rasia 27.07.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aaaaaaa foty kochana !!!!!! Fotyyyyyy !!!! O tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 27.07.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Foty będą .... po weekendzie Chyba, że uda mi się dziś wyskoczyć z pracy i cyknąć kilka zdjęć postępów. Panowie od rana zapraszają na budowę, więc liczę na to, że takie są Wieczorem albo jutro z samego rana wybywamy poza miasto Musimy się trochę odstresować No bo oczywiście pojawiają się pierwsze problemy. Nie nasze. Sąsiadów Urocza sąsiadka nakazała naszej ekipie (bez porozumienia z nami) wykosić trawę, bo jej nasiona chwastów niszczą ogród, czy jakoś tak Noż kurczę, zanim kupiliśmy działkę, stała dwa lata porośnięta chaszczami i nikomu to nie przeszkadzało! Poza tym nie płacę wykonawcy za koszenie trawy tylko za konkretną i właściwą robotę. Jest budowa, jest syf. Widocznie niektórzy mają krótką pamięć. Uwielbiam ludzi z problemami Z niecierpliwością czekam na więcej Edytowane 27 Lipca 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.07.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 hahaha, ale się uśmiałam! O Panie, dziękuję Ci za to, że do mnie sąsiedzi dzwonią jedynie z durnymi pytaniami! Lully CZAD! hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 27.07.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 haha, nie ma to jak sąsiedzi! Ja mam na końcu działki śmietnisko sąsiadów zza płotu - ich wysuszone choinki świąteczne z paru lat, całe kupy skoszonej trawy, którą po skoszeniu wywalają do mnie za płot, jakieś plastikowe doniczki po sadzonkach, któe zasadzili w ogrodzie, itp, itd. Jestem przygotowana na jazdy budowlane z ich strony No i czekam na Twoje foty!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 27.07.2012 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No to na szybko i przedweekendowo, tadaaam : http://images36.fotosik.pl/220/6f1253d426987f35med.jpg Wolna przestrzeń to jedno z naszych mniejszych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.07.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No sporo juz tych murow jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 27.07.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Sąsiadów macie czaderskich Mury zaraz będą gotowe w takim tempie!!! Jupi! Kissy i milego wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.07.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No to na szybko i przedweekendowo, tadaaam : http://images36.fotosik.pl/220/6f1253d426987f35med.jpg Wolna przestrzeń to jedno z naszych mniejszych okien Rewelacja! Po weekendzie będą skończone ściany!!! Przypomniało mi się podobne zdjęcie z kilkoma murkami i ogromnymi "wolnymi przestrzeniami" Roberta Skitka z podpisem: mury skończone, więcej nie będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 29.07.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Rewelacja! Po weekendzie będą skończone ściany!!! Przypomniało mi się podobne zdjęcie z kilkoma murkami i ogromnymi "wolnymi przestrzeniami" Roberta Skitka z podpisem: mury skończone, więcej nie będzie;) I tak to już jest ze współczesną architekturą Pięknie Lully Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 29.07.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Chwilowo nie mam nastroju, więc mnie aż tak te mury nie cieszą , ale dzięki Dziewczyny! Faktycznie Silka będzie jeszcze tylko w miejscu garażu i jednej wewnętrznej ściany konstrukcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.07.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Chwilowo nie mam nastroju, więc mnie aż tak te mury nie cieszą , ale dzięki Dziewczyny! Faktycznie Silka będzie jeszcze tylko w miejscu garażu i jednej wewnętrznej ściany konstrukcyjnej A skąd te smutki? Weekend piękny, nosek do góry:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 30.07.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Murowania ciąg dalszy W roli głównej księżyc http://images48.fotosik.pl/337/babbbd17ae6297f1med.jpg http://images37.fotosik.pl/1703/fc38f5f1b48c2ce5med.jpg http://images43.fotosik.pl/1479/9c43640bfa374ed5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 30.07.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Pieknie ..... Ciesze sie z Toba , jak zawsze zreszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 31.07.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 http://images36.fotosik.pl/225/41c53792aedfe456med.jpg Ostateczna wysokość ściany i okna Widok na naszą sypialnię i moje ukochane okno na końcu wąskiego korytarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 31.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 ładnie! choć dla niektórych to tylko dwie ściany i szerszy słupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 31.07.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Dzięki, Robert Cholernie mnie cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 31.07.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Wcale się nie dziwię - to taki fajny etap, w którym hokus pokus i jest coś z niczego. Fajnie się widzi w końcu model w skali 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 31.07.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Tak, tak Robert. Ale na szczęście dla nas tutaj to ściana z zarysem super okien! Lullaby, piszesz, że syf, a wg mnie jest bardzo czysto w porównaniu z budowami innych:yes:. A jeśli o sąsiadów chodzi, obejrzałam sobie zmagania pewnych inwestorów na Domo plus. Nietypowy dom, oryginalne, loftowe wnętrza, mnóstwo problemów po drodze. Zdeterminowani ludzie poradzili sobie i dopięli swego. Happy end? O, nie ma tak łatwo.W ostatnim odcinku pojawił się rzeczony sąsiad. Co było dalej, możecie zobaczyć tu: http://www.domoplus.pl/2010/pierwszy-dom-pierwszy-dom_467 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 31.07.2012 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) O matko, biedni ludzie (...) Marta, jest syf. Tylko nie uchwycam go na zdjęciach. Wystarczy mi w realu. I nawet dziś, przy całej sympatii jaką, póki co, darzę ekipę, zaczęło mi to szczerze przeszkadzać. Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.08.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Wrócę jeszcze do bałaganu. Jak to jest/było u Was? Fundamenty zostały ocieplone i zasypane od razu na etapie stanu zero czy najpierw stawały ściany, słupy, itd.? Moja ekipa nie zagruntowała/zaizolowała od razu wszystkich ścian fundamentowych, ponieważ część z nich była żelbetowa i powstawała później niż te z bloczków. Potem pojawiła się izolacja na chudziaku (papa termozgrzewalna Icopal Fundament), ale tylko tam, gdzie ściany nośne, pod oknami nie. Tłumaczenie wykonawcy, że w miejscu okien będzie później, żeby jej nie niszczyć, nawet mnie przekonało. Ale zaraz potem pojawiło się kolejne pytanie: skoro ocieplimy zaraz fundamenty, żeby je w końcu zasypać, to czy zgrzewanie papy (tej przy oknach) nie zniszczy później styropianu...Irytuje mnie fakt, że wokół fundamentów gromadzi się coraz więcej śmieci. Chciałabym mieć stan zero zdecydowanie za sobą. A może się czepiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts