martahp 02.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 No włąśnie, czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.03.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Moje Drogie, nic się u mnie nie dzieje, więc nie mam o czym pisać. Rzuciłam się w wir pracy, czekam na "podsumowujące" spotkanie z architektem (najbliższy tydzień?) i ogólnie nuda. Chyba, że badania geotechniczne gruntu są ciekawe, to były w najbardziej pochmurny z pochmurnych czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 05.03.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Lullaby !Toż to jawna dyskryminacja !!!Tylko dziewczyną odpowiadasz. My mężczyźni piszemy w temacie wyłącznie jak mamy coś do powiedzenia, ale obserwujemy i czytamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 05.03.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Czyli dziewczyny piszą wtedy, gdy nie mają nic do powiedzenia, tak?:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 05.03.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Coś Ty ! Nie dopuszczam takiej myśli . Gdzieżbym śmiał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 05.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Drodzy ! Ja dzisiaj jestem w bardzo dobrym humorze . Projekt kontraktu poszedł do podpisu, bez uwag. Więc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 08.03.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Cześć Wszystkim, Dziś oficjalnie zamknęliśmy projekt koncepcyjny Dom ostatecznie będzie miał powierzchnię 175 m2 netto. Ku naszemu zaskoczeniu uzyskaliśmy od architekta informację, że projekt konstrukcyjny będzie gotowy najpóźniej w pierwszym tygodniu kwietnia To bardzo dobra wiadomość, ponieważ umożliwi nam wcześniejsze złożenie dokumentów do PnB i miejmy nadzieję, jego rychłe otrzymanie... Tym sposobem zaczniemy budowę być może już na początku wakacji, a nie jesienią, jak zakładaliśmy w najlepszym scenariuszu. Będziemy starali się postawić w tym roku przynajmniej stan surowy otwarty. Teraz pozostają jedynie decyzje, z czego będziemy budować (prawdopodobnie Silka), jaki rodzaj ogrzewania podłogowego wybrać (kto z Was powie mi więcej o ogrzewaniu kanałowym?), co zastosować na tarasach (deski czy płyty kamienne), czy robić rekuperację, itp. Że już nie wspomnę o dylemacie nr 1, gdzie znaleźć solidnych i niedrogich wykonawców SSO, dachu (!) i dylemacie nr 2, kiedy robić projekt wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 właśnie gdzieś doczytałam że ogrzewanie kanałowe nadaje sie najlepiej do systemu wysokotemperaturowego a do tego gaz czy pompa ciepła się nie zaliczają. chyba jednak nie ominie Cie rozmowa z fachowcem od ogrzewania ( miejsce na grzejniki robi sie juz na etapie fundamentów wiec musisz byc juz teraz na nie zdecydowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 08.03.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 eeee no to prosze prosze ... zakonczymy ten rok na takim samym etapie gratulacje !!!!!!! Ogrzewanie kanalowe czyli inaczej grzejniki konwektorowe ja bede miec Tak , juz na etapie fundamentow sa wazne bo trzeba je dobrze zaizolowac , ale przy ogrzewaniu gazowym jak i przy pompie ciepla moga byc. Sa roznej mocy . Nalezy je dobrac ze wzgledu na wielkosc pomieszczenia, obecnosci okien, innych "urzadzen " grzewczych itd... jest to droga sprawa niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 08.03.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Oliwka, ale będziesz mieć też podłogówkę czy tylko te grzejniki konwektorowe? Czy architekci zaproponowali Wam takie rozwiązanie ze względu na ilość przeszkleń, czy są jakieś inne przesłanki? Napiszesz mi PW na jaką firmę się zdecydowaliście i mniej więcej koszt takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 08.03.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Super super!!! Jak ruszysz z budowa to nas szybko przegonisz :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 09.03.2012 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Polina , a co Ty tu robisz ????? Juz do siebie wizualki wklejac !!!! Przeciez my tu wszystkie czekamy Lullaby o grzejnikach napisze Ci maila , ale jutro , dzis juz ide lulu ....... a tak w ogole to Najlepszego dziewuszki z okazji naszego Swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 09.03.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witaj lullaby, zaglądam do Ciebie od czsu do czasu A myslałas o takim ogrzewaniu? http://www.polskikomfort.pl/ http://www.widstudio.info/2009/02/27/inne-ogrzewanie-czii-ogrzewanie-nadmuchowe/ Ja będę miała takie ogrzewanie, ale inna firma będzie wykonawcą. To prawda,że na etapie projektu trzeba już o tym pomyśleć...ale nic straconego, to jest najlepszy moment, bo masz zamknięty projekt koncepcyjny i na tym etapie mozna wszystko zaczynać z ogrzewaniem. Moi już nad tym pracują Możesz wysłać zapytanie do PK i dzwonić,dzwonić....do skutku, bo nie odpisują,wiem jak jest, nie biorą wszystkich na poważnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 09.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Polski Komfort robił u Edyty M, jeżeli bedziesz miała pytania napewno Ci odpowie. Ma to w małym paluszku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.03.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Cześć Anawii, miło Cię widzieć Wiem, że będziesz miała ogrzewanie nadmuchowe Ja się jedynie zastanawiam, czy w ogóle jest mi potrzebny dodatkowy rodzaj ogrzewania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 09.03.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Niedawno czytałem o połączeniu w jeden system GWC, WM, rekuperatora, solarów, pieca na olej opałowy z ogrzewaniem ciepłym powietrzem. Ponoć taki system sprawdził się doskonale.Autorem i inwestorem był doktorant z Łódzkiej uczelni.System w roku, zima 2010/11 sprawdził się doskonale i z wyliczeń autora był bardzo tani w eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 09.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Kiedy moge na kawe wpasc , zasiade z Toba na tym patio? Ulalalalalalala cudeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.03.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Krzysztof, ja mam gaz ziemny. Oliwcia, zawsze będziesz mile widzianym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 09.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Grzejniki kanałowe mogą być też płytkie, nawet 9cm. Moje będą jedynie pod wielkimi oknami wspomagać podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 09.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Lullaby ! Pamiętałem o gazie.W Twojej sytuacji zrezygnowałbym z solarów i zastosował podgrzewacz powietrza na gaz ziemny. Takie też istnieją na rynku.Pozostałe elementy systemu j/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts