Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O matko, o kurczę!!! Luly, będą dzwi 3/4??? Moje marzenie. Wzięłaś pod uwagę minusy tego rozwiązania? (klimat, uszczelki itp.) Już kilka osób robiło rekonesans i w efekcie rezygnowali (np. Anula)

Napisz proszę o tym więcej.

No a drzwi wewnetrzne bajka! Prawdę mówiąc nie miałam pojęcia, ze są osiągalne w Polsce.

O matko, o kurczę!!! Luly, będą dzwi 3/4??? Moje marzenie. Wzięłaś pod uwagę minusy tego rozwiązania? (klimat, uszczelki itp.) Już kilka osób robiło rekonesans i w efekcie rezygnowali (np. Anula)

Napisz proszę o tym więcej.

No a drzwi wewnetrzne bajka! Prawdę mówiąc nie miałam pojęcia, ze są osiągalne w Polsce.

Martahp, wyjęłaś mi wpis spod palców...

Lullaby, jeżeli masz rozpracowany temat i pozytywne z rozpracowania wnioski, to chętnie się podłączę :-)

Z tego, co już mi wiadomo, jest generalnie problem z parametrami cieplnymi takich drzwi i z ich właściwościami antywłamaniowymi. W związku z tym, że zrezygnowaliśmy z wiatrołapu (bardziej podoba mi się staropolskie słowo SIEŃ :-) to mam obawy, że będzie za zimno. W sieni nie mam też grzejnika, tylko podłogówkę.

Dziewczynki, temat w skrócie opisywałam już kilka miesięcy tematu gdzieś u mnie w dzienniku.

Firma Hostal, która w Polsce takie drzwi wykonuje poinformowała mnie, że od pewnego czasu stosowane są specjalne uszczelki, eliminujące problem strat ciepła. Na razie nic więcej nie wiem, oprócz tego, że marzę o takich drzwiach i będę szukać rzetelnego wykonawcy :)

Z ostatniej chwili...

Pilnie potrzebuję speców od wylewek z miksokreta... Musimy zrobić spadki na stropie zanim wejdzie ekipa od pokryć dachowych. Niestety dziś dostaliśmy informację od naszych wykonawców SSO, że firma od wylewek, z którą współpracują ma inne zlecenie i nie da rady wejść do końca października..

Sprawa dość pilna, pogoda się psuje :/ Z góry dziękuję za sprawdzone namiary.