lullaby 20.06.2013 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ponawiam pytanie o obrzeża do opaski... Chodzi mi o coś takiego: http://images48.fotosik.pl/731/77cb531348151577.jpg M.A.G., może Ty coś podpowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 20.06.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ponawiam pytanie o obrzeża do opaski... Ukradkiem podczytuję i jak wszyscy z niecierpliwością czekam na efekt końcowy i więcej fotek A odnośnie obrzeża to zajrzyj na stronę http://www.galabord.pl - spory wybór prostych obrzeży w wersji plastikowej i aluminiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.06.2013 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Altariela, witam serdecznie i bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.06.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Lulla,a masz drenaż opaskowy wokół budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 20.06.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 lulla Dom w białym ubranku i z tym wieeelkim przeszkleniem robi wrażenie Ja tynku jeszcze nie mam ale to "przyjemne uczucie chłodu w budynku w środku lata " o którym piszesz własnie doświadczam i tylko mam nadzieję, że zimą będzie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.06.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Lulla, a masz drenaż opaskowy wokół budynku? Nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.06.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 lulla Dom w białym ubranku i z tym wieeelkim przeszkleniem robi wrażenie Ja tynku jeszcze nie mam ale to "przyjemne uczucie chłodu w budynku w środku lata " o którym piszesz własnie doświadczam i tylko mam nadzieję, że zimą będzie odwrotnie. Koci, dzięki W styczniu zdasz relację Super, że już mieszkasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 20.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 pewnie że podpowiem rozwiązań jest kilka: - jedyny plastik nadający się na takie obrzegowania to obrzeża typu Ekobord lub podobne - to jest opcja której nie polecam bo to jednak plastik.... - aluminiowe obrzegowania widziałem jedynie w belgi, wyglądają ładnie ale jak są nowe, po jakimś czasie na wolnym powietrzu wypłowieją i nie będą już takie ładne... - obrzegowanie z koskti granitowej - wiem, wiem jest widoczne ale jest chyba najbardziej praktyczne ze wszystkich mozliwych bo nie traci uroku z biegiem lat, nie niszczy się, no i jeśli opaska graniczy z trawnikiem to masz dużą łatwość w koszeniu trawy i unikasz częstego podkaszania brzegów trawnika wykaszarką żyłkową. Można próbować zamówić płaskowniki z nierdzewki (aby na dłużej zachować "ładność" obrzeża metalowego ) ale nie wiem ile by taka opcja mogła kosztować... Jeśli chodzi o opaskę to zależy czy przewidujesz w przyszłości zastąpienie żwiru kostką. Jeśli tak to już teraz zrób wszystkie warstwy podbudowy, a zamiast kostki jako ostatniej warstwy połóż geowłókninę i wysyp żwir - frakcja nie ma znaczenia choć drobny (do 16mm ) nie wygląda atrakcyjnie, najfajniejsze są kamyczki 16-32 lub 32-70 mm. Jeśli jednak nie będziesz robić koskti i wiesz to już teraz, to zrób tylko obrzeże , rozłóż geowłókninę i wysyp żwir/kamyczki. Dla bezpieczeństwa możesz zebrać wierzchnią warstwę ok. 5 cm ziemi żeby pozbyć się większości nasion chwastów, które mogłyby kiełkować przy krawędzi obrzeża lub krawędzi budynku. Mam nadzieję że pomogłem jeśli będą jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.06.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ja znam takie: http://www.galaprodukt.pl/pl/index9-2.php Tu alu: http://www.galabord.pl/index4-1-pl.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.06.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 MAG, wielkie dzięki! Drobny żwir też mi się nie podoba Wybrałam otoczaki thassos i raczej zostaną już na zawsze Pozwolę sobie zadawać pytania, kiedy przystąpię do ogrodowych działań Dziękuję raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.06.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Dzięki Rasiu! Dziś Altariela poleciła mi te strony, tego właśnie szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 21.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Cześć Z łeską w oku zazdroszczę tego etapu prac Wybrane kamyczki piękne, tak się zastanawiam, co wybierzecie na obrzeża, czy też będzie Thassos...? Jak zwykle wszystko dopracowane w najdrobniejszym detalu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.06.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Gonimy Was, przecież Wybrane kamyczki piękne, tak się zastanawiam, co wybierzecie na obrzeża, czy też będzie Thassos...? Thassos plastikos fantastikos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.06.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Dla wszystkich, którzy czekali na zdjęcia, dom o zachodzie słońca: http://images46.fotosik.pl/2093/5a9fece062261c42med.jpg http://images36.fotosik.pl/515/fb488f92005f3a10med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.06.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 o zeszzzzzz ale odjazd teraz to dopiero widac urok domu:wiggle: jest zara...biaszczo juz mam przed oczami efekt finalny, kostka, ogordzenie, roslinki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 22.06.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.06.2013 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Mmelisko, cieszę się, że Ci się podoba Zazdroszczę wyobraźni - moja nie sięga tak daleko, podziałam jednak teraz w środku, w końcu ambitny plan Boże Narodzenie 2013 w nowym domu wciąż aktualny Syberia, witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.06.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Boze Narodzenie? ahh jak ja bym tez tak juz chciala:rolleyes: w sumie gdybym mocniej spiela posladki to moze i by tez sie udalo... ale nie warto w moim przypadku...(posladki wystarczajaco sa jedrne:lol2:) starsza zaczyna tutaj szkole od sierpnia wiec niech ten rok pochodzi..a co pozniej to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.06.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Wow, Lulla, naprawdę robi wrażenie!!! Czyli chyba podobnie wyglądałoby moje okno gdybyśmy nie zrobili podziału... Ale mycia okien nie zazdroszczę (jestem ostatnio po umyciu naszych prawie wszystkich i chwilowo mam dość ) pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki żeby się udało na Boże Narodzenie przeprowadzić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 23.06.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Suuuuuper!!!! :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts