Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Karola

to tak jak u mnie - na kilka dużych firm odpowiedz otrzymałam od dwóch - reszta nie raczyła odpowiedzieć mimo wcześniejszych miłych rozmów telefonicznych itp.

Może stresuje ich projekt indywidualny ? Ale przecież żadna z nas nie chce wybudować domu za darmo?

Nie rozumiem takiego postępowania.

Nadal czekasz na PNB?

pozdrawiam

Monika

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lullaby, ogromne gratulacje! :wave:

Teraz trzymam kciuki, co by się prędko uostateczniło! :)

No ładnie, to znaczy, że ja będę sprzątać po imprezach? ;) My gotowi, pozwolenie ostateczne, dziennik budowy ostemplowany, tylko na wybranego wykonawcę będziemy czekać jeszcze 3 mce :( Ale za to będę też korzystać z Waszych doświadczeń ;)

Na Żółwika to Wy sobie jeszcze zaczekacie... Naszej gminie się nie spieszy...

to idź tam z batem i pogoń ich, powiedz im, że wam się śpieszy:D

swoją drogą ja te babsztyle w swoim urzędzie to bym wszystkie powybijała:) na nic nie dadzą zgody czy pozwolenia, stroją fochy- ogólnie to ma wrażenie że to mieszkańcy sa dla gminy a nie odwrotnie

Na Żółwika to Wy sobie jeszcze zaczekacie... Naszej gminie się nie spieszy...

Żółwiku... masz adekwatnego nicka... do gminy;):lol: Nieustająco trzymam kciuki:).

Dzisiaj otrzymaliśmy pozwolenie na budowę :wave:

Startujemy w lipcu, a może nawet troszkę wcześniej :wiggle:

Lullaby - ogromne GRATULACJE!!!:wave:

No to za szczęśliwe budowanie!

http://4.bp.blogspot.com/-8aA5aOzN1YQ/Ts2mPNT44QI/AAAAAAAAB6g/UZGOMg6Rl4E/s1600/wine_toast.jpg

A niech no Wam ktoś na drodze stanie!

http://us.123rf.com/400wm/400/400/mantonino/mantonino0903/mantonino090300040/4427162-m-ody-pracownik-budowy-dwudziestych-kobiet-w-hardhat-z-m-otem-szcz--liwa-patrz-c-na-bia-ym.jpg

Dziekuję Wam Wszystkim bardzo :hug: Mam nadzieję, że za dwa tygodnie będę mogła zaprosić Was na wirtualnego szampana :D

Moniu, czekamy na szczegółowy harmonogram prac przygotowywany przez wykonawcę. Plan na dziś to SSO wraz z pokryciem dachu na gotowo do końca roku.

Ale jak to będzie...

Żółwiniu, Twoje PnB to kwestia dni, ja to wiem, każdy etap osiągamy przecież w tym samym czasie :hug:

Może spróbuj zmienić nick na... gepard... ? :lol2:

Rasia, :rotfl:

Pozwolenie się uprawomocnia, a u nas pełna mobilizacja przedbudowlana ;)

Załatwiamy przyłącza, ustalamy poszczególne etapy z kierownikiem i wykonawcą, wciąż czekamy na wyceny okien, dachu i szukamy projektanta wnętrz.

Obawiam się, że może przyjść taki moment, że damy szansę pracowni nr 1...

A może ktoś z Was mógłby mi polecić rozsądnego architekta wnętrz?

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, zaczynamy za 3 tygodnie :)

Do zobaczenia z placu boju :bye: Tymczasem lecę zakuwać do egzaminu ;)

Pozwolenie się uprawomocnia, a u nas pełna mobilizacja przedbudowlana ;)

Załatwiamy przyłącza, ustalamy poszczególne etapy z kierownikiem i wykonawcą, wciąż czekamy na wyceny okien, dachu i szukamy projektanta wnętrz.

Obawiam się, że może przyjść taki moment, że damy szansę pracowni nr 1...

A może ktoś z Was mógłby mi polecić rozsądnego architekta wnętrz?

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, zaczynamy za 3 tygodnie :)

Do zobaczenia z placu boju :bye: Tymczasem lecę zakuwać do egzaminu ;)

No to trzymam kciuki i za budowę i za egzamin :)

Oli, chwilowo zszedł - jutro mam egzamin :/

Ale pewien temat nie daje mi spokoju, już trochę poczytałam i mam do Was pytanie. Czy robicie instalację odgromową? Ewentualnie uziom na etapie fundamentów? W projekcie mam zapis: "Nie projektuje się instalacji odgromowej", a kierownik budowy sugeruje zrobić bednarkę (?).

Powiedzcie mi proszę, jak to wygląda...

ooo faktycznie napisałaś:)

rób uziom na etapie fundamentów- my nie zrobiliśmy wtedy tylko wbijaliśmy szpilę zanim zalaliśmy chudziak. Nie było z tym dużo roboty ale jak się robi na etapie fundamentów to podobno lepiej. jak nie masz instalacji odgromowej zaprojktowanej to nie rób- my nie mieliśmy, elektryk później dodatkowo zrobił obliczenia i też wyszło, ze nie trzeba. Tego drutu chyba bym nie zniosła:)