Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochane, pogratulujecie mi jak już otrzymam PnB i mam nadzieję, że będzie to szybciej niż za 65 dni... :rolleyes:

Na razie z uporem maniaka studiuję projekt budowlany i konstrukcyjny i ni w ząb nie rozumiem, zwłaszcza tego drugiego :(

Rasiu, cieszę się, że do mnie zaglądasz :) Masz piękny dom i piękną działkę! A Twój dziennik podczytywałam jeszcze jako niezalogowany użytkownik ;)

W oczekiwaniu na pozwolenie rozpoczęliśmy poszukiwania wykonawców. Zleciliśmy też wykonanie kosztorysu inwestorskiego. Chcielibyśmy go otrzymać, zanim zaczną spływać pierwsze wyceny.

Powrócił też temat okien... Nie dlatego, że zamierzamy je teraz kupować, bynajmniej :) Okna są znów na tapecie, ponieważ po pierwsze w porównaniu z projektem wyjściowym zmieniły się nieco podziały, po drugie już teraz musimy wiedzieć, że istnieje firma, która wykona je zgodnie z naszymi oczekiwaniami, głównie estetycznymi ;)

Dokładnie chodzi nam o takie rozwiązanie fasady salonowej:

http://images50.fotosik.pl/1526/aea374d1d4cfea2bmed.jpg

Na razie znaleźliśmy dwóch wykonawców, którzy brzmią optymistycznie. Oby równie optymistyczne były ich oferty cenowe ;)

Lullaby, mam nadzieję, że tych składających wnioski 13ego w piątek obowiązują zasady ulgowe i PnB dostaniesz migiem!!! :cool:

A fasada salonowa będzie boooskaaaa !!! Nie mogę się doczekać Twojej budowy, a imprez tym bardziej ;)

I ja (chyba z całego forum) będę miała najbliżej :p

Co do wyceny - my daliśmy sobie zrobić taką super profesjonalną, sekocenbud, krnsy, roboczogodziny, itp... Powiem Ci, tyle dobrego, że ceny nie mają żadnej relacji z realnymi, natomiast warto to mieć, żeby przy wyborze wykonawcy usiąść z nim, przejść punkt po punkcie i się upewnić, że on robi to wszystko ;)