anula05 20.02.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Szczesciara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 20.02.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Widzieliście już piekny, przestrzenny dom, zamieszczony na stronach muratora? http://muratordom.pl/wnetrza/projekty-i-aranzacje/piekny-dom-w-ktorym-scianki-dzialowe-wlasciwie-nie-istnieja-galeria,74_8690.html?&photo=27264#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.02.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) witam w wątku, przycupnę tu, bo wiele cenych informacji i inspiracji do mojego projektu jest. Tez parterowka, też patio i też kominek dwustronny:) http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabina-nowa/rzuty.html cos minie idzie z wklejaniem zdjec http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabina-nowa/rzuty.html według mnie bardzo fajnie rozwiazany uklad pomieszczen- aczkolwiek znalazlam jeden minusik;) a mianowicie maly kibelek zaraz kolo wyjscia i w dodatku z okienkiem - w obecnym domu tak wlasnie mam i uwazam to za bardzo krepujace- mimo ze okno jest zamkniete;) ale moze ja jakas zwichrowana jestem:) sporo miejsca tez tracisz na korytarzach- no ale niestety cos za cos:) ( mądrzę sie ale bynajmniej u mnie nie jest lepiej... Edytowane 20 Lutego 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.02.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Widzieliście już piekny, przestrzenny dom, zamieszczony na stronach muratora? http://muratordom.pl/wnetrza/projekty-i-aranzacje/piekny-dom-w-ktorym-scianki-dzialowe-wlasciwie-nie-istnieja-galeria,74_8690.html?&photo=27264#gallery fajny, widac ze poswiecono duzo czasu aby zgrac wszystkie szczegoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 20.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A dla mnie co innego jest największym mankamentem w domu Diora (jesli chodzi o projekt wnętrz). W domu o sporym przecież metrażu zabrakło pralni (zrezygnowałabym z jednej łazienki na jej rzecz) i pomieszczenia gospodarczego na wszelkie graty typu narty, fotele ogrodowe, rowery, kosiarkę itd. W garażu wszytkiego nie upchniecie, chyba, że będzie trochę miejsca w kotłowni. Czasami przy mniejszym metrażu domu inwestorzy planują wręcz dobudowę oddzielnej "graciarni", bo tego naprawdę sporo się zbiera. Wiele osób na forum podkresla tę kwestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 zazwyczaj tak bywa że jesli ludzie budują dom po raz pierwszy to jeszcze sami do końca nie wiedzą czego tak naprawdę potrzebują- pół biedy jeśli wcześniej mieszkali w domu to mniej więcej domyslają sie ze potrzebuja miejsca na kosiarki, sprzęt ogrodniczy, meble ogrodowe, miejsce na opał (jesli jest paliwo stale- niektore domy maja kotlownie wielkosci 5m2 a tak naparawde ilu ludzi ma ogrzewanie na gaz z sieci?) ale Ci co mieszkali na blokach to skad maja to wiedziec skoro nigdy im to nie bylo do niczego potrzebne. zreszta wiekszosc ludzi ktora wypowiada sie na forum i narzeka na brak miejsca do skladowania czegokolwiek to wlasnie ludzie ktorzy juz zdazyli wybudowac;) Dior musialaby sie zatem wypowiedziec czy to ze jest malo schowków bylo dzialaniem celowym (np i tak musza dobudowac altanke w ogrodzie) czy po prostu jeszcze tego nie wie;D ale uważam tak jak ty- zrobic z jednej lazienki pralnie i najlepiej wlasnie z tego kibelka kolo wejscia:) natychmiastowe rozwiązanie problemu i dla Ciebie i dla mnie-nie wiadomo natomiast czy dla Dior tez;) a tak z innej beczki-dawno nie widzialam domu ktory odpowiadalby mi tak jak ten w 300% dla mnie poprosze o taki sam!http://freshome.com/2012/02/20/spectacular-home-in-mexico-opening-up-towards-the-ocean-casa-almare/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.02.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) O tak! Pokazujcie mi więcej takich perełek, naoglądam się, a potem zamknę w sobie i już Wam niczego nie pokażę :lol2: Opowiadałam Wam już dowcip dnia? Dostałam wycenę okien Schuco. (...) Służę namiarem, jacyś chętni? P.S. A Dior ma już chyba swój wątek Edytowane 23 Marca 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 20.02.