lullaby 27.01.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Martusiu, siedziałam na Flow armchair z jedną nogą Mam je w projekcie sypialni przy toaletce - muszę przyznać, że jest bardzo wygodne Do jadalni wybiorę Achille armchair albo Hay About a chair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 27.01.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Design z wyższej półki. Wszystkie mi się podobają . Ja pewnie wybrałabym białe Hay about a chair. Niezmiennie uwielbiam połączenie bieli z jasnym drewnem:popcorn:. Ciekawe, które ostatecznie wybierzecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 29.01.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Dopuszczalne kolory to biały i czarny, więc pewnie któreś z tych Mieliśmy dziś nieplanowe spotkanie z architektem i panem od okien... Uwielbiam mojego architekta za czujność i dbałość o szczegóły Ustaliliśmy wiele detali, zwłaszcza tych dotyczących montażu. Po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że doświadczony architekt to podstawa podczas budowy domu. Pan okniarz pozostaje teraz w kontakcie z architektami wnętrz, przy ustalaniu szczegółów dotyczących wysokości sufitów i grubości planowanych zabudów. Przy szklanych, praktycznie, ścianach to bardzo ważne. A u nas musi być perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 02.02.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ho ho ho to się szykują fajne mebelki. Czekam na wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.02.2013 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ho ho ho to się szykują fajne mebelki. Czekam na wnętrza. Ja też, a.poszukiwacz, ja też A na razie czekam aż nam wyschnie działka (i będziemy ją mogli w końcu podsypać) i obserwuję objawy osiadania domu przez zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 04.02.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Co tam U Ciebie na budowie? Kiedy spotkanie z Panem Pawłem? Może jutro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.02.2013 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Nuda Kochana, nuda. Architekci na urlopach, a P. Paweł rysuje, żeby zadowolić jednego z nich Aktualizacja dziennika dopiero za miesiąc, o ile to białe mokre przestanie padać z nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.02.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Lulla spoko... jak się zacznie to będziesz tęsknić za nudą U nas bywały okresy że na budowie było po 4-5 ekip i każdy coś od nas chciał, tysiąca decyzji, to dopiero jest szaleństwo A jak się nudzisz to możesz koleżankom podoradzać, zobacz jak dobrze Ci idzie Ty mnie też odwiodłaś od boazerii w łazience, więc chyba muszę się w jakiś sposób zrewanżować Może dam Ci jeszcze jakieś fajne namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 05.02.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Lucka, ale ja uwielbiam, jak coś się dzieje! Dla zabicia czasu zajęłam się instalacjami - gotowy projekt wod-kan zamierzam przedstawić pozycji nr 1 z "listy Lucki" - p. hydraulikowi Szukam też kamienia, na razie wirtualnie, ale od czegoś trzeba zacząć. Niestety na stronach polskich hurtowni go nie znajduję, ale przynajmniej znam już odmiany.... Ma być taki: http://images50.fotosik.pl/1842/117928a10d207064med.jpg albo taki: http://images47.fotosik.pl/1708/b27c4ae2d299477c.jpg albo jeszcze taki: http://images45.fotosik.pl/1709/e9972f9d0e8abac8med.jpg Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 05.02.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 piękny:) łazienka będzie boska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Faktycznie Lullaby, do takiego kamienia to tylko Agape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 05.02.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 hmmm, no piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 05.02.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Nooo, boski jest... Coś mi się wydaje, że będę go długo szukać Bami, to nie ta łazienka W tej nie będzie wanny w ogóle, a z Agape jedynie bateria Architekci przygotowali też propozycję dużej łazienki (tej z wanną) w calacatta, wygląda obłędnie, ale co za dużo to niezdrowo i teraz szukam substytutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 06.02.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Nooo, boski jest... Coś mi się wydaje, że będę go długo szukać lulla ponieważ szukamy tego samego to dam cynk jak coś się pokaże . Na razie w Polsce nie ma czegoś sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 06.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Piękny jest Hydraulik jest naprawdę spoko, możesz się umawiać Pytałaś też u Bami o kable od TV - my to mamy rozwiązane poprzez "peryskop" - sposób bardzo tani i prosty, a chyba skuteczny Teraz widać tylko tyle (dolna część jest przykryta bałaganem, ale wygląda tak jak górna): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.02.2013 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Demon, no wiem. Moi architekci wnętrz mają taką jedną udaną realizację, ale calacatta w niej jest dość wzorzysta - to chyba odmiana Viglia, dostępna u nas... Nie wiem jedynie, czy jestem aż tak odważna Lucka, a Ty będziesz mieć wolnostojący telewizor pod tym oknem? U mnie tv ma stać trochę pod kątem i na tle okna, stąd kable muszą iść w peszlu w podłodze, myślałam jedynie, że tą nogę trzeba jakoś specjalnie przerabiać, ale dobrze wiedzieć, że istnieją stworzone do tego telewizory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 06.02.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Demon, no wiem. Moi architekci wnętrz mają taką jedną udaną realizację, ale calacatta w niej jest dość wzorzysta - to chyba odmiana Viglia, dostępna u nas... Nie wiem jedynie, czy jestem aż tak odważna Lucka, a Ty będziesz mieć wolnostojący telewizor pod tym oknem? U mnie tv ma stać trochę pod kątem i na tle okna, stąd kable muszą iść w peszlu w podłodze, myślałam jedynie, że tą nogę trzeba jakoś specjalnie przerabiać, ale dobrze wiedzieć, że istnieją stworzone do tego telewizory Lulla, ja nie wiem czy są specjalne telewizory do tego, my nasz będziemy chcieli na tej ścianie zawiesić, wtedy kabel puścimy tym górnym wejściem i wyjdzie dolnym, które będzie już przykryte szafką RTV kiedyś tam...Jak u Ciebie ma stać na podłodze, to chyba nasze rozwiązanie Ci się nie przyda, chyba żę w innym pomieszczeniu (my takie coś mamy jeszcze w sypialni) Peszle też mamy (pewnie jak każdy) do głośników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.02.2013 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A widzisz - będzie wisiał, więc problem mniejszy Pisząc o telewizorach "stworzonych do tego", miałam na myśli Bang & Olufsen, o którym pisała demon u bami Tak czy inaczej, dziękuję za pomysł, przedstawię architektowi i elektrykowi, przy okazji omawiania podłączenia tv w sypialni i kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.02.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 (edytowane) U nas tv miał wisieć na specjalnym uchwycie montowanym do sufitu. Bardzo mnie ten pomysł cieszył od samego początku. Cudownie wygląda i jest bardzo praktyczne, ponieważ telewizor moglibyśmy obracać wokół jego osi w dowolny sposób Niestety, jak przyszło co do czego okazało się, że jest wiele minusów takiego rozwiązania. Choćby średnica rury uchwytu. Ile pomieści kabli? A co jeżeli będziemy chcieli kiedyś dołożyć jakiś sprzęt? A co jeżeli za jakiś czas zmienią się kable (kiedyś było tylko euro i czincze)?? Jak później wymienić takie kable albo dorzucić nowe skoro średnica uchwytu ich wszystkich nie pomieści? Dodatkowo doszła odległość sprzętu od wiszącego tv - mogłyby pojawić się zakłócenia. Zrezygnowaliśmy ... Nie było czasu na szukanie rozwiązania i sprawdzania wszystkich opcji związanych z uchwytem do tv. W ostatniej chwili musieliśmy podjąć szybką decyzję. Nie zaryzykowałam. Obawa przed zdejmowaniem płyt z podwieszanego sufitu wzięła górę Będzie jakiś fajny, niski stolik, z możliwością przesuwania go wzdłuż linii okien... Zobaczymy, jaki będzie efekt końcowy... Edytowane 7 Lutego 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 07.02.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 u mnie też tv kable i te inne schowane w 'peryskopie' jak u Lucki... podoba mi sie, bo nic nie wystercza a tv jak obrazek wisi sobie i wisi... http://img5.imageshack.us/img5/8577/07022013798.jpg pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts