Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zółwik, no to się poddaję ;)

Anula, rzeczywiście, przecież Ty też masz rzut beretem, tylko z drugiej strony przyjeżdżasz ;) BTW, czy masz już wolną skrzynkę? Bo pisałam w zeszłym tygodniu, ale wróciło ;)

Oliwka, jak w końcu kiedyś skończą tą autostradę między Łodzią a Wawą, a za kolejną dekadę pociągną ją pod Ursynowem do Wilanowa, to będziesz miała do Lullaby jakieś 40 minut ;) Ale na to to sobie poczekamy pewnie do emerytury ;)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Odświeżam dziennik/predziennik.

Wciąż czekamy na pozwolenie. W związku z tym mój zapał budowlany chwilowo osłabł ;)

Powoli spływają też różne wyceny. Bardzo powoli. Niektóre chyba już nigdy nie spłyną. Może trafiam na mocno zapracowane ekipy, a może na takie, które mój projekt po prostu przerasta :D Na decyzje okienne i dachowe mam na szczęście jeszcze "trochę" czasu, obecnie najważniejszy jest wybór ekipy do SSO. Chcielibyśmy w tym roku zalać strop i zostawić stan surowy otwarty na zimę, mimo, że większość fachowców (tutaj Was pewnie zaskoczę) nie podziela opinii o osiadaniu budynku, szczególnie takiego, w którym jest dużo żelbetu.

Wybraliśmy też Kierownika Budowy :) Jest to osoba rekomendowana na forum, mam nadzieję, że po zakończeniu budowy będę mogła dołączyć do grona polecających :)

czesc Lullaby,

dołączam do grona czytających, zapowiada się fajny domek :)

Tylko chyba usunęłaś zdjęcia projektu, prawda? Chętnie bym obejrzała :)

Wiem już skąd te pytania o okna

Ja też mam antresolę więc jakby co to możesz do mnie zaglądać, już jesteśmy w miarę zaawansowani w budowie :)

czesc Lullaby,

dołączam do grona czytających, zapowiada się fajny domek :)

Tylko chyba usunęłaś zdjęcia projektu, prawda? Chętnie bym obejrzała :)

Wiem już skąd te pytania o okna

Ja też mam antresolę więc jakby co to możesz do mnie zaglądać, już jesteśmy w miarę zaawansowani w budowie :)

Hej Lucka, miło, że wpadłaś :) Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na temat okien ;)

Wizualizacje domu pojawią się być może po tym, jak otrzymamy PnB. A może po prostu będę zamieszczać zdjęcia z realizacji.

Zrezygnowaliśmy ostatecznie z antresoli. Nie sprawdziłaby się.

Zazdroszczę etapu i będę do Ciebie zaglądać :)

W oczekiwaniu na pozwolenie przeglądam inspiracje wnętrzarskie. Tematy materiałów budowlanych na fundamenty i ściany zdążyły mnie zmęczyć ;)

Tym bardziej, że niektóre wyceny, a raczej ich brak nie zachęcają do zainteresowania tematem. Jedna z polecanych firm dekarskich, chwaląca się telefonicznie inwestycjami w całej Wawie, wykonująca pokrycia dachów kilku domów mojego architekta, nie raczyła do tej pory przesłać oferty. A minęło 5 tygodni od pierwszej, jakże miłej rozmowy i przesłania projektu.

Co do wnętrz. Już dziś wiem, że będzie ciężko. Będzie ciężko mi dogodzić :D Umiłowany przez nas przed kilkoma laty architekt wnętrz odpadł w przedbiegach.

Więcej kandydatów nie mam :(

Jest za to nowy kandydat kominkowy :D Znaleziony przez Koktajl, niestety no name :D Może ktoś z Was wie, jak nazywa się ten równie uroczy substytut Focusa?

http://images39.fotosik.pl/1528/f2c81863c4d9fd47med.jpg

A tutaj sypialnia, dla wtajemniczonych :D

http://images39.fotosik.pl/1528/ddeffc64753c4865med.jpg