lullaby 08.07.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dzięki Drimeth Podobno nawet pochodzą z Grecji Przypomniałaś mi, jak bardzo potrzebuję wakacji Kopiecie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 08.07.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 http://images44.fotosik.pl/745/87f2a6ccbbc16c93med.jpg http://images47.fotosik.pl/1870/c29cea54ee33b3e9med.jpg Lullaby, Brak mi słów ....pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie:jawdrop::jawdrop: Mam nadzieje, że wreszcie się dogadasz z Panem od obróbek (a pomyśleć jaki dobry piar mu zrobiłaś....a o mało co ja też byłbym jego klientem). A pomyśleć, że wczoraj byliśmy w Twoich rejonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 09.07.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Lulla, dziękuję 30m - nie jest źle! Myślałam, ze tona wystarczy na obsypanie naszego jednego słupa i trochę bałam się kosztów teraz juz się uśmiecham Ściskam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.07.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Cześć Zygii! Wielkie dzięki Mam nadzieję, że urlop się udał Dekarz nawiązał dziś kontakt. Zrobił próbkę docelowej obróbki, czeka na akceptację, a my na konkretne terminy prac. Katti, cieszę się, że pomogłam Zdrowiej! Wczoraj wspólnie z architektem wnętrz wybraliśmy gres na podłogę. Będą płyty o wymiarach 120x120, dokładnie takie jak na wizualizacjach wnętrz, jeśli ktoś miał okazje je widzieć Przed nami najtrudniejszy do wykonania detal łączenia ścian z podłogami i sufitami. Będziemy mocować specjalne profile przed tynkami i wylewkami. Wszystko musi zgadzać się co do milimetra, zwłaszcza, że gres łączy się zarówno z kamieniem, jak i drewnem... Szczegół został pięknie ujęty na rysunku technicznym, pozostaje mi znaleźć w ciągu tygodnia rzetelnego i precyzyjnego wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 10.07.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Lulla - jest pięknie, cudnie i mogłabym tak dłuuuugo!!! Opaska to strzał w dziesiątkę! A drzewka ładnie odgradzają Was od sąsiada i uważam że powinien być Ci wdzięczny bo dla mnie to byłaby atut gdybym miała kupować tą stodołę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Lulla - jest pięknie, cudnie i mogłabym tak dłuuuugo!!! Opaska to strzał w dziesiątkę! A drzewka ładnie odgradzają Was od sąsiada i uważam że powinien być Ci wdzięczny bo dla mnie to byłaby atut gdybym miała kupować tą stodołę! :yes::yes:ślicznie Muszę pomyśleć o takich dużych okazach do siebie pamietsza może ile szt[, mam jakiś taki długi płot i ekonomicznie wychodza tylko takie 40 cm ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.07.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Polinka, Ivy - dzięki Mam 43 żywotniki - to była, niestety, droga impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 11.07.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 kamyczki wyglądają świetnie. 3,5m tuje x 43 szt. = wiem ile to kosztuje a nie myślałaś nad czymś innym niż żywotniki? w podobnych pieniądzach możnaby zrobić piękny szpaler z "ekranów" z graba albo lipy rozpiętych na linkach... minus tylko taki że nie są zimozielone ale brązowe liście zimą na tle śniegu mają swój urok. niemniej jednak masz już szczelną ścianę ależ ten dom musi wyglądać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 11.07.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Dom prezentuje sie wspaniale.! Jaki gres wybralas z architektem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.07.2013 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 M.A.G., Moni_ta, dziękuję Andrzej, wiem, że tuje Brabant to żadna rewelka, ale jak doliczysz do znanego Ci kosztu robociznę firmy ogrodniczej i pozostałe gadżety (ziemia, pale, geowłóknina), to zrozumiesz Grab mają sąsiedzi, przez 8 miesięcy w roku wiszą brązowe, a raczej gołe wiechcie - idzie się pochlastać Monika, wybraliśmy gres Imola 120x120. Załączam zdjęcia, mimo, że sklepowe światło odbiera płytom 90% uroku http://images42.fotosik.pl/921/ffcade3bbaa4f689med.jpg http://images41.fotosik.pl/2096/b694f97f041859aamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 12.07.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Lulla, płytki - super wybór, widziałam je na ekspozycji, głaskałam, no i ten rozmiar, czasami ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 12.07.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Lulla, płytki - super wybór, widziałam je na ekspozycji, głaskałam, no i ten rozmiar, czasami ma znaczenie Nie czasami a zawsze ma znaczenie;):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 14.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Karola tak mi się podoba Twoja biała , czysta elewacja,ze rozwazam rezygnacje z łupka:) Z czego planujesz taras, komunikacje w ogrodzie i podjazd? Myslałaś o czymś oryginalnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 15.07.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Czysta biała elewacja klasa sama w sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 18.07.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 M.A.G., Moni_ta, dziękuję Grab mają sąsiedzi, przez 8 miesięcy w roku wiszą brązowe, a raczej gołe wiechcie - idzie się pochlastać [/url] No dzięki u mnie na działce ok 50% roślinności to będzie właśnie grab i to właśnie ze względu na te "brązowe a raczej gołe wiechcie" :D Zachęcam Cię żebyś się przełamała i zrobiła choć mały akcent z graba właściwie 100% nowoczesnych domków w belgii gdzie ja uczyłem się modernistycznego i minimalistycznego podejścia do projektowania zieleni ( a jest się tam z czego uczyć) ma w swoich założeniach graba lub buka. Przede wszystkim dlatego że są to drzewa bardzo elastyczne i świetnie nadają się do formowania wszelakiego rodzaju brył. Pamiętaj, dom masz w prostej i czystej bryle, ogród powienien być w tym samym tonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.07.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 http://images47.fotosik.pl/1870/c29cea54ee33b3e9med.jpg Lullaby, jest cudnie. Płyty na podłogę - wielkość robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 20.07.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Cześć Lullaby, W tym tygodniu montowali mi okna, niestety jeszcze kilka szyb nie dotarło, więc muszę poczekać jeszcze 3 tygodnie na zakończenie montażu. Ekipa często wspominała twój piękny dom a w szczególności czarne profile i nowatorskie drzwi:) Wrzuć proszę na forum bliższe zdjęcie tuji, jestem ciekawa jak wyglądają z bliska. Co ile je sadziłaś, aby szczelnie zakryły płot sąsiada? Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.07.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Lulla, niezmiennie podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 26.07.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Cześć Kochani! I'm back Fajnie, że jesteście Ostatnio niewiele się działo. Zamontowano docelowe oświetlenie zewnętrzne na tarasach i w komunikacji. Oprawy bez kołnierzy dające wiązkę światła prosto z wnętrza betonu były strzałem w dziesiątkę. Jestem bardzo zadowolona. Skończona została też elewacja i pojawiły się docelowe obróbki blacharskie. Są białe i klejone. Mam wrażenie, że miały wyglądać inaczej, ale nie mam już siły dociekać, kto ma rację - dekarze, twierdzący, że elewacja nie jest równa, czy "elewatorzy", utrzymujący, że wytyczne architekta i dachowca były inne. Jest dobrze. No i weszli tynkarze wewnętrzni. Przed nimi najtrudniejszy etap - montaż listew wykończeniowych przy podłodze i sufitach. Tak, tak, sufitach też. Mają być super hiper ekstra podcięcia zamiast cokołów. Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo jestem przerażona. Tym optymistycznym akcentem kończę, życząc Wszystkim dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 26.07.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Nic sie nie martw- bedzie superowo jak zawsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts