Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Architekt twierdzi, że zgodnie z przepisami ten budynek nie wymaga instalacji odgromowej.

Co do tego uziomu fundamentowego. Co się dzieje z tymi wąsami od bednarki? Wyobraziłam sobie, że idą w górę po przyszłej elewacji do najwyższego punktu domu.

Nie, inaczej. Właściwie nie mogę sobie tego wyobrazić :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie wiem co sie wtedy dzieje ale wiem co bedzie sie działo u nas- jakis tam drut będzie podlączony do tej szpilki i ten drut bedzie wchodził do skrzynki rozdzielczej. Myślę ze tak będzie też u Ciebie-bedzie to połączone ze skrzynką a nie będzie biegło po murze:) Gdyby tak miało być to miałabyś własnie instalację odgromową a skoro nie jest zaprojektowana to drutu nie będzie na murze:) spoko euro koko :D

No to serdeczne gratulacje!!! Wiedziałam, że jestes mądra i inteligentna, inne oceny nie wchodzą w grę:wave:

Remont, jak wspominałam, dopiero w wakacje, bo będziemy zmuszeni wyprowadzić się na jakis czas. A podczas roku szkolneg nie jest to mozliwe. Choć mój mąż z takim zapałem się do tego zabiera, że pewnie Ty prędzej wybudujesz dom, nim ja doczekam się postępów:eek:

Kominek już widziałam, niestety nie mam pojęcia, co to za jeden.

Edytowane przez martahp

Dla mnie drewna tam zdecydowanie za duzo (chociaż drewno na elewacji, w małych ilościach podoba mi się nadal). Ten dom wpadł mi w oko, bo jest, powiedzmy, jeszcze w zasięgu mozliwości ;) (inne cuda z tej strony są piekne, niekiedy monumentalne i przez to aż nierealistyczne.) Ale ogólnie większość zachwyca! A Twoja elewacja w bieli będzie przepiekna, jestem o tym od dawna przekonana! Jakieś postępy w temacie wnętrz?

Przeglądam dalej...i co widzę? Projekty polskich architektów też tam są!!

Nie mogę odejśc od komputera - śliczności...

Pure White by Susanna Cots

http://images42.fotosik.pl/419/d8474fece38cf306med.jpg

Edytowane przez martahp

Marta, podobno chcieć znaczy móc ;) Podobno, bo jak jest naprawdę, powiem Ci za jakieś 1,5 roku :D Tymczasem oglądaj, a co ciekawsze linki podsyłaj Mężowi ;)

Wciąż szukam architekta wnętrz. Wiem, co mi się we wnętrzach nie podoba, a to już dużo :D Teraz tylko ktoś musi zebrać obrazki z mojej głowy w jedną całość :)