Paweł D. 09.01.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 lullaby piękna łazienka. Zadowolona ze spotkania z Panem Pawłem. Chyba tak jak już wybraliście powłokę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 09.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Karola czy nadal jestes zainteresowana niestandardową formą kominka ? Znalazlam coś dla Ciebie http://www.piazzetta.it/en-US/Product/Search/surrounds/all/all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.01.2013 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 W imieniu przyszłej łazienki dziękuję za komplementy Pawle, demonie - właściwie zadowolona No i chyba będzie Reynaers Od czegoś trzeba zacząć , dlatego powłokę wybrałam wcześniej - już w niedzielę Moniu, zrezygnowałam z Gyrofocusa. Będzie "normalny" kominek, Brunner, tylko jeszcze nie zdecydowałam, co nad nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 09.01.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 My będziemy mieć grafitową pod kolor łupka.Poprosiliśmy jeszcze o wycenę balustrad na piętrze . demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 10.01.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Lullaby czy zamawiając okna teraz są większe rabaty związane z okresem zimowym? Z braku czasu odwlekam ten temat z tygodnia na tydzień a już mam coraz większe ciśnienie że mogę na tym duuużo stracić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.01.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Lullaby czy zamawiając okna teraz są większe rabaty związane z okresem zimowym? Z braku czasu odwlekam ten temat z tygodnia na tydzień a już mam coraz większe ciśnienie że mogę na tym duuużo stracić A wiesz, BESZO, że o tym samym ostatnio myślałam? Ostatnio, znaczy jeszcze w 2012 i o tym, czy po Nowym Roku nie będzie przypadkiem drożej. Nie mam pojęcia i żeby było jasne, ja też jeszcze nie zamówiłam okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.01.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 My będziemy mieć grafitową pod kolor łupka.Poprosiliśmy jeszcze o wycenę balustrad na piętrze . demon Widziałam Wasz kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 10.01.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Lullaby piękną wstawiłaś pocztówkę świąteczną i jekie wielkie okno macie. Ono będzie miało jakieś podziały ? Nigdzie niestety nie znalazłem obrazków waszego domu, a strasznie jestem ciekawy jaki będzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.01.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 A.poszukiwacz, cieszę się, że Ci się podoba Podział będzie na 3 części wzdłuż, w fasadę zostanie wpięty HS tak, by dół otwierał się na ogród. Jak się pospieszę z zamówieniem, to w marcu okna będą gotowe do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Te*konto usuniete 10.01.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 a dół będzie cały otwierany czy tylko jedno skrzydło z trzech ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.01.2013 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Planowałam dwa skrzydła HSa, wtedy trzecie, najbardziej zewnętrzne byłoby stałe. W przypadku tak dużych przeszkleń olbrzymią rolę odgrywa statyka okien, dlatego też, ze względu na konstrukcję, ostateczną decyzję pozostawiam okniarzom i architektowi.Nie zależy mi jakoś specjalnie na otwarciu całego dołu, ponieważ zaraz obok mam przeszkloną jadalnię, która na całej szerokości otwiera się na taras, a także dwa pokoje wychodzące na ogród, w których również będą okna przesuwne. Równie dobrze mogłabym zrobić w salonie stałą fasadę, o szerokości profili 5 cm i w dodatku dużo na tym zaoszczędzić, jednak względy estetyczne przeważyły. Wpięty w fasadę salonu HS będzie powtarzalnym w elewacji ogrodowej elementem i spójnym z pozostałymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 10.01.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Lullaby, jak zwykle wszystko przemyślane! :rolleyes: Zamawiaj już te okna Mam ogromną ochotę Was odwiedzić :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.01.