lullaby 06.04.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Od zakupu działek mamy podobne tempo, oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 06.04.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Karola jaki masz harmonogram prac? Czy chcesz zamknąć cała budowę w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.04.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Moniu, to mi się na pewno nie uda Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 06.04.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Karola z doświadczenia budowy pierwszego domu wiem, ze zostawienie SSO na zimę jest lepszym rozwiązaniem. Coraz poważniej również rozważam tę wersję u siebie:) Aczkolwiek z drugiej strony chciałabym szybko mieć wszystko gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.04.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 No właśnie. Ja też należę do tych mniej cierpliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 06.04.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 nowy Avatar ! ładny Z drugiej strony wolę poczekać i mieć pewność ,ze z oknami nic się nie stanie oraz że ściany nie popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.04.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 A widzisz coś na nim? Bo ja nie Chyba przywrócę kota A jak Twój projekt, Moni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 06.04.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziewczyny !To nie tylko osiadanie, ale i pewne procesy chemiczno fizyczne zachodzące w czasie schnięcia itd.Ponadto jest ta chwila wytchnienia, pomyślenia, zaplanowania, dla inwestora.Napewno lepiej zostawić SSO na zimę. Szczęśliwych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.04.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Tak też pewnie zrobimy, Krzysztof. Tak naprawdę SSO w tym roku będę uważać za duży sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 06.04.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Karola projekt ma byc 16 kwietnia,czekam bo bez niego nic nie mogę ustalić. Tak avatar malo widoczny, wrzuc wreszcie te swoje ładne wizualizacje;)My tez chyba zostawimy SSO na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.04.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 ...obśmianych rodzinnie... oblanych gościnnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 07.04.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 http://img717.imageshack.us/img717/6201/wielkanocne252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 07.04.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Hej, lullaby! Mi masa budowlańców mówi, że dobrze zostawić sso na zimę, choć do niedawna myślałam, że technologie tak poszły do przodu, że to już bez znaczenia. Ale jeśli ma to być wybór między SSO a SSZ, to na pewno SSO, czyli nie wstawiać okien na zimę. Wykańczanie środka zimą ryzykowne, mocno zależy od tego, jaka zima nam się trafi. Śpokojnych Świąt Wielkanocnych Ci życzę, trochę odpoczynku po ostatnim zabieganiu, pysznych czekoladowych jajek i szybkiego spotkania przy kawie http://images39.fotosik.pl/1433/5ed036601bd81515m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 12.04.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Przyszłam się pożalić. Tak, jak przypuszczałam, nie udało mi się do dzisiaj złożyć wniosku o PnB. Zabrakło czasu Jutro mam go więcej, ale przecież jest piątek 13-go Dostaliśmy też telefon z Gazowni, że możemy odebrać warunki. Niestety, na miejscu okazało się, że choć są wydane, fizycznie ich nie ma, ani w BOKu ani w dziale technicznym. Wyparowały. Gdyby nie nadmierna uprzejmość pracowników Gazowni, byłabym podwójnie wściekła. W sobotę spotykamy się z kolejnym inżynierem z uprawnieniami Tym razem mamy pewność, że będzie po naszej stronie i że nie policzy "jak Cygan za matkę". Ostatni inspektor zażyczył sobie miesięczną kwotę wyższą niż średnia pensja krajowa... I żeby było jasne, cena nie zawierała wybudowania domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 12.04.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 ta ja Cię głaszczę po główce żebyś się już tak nie smuciła hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 12.04.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 oj :hug:Bedzie dobrze . Dasz rade zlozyc wniosek nawet w 13 w pt Ja tez mam wnerwa troche bo czekamy na ten OZC , i tez tak wszytsko wolno idzie Masz nowych kandydatow na wnetrza ? inzynier w sensie kierownik bud tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 12.04.2012 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Dziewczynki, Mój M też nie widzi problemu w piątku trzynastego Oli, nie mam żadnych kandydatów Trochę ubolewam, że mój architekt nie zajmuje się projektowaniem wnętrz, mam wrażenie, że dogadalibyśmy się No, ale nic na siłę. Na razie jestem na etapie projektów instalacji, muszą mi wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 13.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Lullaby, masz bardzo mądrego męża ! Składaj te papiery szybciutko! Widzę, że znów "męczona" jestes w zakresie wnętrz. :wiggle:Super!!! (pochwalisz się nowosciami?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 13.04.2012 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Dziś, tj. 13 kwietnia, w piątek złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Czekamy na pozytywne rozpatrzenie Z tej okazji pojechaliśmy też na działkę, głównie celem eksploracji okolicy No i właśnie dziś (lepiej późno niż wcale ) dostrzegłam podstawową zaletę, która wcześniej, nie wiedzieć czemu mi umknęła Otóż, mimo bliskości dwóch zabudowanych działek, żadne z naszych wielkich przeszkleń nie będzie wychodzić ani na ogród ani na żadne z okien sąsiednich domów Właśnie dzisiaj dopatrzyłam się, że to, co z daleka wyglądało u sąsiada jak okna, to nic innego jak luksfery w garażu (a fuu) Marta, nowości, zwłaszcza wnętrzarskich brak Mój numer jeden, jeśli chodzi o projektantów wnętrz, rozczarował nas przy pierwszym spotkaniu i od tamtej pory zaprzestałam szukania ideału. Powrócę do tematu pewnie jak już rozpocznie się budowa. Na razie oglądam podłogi, kuchnie, łazienki i dochodzę do wniosku, że gust zmienia mi się średnio co 3 miesiące Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 13.04.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Trzymam mocno kciuki! Powiedzieli kiedy możecie się spodziewać odpowiedzi? Standardowe 65 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts