adk 28.04.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dla adk http://images41.fotosik.pl/2024/f2035ff7652a333dmed.jpg Dzięki Pięknie jest!!! Że się będą dobrze komponować to wiedziałam, ale po prostu uwielbiam oglądać "ładne rzeczy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.04.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mam pytanie. Czy robicie instalację wodną (doprowadzenie wody do kuchni, lazienek, stelaże do wc) na chudziaku czy dopiero na styropianie przed wylewkami...? Może spóźniona odpowiedź, ale u mnie na chudziaku poprowadzone były rurki odkurzacza, wody, kanalizacyjne ( na niższym poziomie tym na gruncie była na chudziaku papa). I potem na to styropian - na niższym poziomie 3x5cm, na piętrze 2x5cm (aby wszystkie instalacje ukryć w styropianie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 29.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Piękne zdjęcia pokazujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 29.04.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Alicja, dzięki Nie za późno, skądże! Mój główny i w sumie jedyny kandydat na hydraulika twierdzi, że rury układa się na styropianie... Zbieram więc opinie, proszę Was o więcej Okazuje się, że w ogóle w kwestii hydrauliki ciemna ze mnie masa - nie mamy na przykład doprowadzonej wody do budynku.... Nasuwa się pytanie: gdzie był kierownik budowy? Moniu I wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 29.04.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Alicja, dzięki Nie za późno, skądże! Mój główny i w sumie jedyny kandydat na hydraulika twierdzi, że rury układa się na styropianie... Zbieram więc opinie, proszę Was o więcej Zapytaj dlaczego - może to inna "szkoła". Okazuje się, że w ogóle w kwestii hydrauliki ciemna ze mnie masa - nie mamy na przykład doprowadzonej wody do budynku.... Nasuwa się pytanie: gdzie był kierownik budowy? No my też nie mieliśmy - teraz hydraulik zrobił przyłącze ze studni do domu - wcześniej nie było sensu, bo i tak na zewnątrz włączało się pompę - bo agregat był na zewnątrz . Ale rura była już przeprowadzona pod fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 29.04.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ale rura była już przeprowadzona pod fundamentem. No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 29.04.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 No właśnie... Ale spoks, Ty nie masz jeszcze elewacji prawda? To nie ma chyba problemu, a u nas pod fundamentem bo achi bał się przecieków - u nas glina i w wykopie było sporo sączków wody gruntowej (ściana wysoka na 4 m i co jakiś czas widać było jak między warstwami sączy się woda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 01.05.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Odliczam dni do rozpoczęcia prac nad elewacją Dziś odwiedzili nas wspaniali goście Przybyli z piękną wierzbą Polinko, dziękuję! :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 02.05.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 przyturlałam się do Was Wierzba niech rośnie zdrowo Domek na zdjęciach nawet w połowie nie jest tak piękny jak w rzeczywistości!!!! Zakochałam się w drzwiach i oknach!!! Ja też teraz czekam na dalsze prace i zapowiadam swoje odwiedziny jak tylko będzie Wam pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 02.05.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Odliczam dni do rozpoczęcia prac nad elewacją Dziś odwiedzili nas wspaniali goście Przybyli z piękną wierzbą Polinko, dziękuję! :* Mocno kibicuje Waszej elewacji ....bo jak już jest to wtedy kilkugodzinny "maraton" wokół domu staje się rzeczą normalną (chodzisz i chodzisz i nie możesz nacieszyć oka) A czy ta wierzba to jakaś wyjątkowa ..: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.05.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Dzięki! Jesteście zawsze mile widziani przyturlałam się do Was Wierzba niech rośnie zdrowo Domek na zdjęciach nawet w połowie nie jest tak piękny jak w rzeczywistości!!!! Zakochałam się w drzwiach i oknach!!! Ja też teraz czekam na dalsze prace i zapowiadam swoje odwiedziny jak tylko będzie Wam pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.05.2013 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Zygii, jak przyjedziesz znów , sam ocenisz I elewację i wierzbę Serdecznie zapraszam! Mocno kibicuje Waszej elewacji ....bo jak już jest to wtedy kilkugodzinny "maraton" wokół domu staje się rzeczą normalną (chodzisz i chodzisz i nie możesz nacieszyć oka) A czy ta wierzba to jakaś wyjątkowa ..: Przy okazji wierzby. Podziękowałam za współpracę wybranej wcześniej firmie ogrodniczej. Ktoś, kto twierdzi, że mój ogród nie musi ładnie wyglądać zimą, bo się z niego wtedy nie korzysta, nie zasłużył na jego projektowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.05.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Podziękowałam za współpracę wybranej wcześniej firmie ogrodniczej. Ktoś, kto twierdzi, że mój ogród nie musi ładnie wyglądać zimą, bo się z niego wtedy nie korzysta, nie zasłużył na jego projektowanie. To jakiś żart chyba był... Projektanci ogrodu tak powiedzieli???? Napisz kto to, żeby na nich nie trafić! Każdy ogród ma koić, dawać odpoczynek, zachwycać domowników o każdej porze roku! Przecież po to się robi ogrody! Patrzysz przez okno i czujesz piękno dookoła siebie, a ja najbardziej potrzebuję tego zimą na ten przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 02.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Karolina jaki tynk masz w planach ?A ogrodnicy z dziwnym podejściem do swojej profesjii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 02.05.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Przy okazji wierzby. Podziękowałam za współpracę wybranej wcześniej firmie ogrodniczej. Ktoś, kto twierdzi, że mój ogród nie musi ładnie wyglądać zimą, bo się z niego wtedy nie korzysta, nie zasłużył na jego projektowanie. Ha ha a mój będzie zimą właśnie najatrakcyjniejszy !!! trawy, brzozy, derenie, kosówki, formowane graby, rozpięte na linkach lipy - teraz wystarczy w wyobraźni oblepić to wszystko śniegiem, e voila No ale, ja mam to szczęście.... wizjonera krajobrazu do nowoczesnej architektury na prawdę ciężko znaleźć.... ja uczyłem się tego dłuuuugo dłuuugo w belgii. A i tak ciężko to wdrożyć w naszym zaścianku na podkarpaciu bo tu mało kto buduje dom "bez dachu" Montażyści już skończyli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 02.05.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Mój główny i w sumie jedyny kandydat na hydraulika twierdzi, że rury układa się na styropianie... Hydraulik ma racje. My układaliśmy w warstwie styropianu. Okna zachwycają niezmiennie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.05.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Adk, nazwę firmy od ogrodów przemilczę... Krótko mówiąc - niektórym się chyba w tyłkach poprzestawiało. MAG - szczęściarz z Ciebie, masz u siebie pole do popisu Ja mam taki problem z drzewami liściastymi typu lipa, że przez siedem miesięcy w roku musiałabym oglądać suche badyle, a muszę się gęsto odgrodzić od sąsiada. Coś na palach pojawi się na pewno na tle białego muru, ale jeszcze nie wiem, co dokładnie. Moni_ta, tynki wewnętrzne gipsowe Knauf Diamant, zewnętrzny silikonowy lub silikonowo-silikatowy, ale firmy, faktury i koloru jeszcze nie wybrałam. Demon, dzięki Wciąż głaszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.05.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Obecnie mamy taki mały problem... http://images37.fotosik.pl/2052/cc120f27628bd48bmed.jpg Prawdopodobna przyczyna pojawienia się wody w kuchni znajduje się tutaj (szczelina pomiędzy styrodurem a podmurówką okien): http://images44.fotosik.pl/684/9cbf99c7f31c2449med.jpg Ewidentnie wadliwa jest izolacja. Zwracał nam już na to uwagę architekt obecny w czasie montażu profili. Pytanie, po czyjej stronie leży wina i jak naprawić błąd. Na początku przyszłego tygodnia przybywa kierownik budowy. Sprawy z podłączeniem wody nie udało mu się rozwiązać z korzyścią dla nas, może tym razem pójdzie mu lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris__ 04.05.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Obecnie mamy taki mały problem... http://images37.fotosik.pl/2052/cc120f27628bd48bmed.jpg Prawdopodobna przyczyna pojawienia się wody w kuchni znajduje się tutaj (szczelina pomiędzy styrodurem a podmurówką okien): http://images44.fotosik.pl/684/9cbf99c7f31c2449med.jpg Ewidentnie wadliwa jest izolacja. . Brak taśmy uszczelniającej na styku muru i posadzki. Np takiej http://www.mega-market.com.pl/akcesoria/530-sopro-dbf-638.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.05.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Chris_, dziękuję za opinię.Mam pewną swoją teorię, poczekam jednak na decyzję kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts