Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, lullaby! Mi masa budowlańców mówi, że dobrze zostawić sso na zimę, choć do niedawna myślałam, że technologie tak poszły do przodu, że to już bez znaczenia. Ale jeśli ma to być wybór między SSO a SSZ, to na pewno SSO, czyli nie wstawiać okien na zimę. Wykańczanie środka zimą ryzykowne, mocno zależy od tego, jaka zima nam się trafi.

Śpokojnych Świąt Wielkanocnych Ci życzę, trochę odpoczynku po ostatnim zabieganiu, pysznych czekoladowych jajek i szybkiego spotkania przy kawie ;)

http://images39.fotosik.pl/1433/5ed036601bd81515m.jpg

Przyszłam się pożalić. Tak, jak przypuszczałam, nie udało mi się do dzisiaj złożyć wniosku o PnB. Zabrakło czasu :(

Jutro mam go więcej, ale przecież jest piątek 13-go :D

Dostaliśmy też telefon z Gazowni, że możemy odebrać warunki. Niestety, na miejscu okazało się, że choć są wydane, fizycznie ich nie ma, ani w BOKu ani w dziale technicznym. Wyparowały. Gdyby nie nadmierna uprzejmość pracowników Gazowni, byłabym podwójnie wściekła.

W sobotę spotykamy się z kolejnym inżynierem z uprawnieniami ;) Tym razem mamy pewność, że będzie po naszej stronie i że nie policzy "jak Cygan za matkę".

Ostatni inspektor zażyczył sobie miesięczną kwotę wyższą niż średnia pensja krajowa... I żeby było jasne, cena nie zawierała wybudowania domu :D

Dziewczynki, :hug:

Mój M też nie widzi problemu w piątku trzynastego ;)

Oli, nie mam żadnych kandydatów :( Trochę ubolewam, że mój architekt nie zajmuje się projektowaniem wnętrz, mam wrażenie, że dogadalibyśmy się ;) No, ale nic na siłę. Na razie jestem na etapie projektów instalacji, muszą mi wystarczyć.

Dziś, tj. 13 kwietnia, w piątek :D złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę.

Czekamy na pozytywne rozpatrzenie :)

Z tej okazji pojechaliśmy też na działkę, głównie celem eksploracji okolicy ;)

No i właśnie dziś (lepiej późno niż wcale :D) dostrzegłam podstawową zaletę, która wcześniej, nie wiedzieć czemu mi umknęła :) Otóż, mimo bliskości dwóch zabudowanych działek, żadne z naszych wielkich przeszkleń nie będzie wychodzić ani na ogród ani na żadne z okien sąsiednich domów :wiggle: Właśnie dzisiaj dopatrzyłam się, że to, co z daleka wyglądało u sąsiada jak okna, to nic innego jak luksfery w garażu (a fuu) :D

Marta, nowości, zwłaszcza wnętrzarskich brak ;)

Mój numer jeden, jeśli chodzi o projektantów wnętrz, rozczarował nas przy pierwszym spotkaniu i od tamtej pory zaprzestałam szukania ideału. Powrócę do tematu pewnie jak już rozpocznie się budowa. Na razie oglądam podłogi, kuchnie, łazienki i dochodzę do wniosku, że gust zmienia mi się średnio co 3 miesiące ;)

Edytowane przez lullaby