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Kochana, staram się Nie mogę się doczekać, kiedy posiedzimy przy grillu :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.01.2013 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Łazienka wg mnie, jak już wiesz, piękna. Lampy...ja lubię takie o bardziej wyrazistej formie.Zachwyciła mnie Vibia u Moni_ty. Czad! Edytowane 10 Stycznia 2013 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 11.01.2013 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Hej, tak, to taki matowy. Ja planuję czarny czarny A co tam u Ciebie, koncepcja zamknięta? Koncepcja stoi sobie na etapie ok 90% kompletności, a my wahamy się jeszcze z rozmiarami okien (wysokie, ale dla mnie za wąskie w pokojach dzieci) i brakiem kawałka zadaszenia nad oknami tarasowymi (nie ma jak wyjść w czasie deszczu). W czasie trawienia problemu robię więc sobie wstępne wyceny, a projektantki wnętrz wywracają nam układ wnętrz PS. Robiłem wycenę na Reynares w Ożarowie. Podzielisz się swoimi namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.01.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Koncepcja stoi sobie na etapie ok 90% kompletności, a my wahamy się jeszcze z rozmiarami okien (wysokie, ale dla mnie za wąskie w pokojach dzieci) i brakiem kawałka zadaszenia nad oknami tarasowymi (nie ma jak wyjść w czasie deszczu). W czasie trawienia problemu robię więc sobie wstępne wyceny, a projektantki wnętrz wywracają nam układ wnętrz PS. Robiłem wycenę na Reynares w Ożarowie. Podzielisz się swoimi namiarami? A jakie wymiary mają mieć te okna? Może coś podpowiem O zadaszenie nad tarasem walcz, bo warto Co do Reynaersa, wiem, o jakiej firmie mówisz. Ulubiony okniarz naszego architekta... "robi takie piękne rysunki konstrukcji" Robi też piękne wyceny, dla frajerów. Ostatecznie wybrałam firmę wielokrotnie polecaną na forum. Edytowane 17 Lutego 2013 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 11.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Karola czyli wybrałaś Raynersa? Już zamówilaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.01.2013 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Tak, Moniu, będzie Reynaers. Kilka argumentów za tym przemówiło, między innymi taki, że mają w swej ofercie drzwi pivotowe... Może spróbujemy Pomiar prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia. A jaką decyzję Ty podjęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 11.01.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 A jakie wymiary mają mieć te okna? Może coś podpowiem O zadaszenie nad tarasem walcz, bo warto Co do Reynaersa, wiem, o jakiej firmie mówisz. Ulubiony okniarz naszego architekta... "robi takie piękne rysunki konstrukcji" Robi też piękne wyceny, dla frajerów. Ostatecznie wybrałam polecaną wielokrotnie na forum firmę Alltop. Na dole mamy wysokość okien 2,8, na górze 2,6. Mamy dwa HS-y o szerokości 3,75 m. M.in. z tego względu głównie patrzymy w stronę aluminium. Moi rodzice mają drewniane okna i po 5-8 latach są w stanie nieakceptowalnym (głównie w miejscach gdzie nie ma zadaszenia/dużego okapu). Tak więc drewna się boję, a plastiku nie lubię. Alltop już przewijał się tu kilka razy, więc pewnie też zapytam ich o wycenę. Piszą że mają systemy Reynaers i Aluprof. Porównywałaś je jakościowo i cenowo? P.S. Zadaszenie mam, i fajne, ale niepołączone z domem - oddalone o 3-4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.01.2013 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 JestGit, ja o drewnie i PCV nie myślałam w ogóle. Reynaers i Aluprof z aerożelem (bo tylko taki mnie interesował) cenowo wychodzą podobnie, może aerożel nieco zwiększa koszt. Postanowiliśmy jednak dać szansę sprawdzonej Belgii Wielkość przeszkleń - to już kwestia indywidualnych upodobań. Z mojego doświadczenia, wciąż niewielkiego co prawda, wynika, że w większości przypadków, warto zaufać architektowi, który widzi i wyobraża sobie więcej. Gdybyś chciał coś zobaczyć lub ewentualnie rozwiać swoje wątpliwości, zapraszam na budowę. Na pewno będziesz miał piękny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts