, a nie Twoim salonie. Jak to nie ten etap w urządzaniu wnętrz? Coraz więcej osób przed wylaniem fundamentów ma już opracowane koncepcje wnętrz i często dokonuje małych korekt typu przesunięcie o kilka cm ściany, bo nie zmieści się jakaś szafka (kuchnia), wymarzona półka itp. Naprawdę! Daje mi to poczucie, że może nie jestem tak do końca nienormalna, skoro budowa dopiero w planach, a ja mam wybrane kontakty i spłuczkę wc i wannę (sic!) P.S. Wybaczcie brak "ogonków" i innych znaków przy literach. Czasami shift nie działa i juz nie mam siły poprawiać. A razi mnie to niemiłosiernie. Edytowane 16 Lutego 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 17.02.2012 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 A o grzejnikach już myslałaś? http://www.britexradiators.com/index.php?a=opis&k=159&id=343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.02.2012 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Uwielbiam obrazy! Jedna ściana w salonie ma już przeznaczenie właśnie pod nie Z tego też powodu, najwłaściwszy będzie chyba wiszący kominek Nie zabierze niepotrzebnego miejsca, a do naszego wysokiego salonu naprawdę będzie pasował Ogólnie lubię biel. Ale też jasne drewno, stal. Ostatnio coraz bardziej podoba mi się stal w kuchni... Uważam, że piękne kuchnie ma bulthaup.com. Przekonuję się też do drewna na suficie salonu Myślę, że przy jasnej kamiennej podłodze i z tym focusem może to wyglądać całkiem ciekawie. W kwestii projektu wnętrz, mój mąż niestety jest niereformowalny Początkowo wyznawał zasadę, że musi stanąć w pomieszczeniach i zadecydować, co mu się będzie w danym miejscu podobało. Ja mam trochę większe wyobrażenie przestrzenne, a jedyne, czego się obawiam, to to, że przez ponad rok może zmienić mi się gust Ostatecznie doszliśmy do wniosku, że będziemy robić projekt wnętrz na etapie SSO. Poza tym uważam, że mamy bardzo przemyślany projekt domu. Tym samym mam nadzieję, że wielkich zmian nie będę musiała wprowadzać No dobra, to pochwal się tą wanną i kontaktami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 17.02.2012 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Kontakty to nic specjalnego, chciałabym jak najmniej widoczne (Berker). A wanna będzie taka. Koniec i kropka! http://www.stoneforest.com/kitchen-bath/products/view/129# Zupełnie nie pojmuję Twojego braku zainteresowania moja spłuczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.02.2012 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Zupełnie nie pojmuję Twojego braku zainteresowania moja spłuczką Przepraszam Wanna mniamm Kusisz, oj kusisz P.S. Próbowałaś z klawiszem Alt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 17.02.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Kontakty to nic specjalnego, chciałabym jak najmniej widoczne (Berker). A wanna będzie taka. Koniec i kropka! http://www.stoneforest.com/kitchen-bath/products/view/129# Zupełnie nie pojmuję Twojego braku zainteresowania moja spłuczką mam nadzieję marta że zdajesz sobie sprawe tylko ile ta wanna wazy hahaha i chyba nie zamierarz jej mieć na pietrze? musialbys niezle nawalic betonu na strop zeby ja utrzymal;) ma około pół tony-no chyba ze bedzie na parterze;) tak swoja droga to piekne te wanny sa, mnie chyba najbardziej podobaja się limestone -wapień. Pytalam sie ludzi ktorzy nimi handluja czy one w ogole nadaj sie do uzytku (szczegolnie wlasnie z wapienia czy carrary) i powiedzieli mi o dziwo ze tak hahaha;) głownie sprzedaja sie do luksusowych hoteli. jedyne co to nie wyobrazam sobie jej mycia- mnie tylko pasuje do niej stojaca bateria najlepiej bez zadnych kurków czy mieszaczy a co dopiero ze sluchawka- wiec zostaje chyba tylko polewanie jej wiaderkiem bleeee najgorsze w urządzaniu wnetrz według mnie sa kompromisy- naogladam sie swietnych inspiracji, potem dowiaduje sie ile to kosztuje i cala euforia uchodzi i zostaje kombinowanie jak kon pod górke... Edytowane 17 Lutego 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 17.02.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Koktajl, ja to wszystko wiem, dom planuję parterowy, ale nawet tam trzeba wykonać specjalne wzmocnienia. Wanna w zalezności od rodzaju kamienia i wielkości moze ważyc od 0,5 do 1 tony. Wiekszy problem to jej montaż - dlatego łazienki nie planuje w srodku bryły domu, tylko ze ściana szczytową. Chciałabym marmurową, własnie carrara albo mnie użylony włoski marmur. A myje sie taką wannę normalnymi srodkami w płynie (nie mleczko typu cif, bo zarysuje powierzchnię). No i oczywiście bateria wolnostojąca , chyba są takie ze słuchawką prysznicową. Tak więc temat zgłębiony, może w przyszłości marzenie się ziśći :wiggle:To jedno, bo reszta to na pewno będą kompromisy P.S. No dobra, o Alt chodziło . Shift jest ok! Edytowane 17 Lutego 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 17.02.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Koktajl, ja to wszystko wiem, dom planuję parterowy, ale nawet tam trzeba wykonać specjalne wzmocnienia. Wanna w zalezności od rodzaju kamienia i wielkości moze ważyc od 0,5 do 1 tony. Wiekszy problem to jej montaż - dlatego łazienki nie planuje w srodku bryły domu, tylko ze ściana szczytową. Chciałabym marmurową, własnie carrara albo mnie użylony włoski marmur. A myje sie taką wannę normalnymi srodkami w płynie (nie mleczko typu cif, bo zarysuje powierzchnię). No i oczywiście bateria wolnostojąca , chyba są takie ze słuchawką prysznicową. Tak więc temat zgłębiony, może w przyszłości marzenie się ziśći :wiggle:To jedno, bo reszta to na pewno będą kompromisy P.S. No dobra, o Alt chodziło . Shift jest ok! w takim razie muszę zobaczyć efekt końcowy!! ja na żywo widziałam właśnie ta z wapienia i była piekna.. a moze do tego jakaś umywalka pasująca? tylko jakie będą podłogi? kamień o delikatnym wzorze? drewno? bo jakos płytek nawet w duzym formacie sobie nie wyobrazam.. szczegolnie ta carrara-piekna ale dosc trudna do zestawienia z innymi materialami uzywanymi w lazienkach. napisz czy masz juz koncepcje dla calej lazienki:) lullaby chyba sie nie pogniewasz? Edytowane 17 Lutego 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.02.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Oczywiście, że nie mam nic przeciwko Wręcz zachęcam do wrzucania wszystkiego, co piękne Szczególnie teraz, kiedy jeszcze żyję nadzieją na realizację większości marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 19.02.2012 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Mam koncepcję, mam - podłoga i fragmenty ścian chciałabym z gładkiego białego marmuru. Nie płytki, tylko duze płyty łączone bezfugowo. Myslałam o umywalkach z carrary - takich miseczkach pasujących do wanny, ale są juz tak często spotykane, ze chyba mi się juz opatrzyły. Zobaczymy, co będzie w przyszłosci, bo ta łazienka nie powstanie w najblizszym czasie (najpierw musi powstać dom:rolleyes:) . Ale jak wszystko dojdzie do skutku, pochwalę się - obiecuję!!!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dior 19.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) witam w wątku, przycupnę tu, bo wiele cenych informacji i inspiracji do mojego projektu jest. Tez parterowka, też patio i też kominek dwustronny:) http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabina-nowa/rzuty.html cos minie idzie z wklejaniem zdjechttp://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabina-nowa/rzuty.html Edytowane 19 Lutego 2012 przez dior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.02.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Kominek boski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.02.2012 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Kominek boski:) Na razie ma pierwsze miejsce na liście must have & can have" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts