Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

JestGit, ja o drewnie i PCV nie myślałam w ogóle. Reynaers i Aluprof z aerożelem (bo tylko taki mnie interesował) cenowo wychodzą podobnie, może aerożel nieco zwiększa koszt. Postanowiliśmy jednak dać szansę sprawdzonej Belgii ;)

Wielkość przeszkleń - to już kwestia indywidualnych upodobań. Z mojego doświadczenia, wciąż niewielkiego co prawda, wynika, że w większości przypadków, warto zaufać architektowi, który widzi i wyobraża sobie więcej. Gdybyś chciał coś zobaczyć lub ewentualnie rozwiać swoje wątpliwości, zapraszam na budowę.

Na pewno będziesz miał piękny dom :)

Tak dla informacji w zeszłym roku analizowałem temat okien (typ profilu, ilości szyb, montaż, termiki całego okna Uw, itp) prawie trzy miesiące przed podjęciem ostatecznej decyzji. Finalnie wybrałem REYNAERSa (CP-155LS HI, CS-86HI) i firmę którą poleca lullaby i inni (ja na bazie swoich doświadczeń). REYNAERSa dlatego, że mają sprawdzonemin. HSy. Dla Wszystkich którzy wybierają okna nie skupiajcie się tylko i wyłącznie na profilach a także na ilości szyb i okuciach (niestety niektóre firmy oferują okucia z okien PCV do okien ALU, cel wiadomy obniżenie kosztu i zwiększenie marży) To ilość szyb stanowi ok 80% całego okna i głównie wpływa na termikę (oszczędność) całego okna.

Jeszcze jedno mam takie same obserwacje co do wyboru firm które zajmują się wykonaniem stolarki alu:wiggle:

Jak zwykle lullaby dziękuje za forumową gościnę ....(jeszcze nie dorobiłem się swojego dziennika..):rolleyes::rolleyes:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zygii, ślicznie dziękuję za wyjaśnienie i za jak zwykle cenne rady. Bardzo mi pomogły przy wyborze okien :)

A i decyzja profesjonalistów, demona i Pawła, pozwoliła mi postawić przysłowiową kropkę nad "i".

Mam nadzieję, że będę zadowolona i że kiedyś komuś tak samo przydadzą się moje wybory :)

:D:D:D

Gdzie macałaś ? Szukałam śladów i nic :D. Dobra powłoka jednym słowem ;).

lulla przesłałabyś mi namiary na reku z Częstochowy ? Mniemam czytając o twoim zaangażowaniu, że firma nie jest przypadkowa ? Od przybytku ofert głowa nie boli ;).

demon

Demon, to były pieszczoty w rękawiczkach... przez szacunek dla cudzej własności :D

Wentylację mechaniczną wykonuje mi firma Tora Wentylacja, mają gdzieś na forum swój wątek. U mnie na razie odbył się jedynie montaż kanałów Uniflexplus +. Absolutnie bez zarzutów. Wszystko nadzorował kierownik budowy. Wiele jednak zależy od konkretnej ekipy, którą Tora przysyła. Podobno miałam trochę szczęścia, bo trafiłam na tą najlepszą, pod wodzą Pana Marka. Mam nadzieję, że montaż centrali i samo uruchomienie WM też przebiegnie bezproblemowo.

http://ffstatic.pl/foscarini/195007_all_1_th.jpg

http://ffstatic.pl/foscarini/195007_all_2_th.jpg

A co o tych sądzicie??? Betonowe Aplomb Foscarini (fabryka form). Nazwa jakaś dentystyczna;)

mnie sie podobają i to bardzo:) a karoli jaka odpowiedź to wiedzialam od razu jak tylko je zobaczyłam hahah

Nooooo, mnie bardzo się podobają. A już szczególnie sposób mocowania pod sufitem bez tych wszystkich"dekielkow. Lully, co to?

mnie sie podobają i to bardzohttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif a karoli jaka odpowiedź to wiedzialam od razu jak tylko je zobaczyłam hahah

Właśnie..poprzednie betonowe też nie przypadły Lully do gustu:no:

Edytowane przez martahp