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ale uważam tak jak ty- zrobic z jednej lazienki pralnie i najlepiej wlasnie z tego kibelka kolo wejscia:) natychmiastowe rozwiązanie problemu i dla Ciebie i dla mnie-nie wiadomo natomiast czy dla Dior tez;) No to rozwiązałysmy swoje problemy w nieswoim domu. :lol2: ...ale wszystko przecież w dobrej wierze. Ja naczytałam się wpisów w wątku "czego nie zrobilibyscie ..." i stąd jestem taka mądra. Ale w projekcie "swego" domu mam małą kotłownię, a nie mam graciarni (będzie obok domu, schowana). Nie przewiduję tez garażu bo mam inne priorytety. Lullaby, bierzv te okna bez zastanowienia, przecież cena promocyjna . Kolejna perełka - moim zdaniem. Marzę o takich podłogach od dawna. Tylko, Lullaby, nie zamykaj się w sobie! http://www.domynowoczesne.eu/lofty-z-minimalistycznym-wystrojem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 21.02.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 O tak! Pokazujcie mi więcej takich perełek, naoglądam się, a potem zamknę w sobie i już Wam niczego nie pokażę :lol2: Opowiadałam Wam już dowcip dnia? Dostałam wycenę okien Schuco. Bagatela 270 tysięcy. Służę namiarem, jacyś chętni? P.S. A Dior ma już chyba swój wątek Kochana Twoj domek przycmi te wszystkie ktore wszyscy tu pokazuja Okna w fajnej cenie czy one ze zlota beda? Z uchwytami zdobionym diamentami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 21.02.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Lullaby okna w promocyjnej cenie - bierz bo jutro będzie drożej Chyba zwariowali!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 21.02.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dziewczyny, zaraz zamawiam. Jeszcze się tylko upewnię, że cena zawiera SSO Hehe no wlasnie: promocja nazywa sie pewnie "kup okna a otrzymasz dom w stanie surowym gratis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 21.02.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) No niestety chyba nie do końca:( otrzymałam pierwszą wycenę SSO i lekko jestem zdziwiona... a z miłych rzeczy architekci znaleźli biały łupek - na taras - na zdjęciach wygląda super.Chyba zamówię próbki, aby zobaczyć co się z tym dzieje. Edytowane 21 Lutego 2012 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tak duże okna muszą byc aluminiowe, a to nie tani biznes, więc nie ma się co cena tak podniecac. Schuco jest drogie, ale inne firmy tez drogo sobie licza za okna aluminiowe. Jeżeli sie zaprojektowało taki piekny dom, to trzeba sie liczyć z kosztami, to nie sa małe sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.02.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Kolejna perełka - moim zdaniem. Marzę o takich podłogach od dawna. Tylko, Lullaby, nie zamykaj się w sobie! http://www.domynowoczesne.eu/lofty-z-minimalistycznym-wystrojem/ ja tez takie chce do pokoi na piętrze!! czy ktos mi może powiedziec co to za drewno? bo jesion tak nie wyglada a dąb jest troszke ciemniejszy- no chyba ze światlo przeklamuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.02.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Moni, jestem bardzo ciekawa, wyślesz PW? I pokaż koniecznie ten cudny łupek! Emirando, nikt się nie podnieca Największe emocje targają zazwyczaj tymi, którzy mają najmniejszą wiedzę w temacie. A ja już o cenach okien, moich okien, trochę wiem. I uważam, że 270 tys. netto to dużo. Tyle w temacie Przyłączam się do pytania Koktajl o drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 21.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Karola PV poszedł, na oglądanie łupka zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.02.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Myślę, że te deski to jest klon. W wolnej chwili napiszę więcej, bo przerabiałam ten temat dogłębnie. ...niezłe zebranie włascicielek pięknych, nowoczesnych domów u Lullaby: Moni_ta, Polina no i oczywiście gospodyni. Zajrzy jeszcze Anula i będzie zjazd Edytowane 21 Lutego 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.02.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Anula zaglada:)Moje okna co niektorzy wyceniali podobnie, a kosztowaly duuizo mniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.02.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ile m2 masz tych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erniej 21.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Broń Boże nie bierz tych okienek za 27 patyków! Znam bardziej ekskluzywne miejsce, gdzie sobie je kupisz za 40! (to z takiego dowcipu o nowych ruskich sprzed 15 lat- nie wiem czy dalej śmieszne/zrozumiałe) Urabiam temat okien od dłuższego czasu i właśnie jestem na końcówce pertraktacji. Trudne okna w tym jedno przeszklenie 8,6 metra. Zamierzam zamknąć ten temat z końcem lutego i podstemplować umowę. Od razu napiszę jakie firmy warto pytać o wycenę bo czują temat. Jeśli Ci się spieszy, to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts