lullaby 03.06.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Architekt twierdzi, że zgodnie z przepisami ten budynek nie wymaga instalacji odgromowej. Co do tego uziomu fundamentowego. Co się dzieje z tymi wąsami od bednarki? Wyobraziłam sobie, że idą w górę po przyszłej elewacji do najwyższego punktu domu. Nie, inaczej. Właściwie nie mogę sobie tego wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.06.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 nie wiem co sie wtedy dzieje ale wiem co bedzie sie działo u nas- jakis tam drut będzie podlączony do tej szpilki i ten drut bedzie wchodził do skrzynki rozdzielczej. Myślę ze tak będzie też u Ciebie-bedzie to połączone ze skrzynką a nie będzie biegło po murze:) Gdyby tak miało być to miałabyś własnie instalację odgromową a skoro nie jest zaprojektowana to drutu nie będzie na murze:) spoko euro koko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.06.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 I teraz mi już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 04.06.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 O matko trochę mnie nie było, a tu takie niespodzianki. Pozwolenie na budowę! Lullaby - SUPER!!!! Oczywiscie juz się nie mogę doczekać chocby fundamentów, chociaż nic nie rozumiem z tych wąsów Bednarka;)I jakies egzaminy zdajesz??? Powodzenia, pochwal się, jak poszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 05.06.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No dobra, chwalę się Kolejny dyplom obroniony na 5 Marta, jak remont??? Pokażesz coś? A tak w ogóle, miłośniczko Focusa, zerknij dwie strony wcześniej, może podpowiesz co to za kominek, który znalazła Koktajl P.S. Od dziś mamy prąd budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 05.06.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) No to serdeczne gratulacje!!! Wiedziałam, że jestes mądra i inteligentna, inne oceny nie wchodzą w grę Remont, jak wspominałam, dopiero w wakacje, bo będziemy zmuszeni wyprowadzić się na jakis czas. A podczas roku szkolneg nie jest to mozliwe. Choć mój mąż z takim zapałem się do tego zabiera, że pewnie Ty prędzej wybudujesz dom, nim ja doczekam się postępów:eek: Kominek już widziałam, niestety nie mam pojęcia, co to za jeden. Edytowane 5 Czerwca 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.06.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Znalazłam fajną stronę: http://www.squaredplus.com/ Może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 08.06.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Przydać, to się pewnie nie przyda:rolleyes:,ale jak fajnie się marzy. Pooglądałam sobie, powzdychałam. Bardzo podoba mi się SRR Dom (3 strony wstecz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.06.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 SRR... Fajny, chociaż opatrzyło mi się drewno na elewacji. Za to wszechobecna w pozostałych projektach biel... utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.06.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Dla mnie drewna tam zdecydowanie za duzo (chociaż drewno na elewacji, w małych ilościach podoba mi się nadal). Ten dom wpadł mi w oko, bo jest, powiedzmy, jeszcze w zasięgu mozliwości (inne cuda z tej strony są piekne, niekiedy monumentalne i przez to aż nierealistyczne.) Ale ogólnie większość zachwyca! A Twoja elewacja w bieli będzie przepiekna, jestem o tym od dawna przekonana! Jakieś postępy w temacie wnętrz? Przeglądam dalej...i co widzę? Projekty polskich architektów też tam są!! Nie mogę odejśc od komputera - śliczności... Pure White by Susanna Cots http://images42.fotosik.pl/419/d8474fece38cf306med.jpg Edytowane 10 Czerwca 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.06.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Marta, podobno chcieć znaczy móc Podobno, bo jak jest naprawdę, powiem Ci za jakieś 1,5 roku Tymczasem oglądaj, a co ciekawsze linki podsyłaj Mężowi Wciąż szukam architekta wnętrz. Wiem, co mi się we wnętrzach nie podoba, a to już dużo Teraz tylko ktoś musi zebrać obrazki z mojej głowy w jedną całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.06.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Chcieć znaczy móc...chyba nie zawsze. Ale...nigdy nie mów nigdy;) Kolejne fajne (w mnie) wnętrza. tu ciekawie wygląda trawertyn, jak drewno. Tylko mój domowy ekspert twierdzi, że nie nadaje się, tak jak marmur http://images39.fotosik.pl/1580/30e86bca166461d2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 10.06.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 a ja cały czas myslałam że to jakis rodzaj piaskowca, a ty mówisz że trawertyn:) hmmm tak czy siak jedno i drugie do bani na podłogę ale to wnętrze od dawna mi się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.06.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Trawertyn ponoć za miękki. No i chyba w rzeczywistości jednak bardziej żółty niż na tym zdjęciu Ja chcę białą podłogę, pewnie będzie to gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 10.06.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 dobrze w takim razie pod choinkę dostaniesz ode mnie elektryczną szczoteczkę do zębów specjalnie do mycia fug co byś ręcznie nie musiała aż tak dużo szorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.06.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.06.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Pozwolenie prawomocne, Dziennik Budowy zakupiony, rozpoczęcie robót zgłoszone do Nadzoru, w przyszłym tygodniu startujemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 11.06.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Super!!!! Bardzo się cieszę :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.06.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Super!!!! Bardzo się cieszę :* Dzięki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 11.06.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Bomba !!!! To przeciez juz !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts