Mmelisa 22.09.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 jednak nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.09.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 lull, tak mi przykro ... U mnie i u sąsiadów naprawdę spisali się na medal... Już nigdy nikogo chyba nie polecę, branża budowlana jest kompletnie nieprzewidywalna... ale ale... Skoro szukasz juz wylewkarzy, to "mizianie się" z podłogówką zdaje się zakończone sukcesem A ja dalej się.... miziam Bami, to przecież nie Twoja wina Po prostu irytują mnie wykonawcy, którzy umawiają się na spotkanie, a potem albo nie odbierają mojego telefonu w ogóle albo, kiedy już odbiorą inny, nie potrafią podać konkretnego powodu, dlaczego nie podejmą się zlecenia czyli na foty trzeba czekać jeszcze 3 tygodnie ?? to już w sumie będzie miesiąc i trzy tygodnie!! litości :0 No widzisz, takie opóźnienie, taka sytuacja jednak nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie :rolleyes: Jutro wchodzą hydraulicy. We wtorek zaczynamy ogrodzenie. 8 października to dzień wylewek. Potem będą foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 22.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Bami, to przecież nie Twoja wina Po prostu irytują mnie wykonawcy, którzy umawiają się na spotkanie, a potem albo nie odbierają mojego telefonu w ogóle albo, kiedy już odbiorą inny, nie potrafią podać konkretnego powodu, dlaczego nie podejmą się zlecenia Mam tak samo z pajacem od spieków ... z drugiej strony, jak się trafi ktoś normalny i słowny, jestem zaskoczona co za branża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.09.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Lulla, też czekam... : ) Pozdrawiam Cię ciepło : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.09.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Po prostu irytują mnie wykonawcy, którzy umawiają się na spotkanie, a potem albo nie odbierają mojego telefonu w ogóle albo, kiedy już odbiorą inny, nie potrafią podać konkretnego powodu, dlaczego nie podejmą się zlecenia Lulla, myślałam, że ostatnio tylko my tak mamy:( - UMÓWIENI NA TERMIN, DOGADANI FACHOWCY po prostu się nie zjawiają, kiedy się mieli zjawić na roboty, i albo nie odbierają, albo "oddzwonią za chwilę":( Już mi ręce opadają. Inwestor chce zlecić, zapłacić, a oni co???? W kulki lecą, i myślą, że jak już złapali jelenia, to i tak poczeka dłużej i nie będzie szukał innego wykonawcy, bo go po prostu za pięć dwunasta nie znajdzie. Co za brak szacunku i profesjonalizmu. Jakie ogrodzenie, jakie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 23.09.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Lula, ja juz nie mogę sie doczekać.... cicho siedzę, bo mi dech zapiera widok Twojego domku z zewnatrz, ale czytam, śledzę i jestem na bieżąco:)ściskami pozdrawiam, duzo sił i wytrwałości życząc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 27.09.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Dobry wieczór! Skończyliśmy instalację wod-kan. Zaczęło się układanie styropianu Termoorganika Silver dach-podłoga (21 cm). Na początku przyszłego tygodnia ekipa rozpoczyna układanie ogrzewania ściennego i podłogowego. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem - do 10 października powinny być wylewki. Dziś został też wylany fundament pod ogrodzenie - murowane, pełne, docelowo tynkowane na biało (kolor elewacji). Zainspirowani sąsiedzi od dużego psa zaczęli wykonywać w końcu swoje. Bardzo ładna krata. Przynajmniej istnieje szansa, że skutecznie odizoluje powsinogę od innych terenów prywatnych. Buda nie rozwiązała problemu. Poza tym bardzo kocham zwierzęta. Właściwie została też wybrana brama garażowa. Segmentowa Hormann, ze zlicowaną maskownicą wyrównującą nadproże. Umowę podpiszę, kiedy przekonam się do przetłoczeń L (koktajl, I need you ) Aha, zapomniałabym. Dzięki nowemu sąsiadowi, od tygodnia dom posiada stałe łącze internetowe - 20 MB/s Jutro spróbuję zrobić zdjęcia. Bami, Katti, Sharlotka, Amglad - ściskam Was :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.09.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Bami, Katti, Sharlotka, Amglad - ściskam Was :* ja tez Ciebie sciskam bo nie wiem czy wiesz...zagladam i czekam z zapartym tchem jak dobrze miec sasiada z łączem internetowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.09.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Właściwie została też wybrana brama garażowa. Segmentowa Hormann, ze zlicowaną maskownicą wyrównującą nadproże. Umowę podpiszę, kiedy przekonam się do przetłoczeń L (koktajl, I need you ) a czego duszyczka pragnie? jaką masz jeszcze opcję oprócz tych L przetłoczeń bo szczerze wg mnie to tylko te pasują u Was? Edytowane 28 Września 2013 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 30.09.