lullaby 19.06.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dziewczyny, łopaty będą wbite w czwartek. Geodeta nie może wcześniej przybyć, koparkowy jakiś opieszały, dobrze, że to nie ja ich umawiam i że nie wydałam jeszcze nawet złotówki. W przeciwnym razie byłabym mocno zirytowana. A tak, jestem tylko trochę Chyba najbardziej denerwuję się pogodą. Ale wierzę, że jak już ruszymy, to pełną parą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 19.06.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tak bedzie ! Juz sie nie moge doczekac Przezywam ten Twoj dom prawie jak swoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.06.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Oliwcia, A2 gotowa, będziesz miała do swojego drugiego domu tylko godzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 19.06.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 ulala , godzinke ??? To ja juz w lipcu wpadam Kawa z mlekiem , bez cukru prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 ulala , godzinke ??? To ja juz w lipcu wpadam Kawa z mlekiem , bez cukru prosze tylko nie zapomnij grzałki, kawy no i mleka:D aaa namiot i spiwór tez sie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.06.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Oliwka, tylko musisz przyjechać w ciągu paru najbliższych tygodni. Bo jak po Euro zamkną A2, to do parapetówki mogą nie otworzyć Karolu, myślę o Tobie cały czas i o Twoim humusie i jestem chyba nie mniej podniecona niż Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 21.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Karola czy pogoda nie pokrzyżowała Ci planów budowlanych?My przesuwamy rozpoczęcie na przyszły tydzień, u nas cały czas leje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.06.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Karola czy pogoda nie pokrzyżowała Ci planów budowlanych? My przesuwamy rozpoczęcie na przyszły tydzień, u nas cały czas leje... a u nas na Śląsku cały czas 30 stopni i taka duchota, że ducha można wyzionąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.06.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Początek budowy przełożony na przyszły tydzień. Z wiadomych względów Ekipa zdjęła humus, geodeci wytyczyli budynek i.... nadeszła ulewa. Nie da rady kopać Jeśli jutro będzie słonecznie, będę naciskać na wykonawcę, żeby zaczynał w sobotę. Weekend ma być bez deszczu, a od poniedziałku znów burze. Takim sposobem nie wystartujemy przez najblizsze dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 21.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Czesc No pogoda do dup* :/ a wiem jak to wkurza ... jak rozpoczecie sie przesuwa ... Jeszcze troszke U nas te szalunki caly czas robia .... dziewczyny na ten strop to poszlo 6 ton zbrojenia ... no jedno jest pewne ... Nie ma takiej wichury co ten dom zdmuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.06.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A teraz kilka słów o projekcie, jako że już chyba nic oprócz pogody nie może nam pokrzyżować planów rozpoczęcia budowy Dom parterowy, o powierzchni całkowitej 220 m2. Miało być mniej, ale wyszło jak wyszło Miały być też schody i antresola, ale szybko nam się odwidziało Miało być wewnętrzne atrium, ale się nie dało zrobić i miał być też dach dwuspadowy na klasycznej stodole, choć tak bardzo marzyliśmy o domu z dachem płaskim... Dom wydaje się być obszernym. Utwierdziło nas w tym dzisiejsze tyczenie budynku Mimo, że zgodnie z zapisem planu zajmuje tylko 30% powierzchni działki. Tak, jak wspominałam, dom jest parterowy, z częścią salonową wyższą, otwartą w najwyższym punkcie na 6 m w górę i stopniowo obniżającą się zgodnie ze spadkiem narzuconym przez plan miejscowy Dzięki temu z zewnątrz dom wygląda jakby miał dach płaski i o to nam właśnie chodziło! )) Cała elewacja południowo-zachodnia jest przeszklona, w sumie jakieś 20 metrów szkła na wysokości 3 i 6 m Wśród okien oczywiście okno kątowe klejone To takie szczegóły, ale jak cieszą, prawda Oliwka? Kuchnia i jadalnia są dwustronnie otwarte na mocno wyodrębnione tarasy, które ze względu na zagospodarowanie terenu wokół domu i układ odpowiednich murków i zadaszeń nazywam sobie "patiami" I na razie więcej nie zdradzę. Mam nadzieję, że nadal będziecie mi kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 21.06.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Szkoda Ale nie smuć sie! Zobaczysz przyszly tydzien bedzie bardzo pracowity trzymam kciuki!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 21.06.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Kibicujemy kibicujemy! Nawet nie wiesz jak bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.06.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Kurka Ale jak początki trudne, to potem pójdzie z górki Poczekasz na mnie trochę i choć przez moment będziemy budować razem Swoją drogą, burza z poprzedniej nocy była piorunująca, nie wiem, czy nie pierwsza taka w moim życiu Po takich burzach na bank mamy 3 miesiące słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.06.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 ale się rozpisałaś zamiast coś wyjawic to tylko smaku narobiła:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 21.06.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 No to pojechala Pani z opisem :) Cieszy ,cieszy wszystko Mnie cieszy moj i Twoj dom hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.06.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Moje Drogie :* Ale jaja z tą burzą. Wczorajszą połowę nocy przestałam w oknie z rączkami złożonymi jak do pacierza: żeby nie padało, żeby nie padało i rano byłam pewna, że wymodliłam A dziś wszyscy mi mówią, że przespałam burzę wszech czasów Od poniedziałku muszę się przeprosić z kaloszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Wydaje mi się, że w poniedziałek, to po tej burzy już nie będzie śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 24.06.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Jutro czekamy na relację z rozpoczęcia robót:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 25.06.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Karolciu, czekamy na relację!!! Mam nadzieję, że kalosze jednak nie były potrzebne i że nie ma Cię jeszcze, bo zdjęcia zrzucasz na kompa Pokazuj, co tam u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts