koktajl 18.10.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Czy jak szukałaś calacatty, natknęłaś się może na kamień biały-prawie biały? Szukam od paru miesięcy i to co ściągają kamieniarze twierdząc, że jest jak śnieg, zwykle się okazuje śniegiem w smogowym mieście. Na razie mi wyszło, że zostaje kompozyt, ale jeszcze się bronię. Sprawdzalas kamien thassos? Tylko nie wiem czy ta biel bedzie ci odpowiadać no i w Polsce chyba maja mało tego kamienia w magazynach. On jest biały ale czasem ma mocniejsze żyły ktore sa uznawane za wadę dlatego tez wycina sie je przez co slaby nie zawsze sa duże. A jesli nie kamien to planujesz dać corian na ściany? Czy myślisz o konglomeracie a nie o kompozycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 18.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Sprawdzalas kamien thassos? Tylko nie wiem czy ta biel bedzie ci odpowiadać no i w Polsce chyba maja mało tego kamienia w magazynach. On jest biały ale czasem ma mocniejsze żyły ktore sa uznawane za wadę dlatego tez wycina sie je przez co slaby nie zawsze sa duże. A jesli nie kamien to planujesz dać corian na ściany? Czy myślisz o konglomeracie a nie o kompozycie? Thassos wygląda świetnie, ale nie spodziewałam się, że jest w dużych bryłach (znałam go z kamieni jedynie). Dzienkowie bardzo, poszukam go wytrwale. Potrzebuję go na zewnątrz, jako postument pod siedzisko i szklaną rzeźbę (nie przed domem ) do pewnej realizacji. Jeśli będzie miał kilka żył, to mi nie będzie przeszkadzać, potrzebuję, żeby pięknie odbijał od zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 18.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 To w takim razie nie wiem czy to bedzie dobry wybór jesli na zewnątrz... Po jakimś czasie zrobi sie zielonkawy jesli bedzie od strony północnej ( no chyba ze od południa o chcesz), zreszta jak większość miękkich kamieni (lupek czy piaskowiec). Ja widziałam slab ale niewielki w beltrami w siestrzeniu pod wawa. Mysle ze najlepiej bedzie jak sie wybierzesz do dużego kamieniarza ktory bedzie miec spory wybór i rozeznanie. Z bialawaych granitow( a ponoć takie nie istnieją) widziałam jeszcze cos co nazywa sie wiscon(??) white. Tylko ze on jest biały z czarnymi smugami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 18.10.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Objeździłam okolicznych kamieniarzy, są wciągnięci w akcję i co jakiś czas ściągają mnie do siebie pokazując różne odcienie nie-bieli. . Thassos mnie mocno wciągnął, to będzie bardzo nasłonecznione miejsce (tzw. patelnia), tylko kojarzę, że miałam z niego kamienie i użyłam ich do kompozycji kwiatowej w wodzie, to szybko nasiorbały brudu z wody i nie dało się tego faktycznie wyczyścić. A calacatta nadaje się na zewnątrz? (wydaje się jaśniejsza od wiscontu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 18.10.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Lullaby, bardzo przepraszam, zaśmieciłam Ci wątek nieopatrznie. Da się ten fragment od Ciebie "wynieść"? Edytowane 19 Października 2013 przez Katiusha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 19.10.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Lullaby, bardzo przepraszam, zaśmieciłam Ci wątek nieopatrznie. Da się ten fragment od Ciebie "wynieść"? eee tam. znając Lully nie będzie psioczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.10.2013 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Lullaby, bardzo przepraszam, zaśmieciłam Ci wątek nieopatrznie. Da się ten fragment od Ciebie "wynieść"? Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 19.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 mmm..CMOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 21.10.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Chyba nie odpoczywacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.10.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Chyba nie odpoczywacie ? cos sie swieci..ja to mowie..bo za cicho jesthttp://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Lullaby kochanie.... co to tam takiego u Was sie dzieje? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 21.10.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 pewnie wnoszą meble i pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.10.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 tjaaaa a nas po fakcie poinformuja...ze juz sobie mieszkaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.10.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Nie odpoczywamy, nie mieszkamy. Nawiercamy dodatkowe odwodnienia w oknach, kończymy tynki i murujemy ogrodzenie. Następna będzie kotłownia (piec wybrany) albo brama. Pozdrawiam Wszystkich, którym chce się jeszcze tutaj zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.10.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ja zagladam i rowniez pozdrawiam milo slyszec ze ciagle sie cos u Was dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.10.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ja też zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 24.10.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Pozdrawiam Wszystkich, którym chce się jeszcze tutaj zaglądać Jak widać po niniejszym wpisie mnie już nie chcę się tutaj zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.10.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Heloł!!! Wróciłam i zdjęć się domagam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 25.10.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Heloł!!! Wróciłam i zdjęć się domagam!!! Zdecydowanie tak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 30.10.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Lully, odpowiadam u Ciebie: nic nie buduję A tak bardzo chciałabym odpowiedzieć inaczej. :sad:Ale ciągle nie tracę nadziei Za to pomagam w wykończeniu kolejnego domu s. Bardzo nowoczesnego, w klimacie loftowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 31.10.2013 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Lully, odpowiadam u Ciebie: nic nie buduję A tak bardzo chciałabym odpowiedzieć inaczej. :sad:Ale ciągle nie tracę nadziei Za to pomagam w wykończeniu kolejnego domu s. Bardzo nowoczesnego, w klimacie loftowym. Martusia, cały czas trzymam kciuki Ciekawe, co piszesz o S. Heloł!!! Wróciłam i zdjęć się domagam!!! Zaraz coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts