lullaby 16.08.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No to trzymamy kciuki przez 2 miesiące (u mnie i tak na razie nic się nie dzieje, kasa kasa, i brak nieszczęsnego prądu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.08.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Karolu, dlaczego 2 miesiące??? Ja mam dwa stropy lane i mam skończyć SSO z dachem przed zimą... nic mi nie wiadomo, żeby strop się robił przez 2 miesiące... Adk, do diabli z tym prądem... a dlaczego masz z nim taki problem? pewnie pisałaś, tylko nie mam kiedy doczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ech długa historia. Krótko i zwięźle - modernizacja starej niewydolnej linii energetycznej, przepisy oraz niezadowoleni właściciele małych działek w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.08.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Agi, nie wiem, dlaczego. Może ze względu na ilość stali, którą trzeba związać, może powierzchnię stropu, może trudność samej konstrukcji, może dwuetapowość, co wynika z poprzedniego, może zgodność z harmonogramem prac. Zakładam dwa miesiące, lepiej się miło rozczarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 17.08.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Chodzisz juz troche po domu ? fajnie, juz widac zarysy bryly ... Noooo i dobrze robisz ... wiesz ile u mnie strop robili .... 2 miechy na taki jak mamy to minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 17.08.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Chodzisz juz troche po domu ? fajnie, juz widac zarysy bryly ... Noooo i dobrze robisz ... wiesz ile u mnie strop robili .... 2 miechy na taki jak mamy to minimum Laski, to ja juz nic nie rozumiem Mój strop nad parterem ma 200m2 i jest mega skomplikowany - masa nadciągów i podciągów, 6 ton stali, itp. Wykonawca sam mówi, że mój strop jest ambitny, ale nie będzie go robił nawet miesiąc, a co dopiero dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 17.08.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 już widać zarys bryły, fajny etap:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.08.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Fajny, fajny, u Ciebie szybciej będzie go Moniu widać Oli, pewnie, że chodzę Uwielbiam wizualizować sobie, co gdzie będzie Aga, myślę, że to jednak zupełnie inne stropy. A wszelkie wątpliwości mógłby rozwiać nasz wspólny kierownik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.08.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Wpadam popodglądać Trzymam kciuki i życzę wielkiej radochy z budowania! Lullaby, zdradzisz, gdzie budujesz? Może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.08.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Dzięki, bami, zapraszam częściej Info poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Szalowanie trwa http://images40.fotosik.pl/1762/a12b82837584d670med.jpg Ale się fajnie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Spotkałam się dziś z Panem od pokrycia dachu. 1,5-godzinne spotkanie wywróciło mój "membranowy świat" do góry nogami.Zaproponowano mi papę Soprema... I nie wiem, co robić, jeśli przyjdzie dobra oferta cenowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 20.08.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Rozwin temat Lully Pieknie...... juz teraz widac to Twoje cudo !!!!! Cieszy co ? mnie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 20.08.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Karola, ale super, już wszystko widać rozmiar, proporcje, już sobie wyobrażam efekt końcowy Gadałam dzisiaj o stropie, z czystej ciekawości. Mój wykonawca razem z naszym kierbudem ostatnio robili (też razem pracowali) strop Rubika analogiczny do Twojego (cyt. "trochę bardziej fikuśny niż mój") o powierzchni 340m2 i zabrało im to 2 tygodnie. Więc może nie kombinuj z tymi 2 miesiącami Gdyby nie nadchodziła zima, to bym się wprosiła do Ciebie na kawę za 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Generalnie facet twierdzi, że dłuższa gwarancja na membranę wynika z faktu, że dostępna jest na rynku krócej niż papa i nikt jej przez te 20-30 lat nie miał okazji jeszcze testować... Rozrysował mi wszystkie warstwy szczegółowo, zgodnie z projektem i dokładnie te rysunki objaśnił. Żwir jako warstwa dociskowa pozostaje ten sam, ocieplenie to samo, paroizolacja, itd. też. Zaproponował jedynie dwie warstwy termozgrzewalnej papy Soprema, ta pierwsza na styrodurze miałaby być zgrzana na zakład. I uważa, że to grubsza i pewniejsza konstrukcja niż cienka membrana...Dodam, że nie jest to firma Krzak, a taka, która wykonała już wiele hal, obiektów i domów i specjalizuje się właśnie w dachach płaskich. Archi kręci nosem, a ja sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 20.08.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 temat stropu w toku Rubik widzial sie z facetem od dachu ? Mysle ze takie spotkanie jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Oli, jeszcze nie. Zanim wybiorę firmę od dachu, na pewno takie spotkanie zorganizuję, przecież wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 20.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja mysle tez ze juz wybralas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Niestety, za dużego wyboru nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts