Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chodzisz juz troche po domu ? :p :) fajnie, juz widac zarysy bryly ...

Noooo i dobrze robisz ... wiesz ile u mnie strop robili .... 2 miechy na taki jak mamy to minimum ;)

Laski, to ja juz nic nie rozumiem :no: Mój strop nad parterem ma 200m2 i jest mega skomplikowany - masa nadciągów i podciągów, 6 ton stali, itp. Wykonawca sam mówi, że mój strop jest ambitny, ale nie będzie go robił nawet miesiąc, a co dopiero dwa... :rolleyes:

Karola, ale super, już wszystko widać :) rozmiar, proporcje, już sobie wyobrażam efekt końcowy :)

Gadałam dzisiaj o stropie, z czystej ciekawości. Mój wykonawca razem z naszym kierbudem ostatnio robili (też razem pracowali) strop Rubika analogiczny do Twojego (cyt. "trochę bardziej fikuśny niż mój") o powierzchni 340m2 i zabrało im to 2 tygodnie. Więc może nie kombinuj z tymi 2 miesiącami ;)

Gdyby nie nadchodziła zima, to bym się wprosiła do Ciebie na kawę za 2 miesiące :lol2:

Generalnie facet twierdzi, że dłuższa gwarancja na membranę wynika z faktu, że dostępna jest na rynku krócej niż papa i nikt jej przez te 20-30 lat nie miał okazji jeszcze testować... Rozrysował mi wszystkie warstwy szczegółowo, zgodnie z projektem i dokładnie te rysunki objaśnił. Żwir jako warstwa dociskowa pozostaje ten sam, ocieplenie to samo, paroizolacja, itd. też. Zaproponował jedynie dwie warstwy termozgrzewalnej papy Soprema, ta pierwsza na styrodurze miałaby być zgrzana na zakład. I uważa, że to grubsza i pewniejsza konstrukcja niż cienka membrana...

Dodam, że nie jest to firma Krzak, a taka, która wykonała już wiele hal, obiektów i domów i specjalizuje się właśnie w dachach płaskich. Archi kręci nosem, a ja sama nie wiem...