Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczyny, łopaty będą wbite w czwartek. Geodeta nie może wcześniej przybyć, koparkowy jakiś opieszały, dobrze, że to nie ja ich umawiam i że nie wydałam jeszcze nawet złotówki. W przeciwnym razie byłabym mocno zirytowana. A tak, jestem tylko trochę :lol2: Chyba najbardziej denerwuję się pogodą. Ale wierzę, że jak już ruszymy, to pełną parą!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Początek budowy przełożony na przyszły tydzień. Z wiadomych względów :mad:

Ekipa zdjęła humus, geodeci wytyczyli budynek i.... nadeszła ulewa. Nie da rady kopać :( Jeśli jutro będzie słonecznie, będę naciskać na wykonawcę, żeby zaczynał w sobotę. Weekend ma być bez deszczu, a od poniedziałku znów burze. Takim sposobem nie wystartujemy przez najblizsze dwa tygodnie.

A teraz kilka słów o projekcie, jako że już chyba nic oprócz pogody nie może nam pokrzyżować planów rozpoczęcia budowy ;)

Dom parterowy, o powierzchni całkowitej 220 m2. Miało być mniej, ale wyszło jak wyszło :D Miały być też schody i antresola, ale szybko nam się odwidziało ;) Miało być wewnętrzne atrium, ale się nie dało zrobić i miał być też dach dwuspadowy na klasycznej stodole, choć tak bardzo marzyliśmy o domu z dachem płaskim... ;)

Dom wydaje się być obszernym. Utwierdziło nas w tym dzisiejsze tyczenie budynku :D Mimo, że zgodnie z zapisem planu zajmuje tylko 30% powierzchni działki.

Tak, jak wspominałam, dom jest parterowy, z częścią salonową wyższą, otwartą w najwyższym punkcie na 6 m w górę i stopniowo obniżającą się zgodnie ze spadkiem narzuconym przez plan miejscowy :p Dzięki temu z zewnątrz dom wygląda jakby miał dach płaski i o to nam właśnie chodziło! :)))

Cała elewacja południowo-zachodnia jest przeszklona, w sumie jakieś 20 metrów szkła na wysokości 3 i 6 m :D Wśród okien oczywiście okno kątowe klejone :) To takie szczegóły, ale jak cieszą, prawda Oliwka? ;)

Kuchnia i jadalnia są dwustronnie otwarte na mocno wyodrębnione tarasy, które ze względu na zagospodarowanie terenu wokół domu i układ odpowiednich murków i zadaszeń nazywam sobie "patiami" :cool:

I na razie więcej nie zdradzę. Mam nadzieję, że nadal będziecie mi kibicować :)

Moje Drogie :hug: :*

Ale jaja z tą burzą. Wczorajszą połowę nocy przestałam w oknie z rączkami złożonymi jak do pacierza: żeby nie padało, żeby nie padało i rano byłam pewna, że wymodliłam :lol2:

A dziś wszyscy mi mówią, że przespałam burzę wszech czasów :D

Od poniedziałku muszę się przeprosić z kaloszami ;)