Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Foty będą :yes: .... po weekendzie :) Chyba, że uda mi się dziś wyskoczyć z pracy i cyknąć kilka zdjęć postępów. Panowie od rana zapraszają na budowę, więc liczę na to, że takie są :)

Wieczorem albo jutro z samego rana wybywamy poza miasto :) Musimy się trochę odstresować ;)

No bo oczywiście pojawiają się pierwsze problemy. Nie nasze. Sąsiadów :D Urocza sąsiadka nakazała naszej ekipie (bez porozumienia z nami) wykosić trawę, bo jej nasiona chwastów niszczą ogród, czy jakoś tak :stirthepot: Noż kurczę, zanim kupiliśmy działkę, stała dwa lata porośnięta chaszczami i nikomu to nie przeszkadzało! Poza tym nie płacę wykonawcy za koszenie trawy tylko za konkretną i właściwą robotę. Jest budowa, jest syf. Widocznie niektórzy mają krótką pamięć.

Uwielbiam ludzi z problemami :D Z niecierpliwością czekam na więcej :D

Edytowane przez lullaby

haha, nie ma to jak sąsiedzi! ;)

Ja mam na końcu działki śmietnisko sąsiadów zza płotu - ich wysuszone choinki świąteczne z paru lat, całe kupy skoszonej trawy, którą po skoszeniu wywalają do mnie za płot, jakieś plastikowe doniczki po sadzonkach, któe zasadzili w ogrodzie, itp, itd. Jestem przygotowana na jazdy budowlane z ich strony :cool:

No i czekam na Twoje foty!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No to na szybko i przedweekendowo, tadaaam :):

http://images36.fotosik.pl/220/6f1253d426987f35med.jpg

Wolna przestrzeń to jedno z naszych mniejszych okien ;)

Rewelacja!:D Po weekendzie będą skończone ściany!!!:cool:

Przypomniało mi się podobne zdjęcie z kilkoma murkami i ogromnymi "wolnymi przestrzeniami" Roberta Skitka z podpisem: mury skończone, więcej nie będzie;)

Rewelacja!:D Po weekendzie będą skończone ściany!!!:cool:

Przypomniało mi się podobne zdjęcie z kilkoma murkami i ogromnymi "wolnymi przestrzeniami" Roberta Skitka z podpisem: mury skończone, więcej nie będzie;)

I tak to już jest ze współczesną architekturą :) Pięknie Lully :D Kibicuję!

Chwilowo nie mam nastroju, więc mnie aż tak te mury nie cieszą :(, ale dzięki Dziewczyny!

Faktycznie Silka będzie jeszcze tylko w miejscu garażu i jednej wewnętrznej ściany konstrukcyjnej :)

A skąd te smutki? Weekend piękny, nosek do góry:yes::D.

Tak, tak Robert. Ale na szczęście dla nas tutaj to ściana z zarysem super okien! :lol2:

Lullaby, piszesz, że syf, a wg mnie jest bardzo czysto w porównaniu z budowami innych:yes:.

A jeśli o sąsiadów chodzi, obejrzałam sobie zmagania pewnych inwestorów na Domo plus.

Nietypowy dom, oryginalne, loftowe wnętrza, mnóstwo problemów po drodze. Zdeterminowani ludzie poradzili sobie i dopięli swego. Happy end? O, nie ma tak łatwo.W ostatnim odcinku pojawił się rzeczony sąsiad. Co było dalej, możecie zobaczyć tu:

http://www.domoplus.pl/2010/pierwszy-dom-pierwszy-dom_467

Wrócę jeszcze do bałaganu. Jak to jest/było u Was? Fundamenty zostały ocieplone i zasypane od razu na etapie stanu zero czy najpierw stawały ściany, słupy, itd.? Moja ekipa nie zagruntowała/zaizolowała od razu wszystkich ścian fundamentowych, ponieważ część z nich była żelbetowa i powstawała później niż te z bloczków.

Potem pojawiła się izolacja na chudziaku (papa termozgrzewalna Icopal Fundament), ale tylko tam, gdzie ściany nośne, pod oknami nie. Tłumaczenie wykonawcy, że w miejscu okien będzie później, żeby jej nie niszczyć, nawet mnie przekonało. Ale zaraz potem pojawiło się kolejne pytanie: skoro ocieplimy zaraz fundamenty, żeby je w końcu zasypać, to czy zgrzewanie papy (tej przy oknach) nie zniszczy później styropianu...

Irytuje mnie fakt, że wokół fundamentów gromadzi się coraz więcej śmieci. Chciałabym mieć stan zero zdecydowanie za sobą. A może się czepiam?