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Przekonana juz czy nadal sie namyslasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.10.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Wciąż myślę, ale jeszcze nic nie wymyśliłam Zdjęcia miały być po wylewkach, ale widziałam, że ten etap jest równie pożądany na forum Voila! http://images63.fotosik.pl/245/70b0209fca3071d4med.jpg http://images62.fotosik.pl/245/8cfd6579ff2b2da8med.jpg http://images62.fotosik.pl/245/58669ad92ca18e57med.jpg W poniedziałek montaż rozdzielacza, który nie dojechał, osadzenie odpływów liniowych Viega Advantix Vario, gniazda podłogowego (jeszcze nie kupiłam) i próba wody. We wtorek wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 06.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Wciąż myślę, ale jeszcze nic nie wymyśliłam W poniedziałek montaż rozdzielacza, który nie dojechał, osadzenie odpływów liniowych Viega Advantix Vario, gniazda podłogowego (jeszcze nie kupiłam) i próba wody. We wtorek wylewki Hej ! Coś z "pożądaniem" tego etapu słabo ....zero komentarzy ....czyżby letarg zimowy Nasz wylewkarz powiedział, że odpływy czy to w łazience czy w garażu powinno się montować po wylewkach ze względu na możliwość uzyskania wyższej dokładności montażu ( i z perspektywy chyba miał racje). W łazienkach w miejscu planowanego odpływu pozostawiliśmy styropian, natomiast w garażu kanał pod odpływ być wycinany szlifierką kątową. Trzymam kciuki za kolejne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.10.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 ... W poniedziałek montaż ... gniazda podłogowego... zastanawiam się dokładnie jaki cel ma takie gniazdo? do lampy podłogowej to? czy do czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.10.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 zastanawiam się dokładnie jaki cel ma takie gniazdo? do lampy podłogowej to? czy do czegoś innego? U mnie bedzie np służył do laptopa:) musiałabym wyciągać przedluzacz( daleko mam do najbliższego gniazdka sciennego;)) a ja generalnie przesiaduje z kompem na kolanach. Do lampy na stoliku bocznym rownież sie przyda. Moze byc także do telewizora gdy nie stoi bezpośrednio pod ściana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.10.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 oooo do lapka - że ja o tym nie pomyślałam dzięki koktajl może i ja sobie sprawię? zostawi się na niego otwór w wylewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.10.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 oooo do lapka - że ja o tym nie pomyślałam dzięki koktajl może i ja sobie sprawię? zostawi się na niego otwór w wylewce? tak zostaw sam otwór (można włożyc np. kawałek styropianu żeby na pewno nie zalali betonem) potem włożyliśmy gniazdo i dolali jakiejś masy betonowej wkoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.10.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 jakby coś to ja mam takie gniazdo, na razie go właściwie nie używamy bo nie ma stolika na którym można byłoby odłożyć laptopa, zresztą kanapy są przesunięte pod samą ścianę, żeby cieszyć się przestrzenią Ale możesz sobie obejrzeć u mnie w dzienniku jak to może wyglądać. bo specjalnie dla Karoliny pstrykałam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.10.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Zygii Wzięłam sobie do serca Twoje uwagi i zostawiłam styropian w miejscu przyszłych odpływów liniowych w łazienkach Kupiłam też Twój odpływ do garażu Ten z kolei został już osadzony. Lukasz69karolina, koktajl wymieniła chyba większość zastosowań gniazda podłogowego Jak ono wygląda, faktycznie możesz zobaczyć u Lucki Dodam tylko, że zostawiając na nie miejsce w wylewce, warto też pamiętać o kablu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.10.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Od wczoraj schną sobie wylewki: http://images65.fotosik.pl/263/f3957e8f4c03fe12med.jpg http://images61.fotosik.pl/263/f1156fbdd220d9c5med.jpg http://images65.fotosik.pl/263/5c5ecef4ca03b441med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 09.10.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Hej ! Te wylewki wyglądają tak ładnie jakby to była żywica epoksydowa Co do pozostawionego miejsca w łazience to jedziemy na tym samym "odpływie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts