Mariusz_naw 23.09.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam wszystkich mam takie pytanie gdyż będę ocieplać pokój i nie wiem czy mogę dać folię paroizolacyjną poniżej zamieszczam schemat jak chcę to zrobić, proszę o pomoc czy tak może być zrobione ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_naw 25.09.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ta ściana oddziela strych od pokoju dokładnie pokój jest zrobiony z części strychu który nie jest ocieplony. Dach był wymieniany i jest membrana dachowa ( wiatro izolacja ), a co do tej foli paroizolacyjnej z folią aluminiową to słyszałem opinie, że zatrzymuje ona 6% ciepła. W sumie dlatego pytam czy warto to kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.09.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) ...czy mi się wydaje czy też paroizolacja jest zamieniona miejscami z folią paroprzepuszczalną? Stryszek to pomieszczenie zimne a pokój ciepłe więc układ powinien byc taki - od strony stryszku folia paroprzepuszczalna jako wiatroizolacja (lub jej brak)wełna mineralna w stelażu paroizolacja płyta G-K inaczej para wodna przeniknie do ścianki i już z niej nie wyjdzie na zewnątrz ...a co do tych 6% to może być i 0,006% i również 60%. Z tego co mi wiadomo jeszcze nikt w wiarygodny sposób tego nie policzył - są to dane producentów. Edytowane 29 Września 2011 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts