Oliwka 29 20.08.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 no dlatego wiem ze juz wybralas I wiem ze dobrze wybralas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Aga, faktycznie już śmiesznie z tym stropem To nie konkurs na trudność konstrukcji ani szybkość ekipy, to tylko strop Nic nie kombinuję, założyłam 2 miesiące, nauczona doświadczeniem, że nie należy się napalać, iść zgodnie z harmonogramem i może mieć wolniej, a dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 20.08.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Aga, faktycznie już śmiesznie z tym stropem To nie konkurs na trudność konstrukcji ani szybkość ekipy, to tylko strop Nic nie kombinuję, założyłam 2 miesiące, nauczona doświadczeniem, że nie należy się napalać, iść zgodnie z harmonogramem i może mieć wolniej, a dobrze Ja Cię chciałam pocieszyć, że będzie szybciej Aczkolwiek obaj Panowie twierdzą, że Rubik robi konkursowe stropy jak to pan Mirek mówi - AMBITNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.09.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ekipa kończy układać zbrojenie na stropie. W poniedziałek wchodzi firma od wentylacji mechanicznej - kanały Uniflex będą rozprowadzane w stropie przed jego zalaniem. Zdecydowaliśmy się na taki rodzaj rekuperacji ze względu na fakt, że nie chcemy obniżać sufitów. Firma z polecenia, mam nadzieję, że i ja będę ją mogła zarekomendować po wykonanej pracy. Wykonawca dachu też chyba wybrany. W celu omówienia szczegółów zorganizowałam spotkanie z architektem w przyszłym tygodniu. Pokrycie dachu planujemy na koniec października, tym samym zostawiając SSO na zimę. To chyba tyle, celem aktualizacji dziennika Aha, zapomniałabym. Pragnę pozdrowić serdecznie z tego miejsca właścicieli złotego Jeepa, którzy wyjątkowo upodobali sobie naszą budowę. Przed następną podróżą prosiłabym jednak o zaanonsowanie wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 13.09.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Pierwszy etap montażu wentylacji mechanicznej praktycznie za nami. Zdjęć z dachu nie mam, bo jeszcze tam nie byłam Na razie wszystko przebiega zgodnie z harmonogramem prac. Jeśli deszcz nie pokrzyżuje nam planów, jutro ekipa skończy zbrojenie skośnego stropu, a firma od reku swoją pracę. Zalanie stropów prawdopodobnie odbędzie się na koniec września. Do tego czasu musimy podjąć decyzję dotyczącą oświetlenia - wspólnie z architektem wnętrz pracujemy nad schematem oświetlenia ukrytego w stropie.... Między innymi ze względu na niemożność współdziałania WM z otwartym paleniskiem, zrezygnowaliśmy też z Gyrofocusa. Będzie "zwykły" kominek, w innym miejscu, z zamkniętą komorą. Myślę, że to dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 14.09.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A mi smutno, że nie będzie tego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 14.09.2012 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Cześć żółw! Długo szedłeś do mojego dziennika Nie smuć się, zawsze możesz zrobić taki u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 14.09.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Bliżej mi chyba realnie na budowę niż do internetu No właśnie dlatego mi smutno, bo mnie się ten kominek strasznie podoba. Ale sama w nowym domku niestety mieszkać nie będę i ten ktoś tez ma cos do powiedzenia Juz się cieszylam, że chociaż u Ciebie będę się nim zachwycac a tu dupa... Musze poszukac innej koleżanki z takim kominkiem (żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 14.09.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dziś ekipa od WM skończyła układać przewody na stropie. Użyte zostały kanały z tworzywa, UniflexPlus: http://images49.fotosik.pl/1606/fbffbf2e8ecf346cmed.jpg Montaż, zgodnie z umową, trwał 4 dni. Poszłoby pewnie sprawniej, gdyby pogoda nie opóźniła zbrojenia skośnego stropu. Panowie powrócą jeszcze po zalaniu stropu i pokryciu dachu na montaż sztywnych rur spiro, a potem samego rekuperatora, anemostatów, itp. Na razie bez zastrzeżeń, ale ostateczną opinię wystawię firmie po zakończeniu całej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 14.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Az szkoda ze tak piekne niebieskie rureczki zostana zaraz zalane Jejusiuu pamietam jak jeszcze niedawno mialas prywatna plaze z fundamentow ...... a dzis juz domek wysoki do nieba stoi ! Gratuluje najlepszego wyboru architekta wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 14.09.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Juz się cieszylam, że chociaż u Ciebie będę się nim zachwycac a tu dupa... Blada w dodatku! Buuuuuu, tak się cieszyłam, jakby to miał być mój kominek. No ale pewne rozwiązania generują kolejne, a inne wykluczają. Jestem pewna, że Lullaby wymyśli coś ekstra. O jakim rodzaju oświetlenia myślicie? Mnie jakoś halogeny w suficie, nawet te kadratowe, już się opatrzyły. Kiedyś natknęłam się na coś takiego, może się przyda: http://www.galeriadizajnu.pl/index.php?did=&id=itm&pid=1000054&kat=11 Edytowane 14 Września 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 14.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Oliwka ma rację, wnętrza będą piękne;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 14.09.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dziewczyny, na wentylację mechaniczną zdecydowałam się z kilku powodów, między innymi z tak błahego i estetycznego, jak brak większości kominów. Przy kominku z otwartym paleniskiem kominy grawitacyjne musiałyby istnieć, samo wyłączenie sterownika reku nie wystarcza. O podpisywaniu specjalnego oświadczenia, że zdajemy sobie sprawę z istniejących zagrożeń już nie wspomnę. Nie było nam to potrzebne. Zobaczycie, też będzie pięknie Co do oświetlenia... Marta, mi się podobają oprawy okrągłe. Wciąż, niezmiennie W części dziennej nie planujemy obniżać sufitów, w związku z tym musimy zalać puszki w betonie. Niewiele firm oświetleniowych takie produkuje, materiały trzeba sprowadzić z Włoch, a i trudno o solidnego wykonawcę. Dlatego też pokażę o co mi chodzi, kiedy dowiem się, że na 100% można to u mnie wykonać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.09.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Spotkaliśmy się dziś z przedstawicielem firmy dachowej i architektem. Dekarz nie przekonał projektanta do papy na płaskim stropie Na dachu mamy spadki 1-1,4%, archi twierdzi, że za małe do papy, która układana grubszymi warstwami na zakład będzie gromadzić wodę. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji o spadku wymaganym do papy, takim, który obejmie gwarancja jej producenta. Poza tym przy zastosowaniu papy, należałoby wg dachowca podnieść attyki, a tego nie chcemy. Musimy zweryfikować uzyskane dzisiaj informacje. Szukamy i konsultujemy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 19.09.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A dzwonilas do producenta papy?J zawsze dzwoni do producenta jak chce sie czegos dowiedziec:) rozumiem ze archi obstawia twardo membrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 20.09.2012 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Znalazłam przypadkowo fajną pracownię, znacie? http://rubicongroup.pl/wnetrza/axis-house/ Zaciekawił mnie ich dom osiowy - wreszcie kuchnia bez połyskującej bieli (choć też taką mam ) Zachwyciły mnie podłogi tworzące całość z deskami tarasowymi. Fajne rozwiązanie, w szczególności z połączeniem dużych, ale lekkich w odbiorze okien (zakładka architektura). Mniam Edytowane 20 Września 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.09.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ja będę mieć białą kuchnię Może nie z połyskiem, ale białą Dziś zabetonowano strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.09.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 A jednak:rotfl:Jakie jeszcze decyzje zapadły (o kominku juz wiemy)??? Pochwal się koniecznie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.09.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Martuś, zawsze mówiłam, że kocham biel biel (patrz Villa Overby) W ogóle nie kojarzę, żeby była jakaś kuchenna alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 21.09.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 tak tak tak biala biala biala ))) Oliwka to lubi Ale Ty to wiesz juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts