lullaby 19.03.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Aga, to chyba nie Silka. Na etapie murów zostawialiśmy otwory do poziomu chudziaka. Później okniarze w porozumieniu z architektem sami wykonywali tą podmurówkę. Może Twoi przewidują jakąś podbudowę systemową? Może to kwestia innych obciążeń i rodzaju montażu? Musisz poprosić o wyjaśnienie u źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 19.03.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Dzięki, Lulla. No właśnie u mnie jest podmurówka wszędzie, ale prosili o wywalenie jej spod HSów. Wydawało mi się, że pod HSami po prostu tak należy, ale jak widać każdy ma inne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.03.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Lulla naprawdę pięknie to wygląda . Przy takich gabarytach szerokość profili HSów zupełnie ginie. No i bardzo efektowna klejonka będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 20.03.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ...ale się cieszę ! Tyle emocji, coooo ..... Lulla ? Fajnie, nic tylko patrzeć i się uśmiechać. Niesamowicie się cieszę, że powstaje tyle fajnych domów i że ludzie budujący je, nie boją pokazywać się na tym forum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 20.03.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 moje zdanie juz znasz , ale jeszcze raz .... prze prze prze przecudnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.03.2013 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Aga, to nie kwestia różnych rozwiązań poszczególnych firm, a dopasowania do konkretnego przypadku (rodzaj montażu, wysokość podmurówki, wielkość i ciężar okien). U mnie i w moim przypadku na pewno jest jak należy Chciałabym powtórzyć, że wczorajsze zdjęcia nie odzwierciedlają docelowego, właściwego montażu i zakotwienia moich okien. Wrzuciłam je pełna entuzjazmu i z chęcią zaspokojenia Waszej ciekawości Aby nie wprowadzać nikogo w błąd i uniknąć kolejnych podobnych pytań, usuwam. Pokażę pewnie już końcowy efekt. Wszystkich zainteresowanych szczegółami zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.03.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dziewczynki, jeszcze raz dziękuję Tak bardzo czekałam na ten etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 24.03.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Świetnie wyglądały już zamontowane profile. Masz tego szkła od czorta Czekam na efekt końcowy Zima przerwała montaż czy fachowcy działają z oknami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.03.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Hell... o! Do diabła! Dlaczego ja żadnych zdjęć nie widzę??? ... już nie mówię o oknach na nich...:rolleyes: Niemniej gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.03.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 M.A.G., najgorsza pogoda już chyba za nami... Chłopaki z ekipy byli bardzo dzielni! Montaż kończymy po Świętach Rasieńko, wysłałam Ci kilka fot w PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 No to po świętach się melduję zobaczyć efekt finalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 29.03.2013 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Miała być świąteczna pocztówka nr 2 , ale wciąż czekamy na szyby. Klepnęliśmy też projekt drzwi wejściowych Mają być dość oryginalne Nie będą miały między innymi pochwytu ani klamki... Ot, taki autorski pomysł naszego archiego i Pana Pawła z Alltopu Zobaczymy, co z tego wyjdzie. I harmonogram prac ku pamięci: kwiecień: instalacje, projekt ogrodu maj: elewacja czerwiec: tynki wewnętrzne i zewnętrzne, pierwsze nasadzenia? lipiec/sierpień: piec, c.o., wylewki wrzesień: ruszamy z wykończeniówką Taki jest plan, o czymś zapomniałam? Ciepłych Świąt życzę Wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 30.03.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://images44.fotosik.pl/648/6f9cdff4962c1557med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 30.03.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wesołych świat Karolka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.04.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 lulla, dzięki za info o witrynie Witam się poświątecznie i chciałam powiedzieć, że plan wygląda interesująco i wiele się będzie działo a instalacje będzie robił "mój" hydraulik? w planie zapomniałaś chyba o ogrodzeniu i kostce oraz o przeprowadzce Kiedy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 01.04.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Miała być świąteczna pocztówka nr 2 , ale wciąż czekamy na szyby. Klepnęliśmy też projekt drzwi wejściowych Mają być dość oryginalne Nie będą miały między innymi pochwytu ani klamki... Ot, taki autorski pomysł naszego archiego i Pana Pawła z Alltopu Zobaczymy, co z tego wyjdzie. I harmonogram prac ku pamięci: kwiecień: instalacje, projekt ogrodu maj: elewacja czerwiec: tynki wewnętrzne i zewnętrzne, pierwsze nasadzenia? lipiec/sierpień: piec, c.o., wylewki wrzesień: ruszamy z wykończeniówką Taki jest plan, o czymś zapomniałam? Ciepłych Świąt życzę Wszystkim! Malutki komentarzyk co do miesiecy lipiec/sierpien: c.o., wylewki i dopiero piec Osobiscie przed elewacja zrobilbym odprowadzenie deszczówki (drenaż?) bo jesli tego nie bedzie to biala elewacja moze szybko zmienić kolor... Jak wiesz, zachecam do zastosowania mojego rozwiazania ....niestety jeszcze nie opisanego w dzienniku (moze to i czas ...?) Ps Bedę dzis machac Twoim rodzinnym stronom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 01.04.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Demon, koktajl, dziękuję za życzenia :* Lucka, czekam na gotowy projekt wod-kan. Jak tylko go otrzymam, będę prowadzić rozmowy z instalatorami Będę szukać kogoś na cito. Może Twojemu Panu nie będzie do mnie za daleko... Elektryk przybywa aż ze Śląska Nie chcę zapeszać terminu przeprowadzki... Pogoda krzyżuje plany, ale wciąż wierzymy w koniec roku Jak zawsze czujny Zygii! Oczywiście, że w tej kolejności - zastosowałam skrót myślowy Kanalizacja deszczowa czeka na poprawę pogody... No i szerokiej drogi! My jechaliśmy tą trasą wczoraj - masakra :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 02.04.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Karola jak okna - robią u ~Ciebie ? u mnie obsuwa czasowa.... kolejny tydzień mają podobno zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.04.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Nic się nie dzieje, też dopiero przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 02.04.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Lully jakie rośliny planujesz w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts